Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Slik forbedrer du CV’en og øker dine jobbsjanser betraktelig

Skrevet av Sindre | 23. april, 2014

Undersøkelser har vist at CV’en din bare blir sett på i 6 sekunder av potensielle arbeidsgivere, men det betyr ikke at du ikke bør utforme CV’en din møysommelig for å ha best mulig sjanse for å kapre en jobb.

Her er en enkel formel som vil hjelpe deg med å legge inn den beste og viktigste informasjonen på CV’en din. Formelen kommer fra Laslo Bock, mannen som er ansvarlig for alle ansettelsene i Google. Han besvarte det viktige spørsmålet «Hvordan skriver man en god CV» med en mal alle kan bruke:

«The key,» he said, «is to frame your strengths as: ‘I accomplished X, relative to Y, by doing Z.’ Most people would write a résumé like this: ‘Wrote editorials for The New York Times.’ Better would be to say: ‘Had 50 op-eds published compared to average of 6 by most op-ed [writers] as a result of providing deep insight into the following area for three years.’ Most people don’t put the right content on their résumés.»

Dette fremhever dine prestasjoner ved å gi konkrete detaljer, en forventning du overgikk og dine spesifikke styrker og ferdigheter.

Jeg støtter denne tankegangen 100%. Nøyaktig hvordan man skriver og utformer ting har mye mer å si enn folk flest innser, eller tenker over. Enten det gjelder å skrive en bloggpost-tittel som vekker nysgjerrighet og drar horder av trafikk… Eller en CV utformet på en måte som øker din sjanse for å få jobben betraktelig, kontra en CV skrevet på tradisjonell, oppramset måte.

Prøv dette, hvis du søker jobb. Hva har du å tape?

(Jeg innser dog at du kan selvfølgelig være uheldig å få CV’en lest av en inngrodd gammel grinebiter som foretrekker at CV’en skrevet på normal og formell måte… Men i så fall kan du jo spørre deg: Hvor gøy hadde det vært å jobbe der anyway?)

Kilde.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 23. april 2014 klokken 1:16 i kategoriene: Inspirasjon, Jobb & Karriere, Suksess,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |