Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

5 råd til å få mer tid i hverdagen samtidig som du følger dine drømmer!

Skrevet av Sindre | 09. juni, 2014

Bloggposten er skrevet av siviløkonom, forfatter og stylist Camilla Kristiansen bak bloggen stylistaz.com.

Er du en superbusy kvinne som løper fra møte til møte, stresser til barnehage, jobb og hjem for å vaske hus lage mat og gjøre innkjøp til huset? Velkommen til klubben du er ikke alene. Har du lyst på tips til hvordan du kan ta tilbake hverdagen og fylle den med morro? Les videre jeg har ett par tips til nettopp deg.

meditasjon

Hvem har vel ikke lyst til å kjøpe seg mer tid i hverdagen sånn at en kan få tid til alt en ønsker? Hvor ble det av stille stunder, tid til å trene, slappe av og virkelig realisere drømmene sine? Årene går og plutselig sitter du der og tenker hvor ble livet egentlig av. Du har aldri tid til deg selv lengere særlig om du har en travel jobb og hus og familie å ta deg av. Men sannheten er det at alle er superbusy i dagens samfunn. Alle forteller hvor stressende livet er og hvor mye de har å gjøre, selv pensjonister sliter med dette.

Men nå er det er ikke interessant å høre om lenger fordi alle er busy. Jeg vil heller snakke med de som slapper av, nyter livet og vet å sette pris på seg selv og sin tid. Alle får utdelt 24 timer i løpet av ett døgn, selv Obama og han får gjort en ting eller to i løpet av en dag…

Heldigvis finnes det råd og tips til hvordan en kan få mer tid i hverdagen. Her er mine triks til å få en mindre stressende hverdag og samtidig følge sine drømmer:

5 råd til mer tid i hverdagen samtidig som du følger dine drømmer!

  1. For mer tid i hverdagen må du ha regler og rutiner. Dette har hjulpet meg så masse og gjør at jeg får tid til å fokusere på andre ting jeg mye heller vil gjøre som feks å jobbe med bedriften min og nå ut til enda flere smarte kvinner. Jeg handler mat 1 gang i uka og da lager jeg en middagsplan sånn at alle i familien vet hva som er på menyen. Når det gjelder rengjøring av hus gjør det meg ingenting å vaske og holde det ryddig. Jeg tar ett rom for dagen og det tar ikke mer enn 20-30 min. Da har jeg helgen fri til å gjøre akkurat hva jeg vil. Klær vaskes når det trengs og henges opp med engang. Få ungene med på å rydde og brette tøy og har du mann som bare sitter på ræva…få han opp av sofaen. Legg frem klærne du skal ha på deg neste dag kvelden før og smør matpakker på kvelden om du har dårlig tid på morgenen.
  2. Ikke kast vekk tid på sosiale medier og mail. Jeg synes det er utrolig morsomt å følge med på sosiale medier både Facebook, Instagram og blogger men bruker ikke mer enn 10 min når jeg er inne. Som regel kaster jeg ett blikk på morgenen og er inne etter jobb for å sjekke status. Ellers blir det en siste tur på kvelden. Mail kan du sjekke 3 ganger for dag ikke mer. Du trenger ikke være pålogget konstant og svare i hytt og pine. Husk det er din tid og den bør du bruke nyttig!
  3. Ikke si ja til alt og alle. Når sa du sist nei til noe du egentlig ikke hadde lyst til? Feks du ble spurt om å komme i en familiebursdag og du er lei av alltid å være den som må bake og ta med, eller du sa ja til ett verv på jobb eller i en forening som du egentlig ikke ville ta. Neste gang noen vil ha noe fra deg, om det så er å gå ut og møte deg på kafe, spør deg selv har jeg egentlig lyst til dette? Du vet venninnen som alltid vil snakke med deg på tlf og bare lir av seg sine problemer og frustrasjoner men aldri spør hvordan du har det. Stå opp for deg selv og si nei neste gang om dette drar energi ut av deg.
  4. Se på din tid som gull. Ditt gull er din tid fordi du kan selv velge å skape det du ønsker i løpet av den tiden. Når hadde du sist det gøy i hverdagen? Er hver dag bare ett mas du kommer hjem fra jobb, spiser, får unger i seng, kollapser på sofaen……da bør varsellampene lyse. Det er ikke slik du lever livet. Gjør noe hver dag som du har lyst til. Skriv ned en liste med 20 ting som gjør deg glad og gjør 1 ting på listen HVER dag. Ja HVER dag….Det kan være små ting som å gå en tur, lese i ett blad, se på serier du liker, se en god film, kjøpe inn friske blomster, lakke neglene, ha hjemmespa, gå til frisøren, shoppe ett nytt plagg osv osv. Når du gjør ting du elsker hver dag får du faktisk ikke hunger etter å kaste i deg tonnevis med godis og usunn mat. Isteden for å grafse i skapet etter potetgullposen, sjekk listen din og gjør en ting. Jeg kan love deg at følger du kun dette rådet så vil du få mer glede i hverdagen og gå ned i vekt:-)
  5. Skap ditt drømmeliv. Drømmelivet kommer ikke når du vinner 10 mill i Lotto eller når du bli pensjonist og tilbaketrukket på en strand. Det kommer heller ikke når alle dine problemer er over for gjett hva, problemene kommer ikke til å ta slutt. Livet er ikke lett for noen og vi alle har vår egen kamp vi kjemper. Det er viktig å tenke på at selv de menneskene vi møter som ser vellykket ut har sine problemer. Derfor må du selv skape det drømmelivet du ønsker. Det første du skal gjøre er å sette opp en liste over alt du drømmer om. Skriv den listen ned det bør være 10-20 ting. Les på listen hver dag og begynn å tenk på hva du kan gjøre for å oppnå disse drømmene. Selv har jeg en liste med 20 og jeg har krysset av mange ting allerede. Dette høres kanskje veldig rart ut for noen av dere men test det ut det funker faktisk fordi du blir bevisst på hva det er du drømmer om i livet og ikke minst får det ned på papiret og ut av hodet ditt.

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 09. juni 2014 klokken 18:50 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Inspirasjon, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |