Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan forandre andre mennesker

Skrevet av Sindre | 31. juli, 2014

Hvis vi bare kunne få andre til å ta mer hensyn, være mindre irriterende og se sakene fra vår side…

Hvor ofte har du ønsket å forandre andre mennesker til det bedre? Bedre samboere, bedre barn, bedre romkamerater, bedre kolleger, bedre ansatte? Vi vil at barna skal gjøre leksene og rydde etter seg, at samboeren skal være mer omsorgsfull, at medarbeiderne skal møte i tide, at romkameratene skal være ryddigere, at familiemedlemmene skal være sunnere, og vi prøver å forandre dem.

Hvor ofte har det funket?

Folk ønsker ikke å bli forandret. Har de et ønske om dette, vil de helst gjøre det av egen fri vilje, ikke fordi noen andre vil «forbedre» dem. Prøver vi å påtvinge en forandring hos andre, fører det til endeløs frustrasjon, både for oss selv og personen vi ønsker å forandre.

Det vi heller kan forandre, er:

  1. Vår respons til deres handlinger. Hvis noen gjør oss frustrert, kan vi finne noe å være takknemlig for ved dem. Vi kan se deres dyder fremfor feil. Vi kan endre våre forventninger av dem, og heller akseptere dem for den fantastiske personen de er.
  2. Vår intensjon for dem. Istedenfor å ville at de skal forandre seg, kan vi tilby veiledning i ånden av å hjelpe, men ikke forvente at de skal akseptere veiledningen. Vi kan vise dem en vei som kan være hjelpsom, men ikke forlange at de følger den veien.
  3. Vårt eksempel for dem. Hvis noen blir sinte hele tiden (og du ikke liker det), istedenfor å bli sint tilbake, vær et eksempel. Hvordan skal de håndtere sin frustrasjon hvis ikke gjennom sinne? Vis dem. Vær rolig. Vær kjærlig, forsiktig og medfølende.
  4. Oss selv. Prøv å forandre deg selv og se hvor lett det er. Det er faktisk rimelig vanskelig. Prøv å endre kostholdet eller din respons på mennesker. Det er mulig, men ikke lett. Hvis det ikke er lett for deg å forandre deg, hvorfor skal vi forvente at alle andre skal forandre seg, og bli frustrert når de ikke gjør det? Hvorfor skal alle andre enn deg forandre seg? Hvorfor ikke forandre deg til å tilpasse deg realiteten av verden rundt deg, istedenfor å forvente at verden skal bøye seg for dine ønsker?

Fokuserer vi på disse fire tingene, vil vi bli mye lykkeligere. Og våre relasjoner med andre vil bli mye bedre. Er ikke det verdt innsatsen?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 31. juli 2014 klokken 23:48 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Selvutvikling, Verden & Samfunn,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |