Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Formel 1 i Londons gater?

Skrevet av Sindre | 06. mars, 2014

Innlegg levert av innsender.

I 2012 ble et ambisiøst forslag lagt frem i Formel 1-sirkuset, der det ble foreslått å sperre av deler av kjernen i London for å arrangere et Formel 1 Grand Prix-løp.

 

Bernie Ecclestone, sjefen for Formel 1, støtter forslaget, men det må naturlig nok gjennom en god del andre viktige personligheter før et slikt løp kan gå av stabelen.

 

Tanken om å stenge deler av London sentrum, blant annet rundt Trafalgar Square, Big Ben og Buckingham Palace, byr på store organisatoriske problemstillinger, og selvsagt er også penger en del av hindrene som må overkommes for å lykkes med forslaget.

 

Det vil visstnok nemlig koste rundt 400 millioner kroner å arrangere det i Londons gater.

 

Dog et ambisiøst forslag, er det et seriøst et fra bakmennene for et slikt løp, og det hele er visstnok kommet et steg nærmere en positiv avgjørelse da den engelske regjeringen nylig konkluderte med at de skal ha en diskusjon på lukkede motorsportarrangementer i gatene – også i London.

 

Allerede er det planlagt en mini-versjon av London Grand Prix for Formel E, de elektronisk drevne bilene, i juni 2015, da områdene rundt Wembley og Stratford skal være arrangør for gaterace.

 

Også de nåværende britiske Formel 1-førerne, med Jenson Button i spissen, støtter et forslag om London Grand Prix, og han har tidligere uttalt følgende:

 

  • Når du ser for deg hva det kan være er det absolutt fantastisk. Det vil være et unikt Grand Prix gjennom Londons gater – som naturligvis er veldig brede og lange, så hastigheten på de rette strekningene vil være veldig høy, og du vil få en virkelig miks av svinger, sa han.

 

Nå spørs det om London Grand Prix engang blir virkelighet, og i mellomtiden kan vi kose oss med Monaco Grand Prix, der de som kjent kjører gjennom gatene i Monaco.

 

Du kan sjekke ut alt av Formel 1-odds og få tippe-tips på en rekke sporter ved å klikke på de foregående linkene.

***

Ta kontakt dersom du også ønsker en omtale på Glabladet.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 06. mars 2014 klokken 18:02 i kategoriene: Omtaler,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |