2020 (og tilbakeblikk på tiåret)

Et nytt år, for ikke å si tiår står foran oss, og det er på tide å få gjort det jeg ikke fikk gjort i går, nyttårsaften, nemlig å skrive en oppsummering av de siste (drøyt) ti årene og litt om hva som kommer.

Men først: Hva skjedde back in august, da jeg braklanserte «sindre.vip» og lovet bl.a. et innlegg hver dag?!

Hele planen min om å poste et innlegg hver dag frem til jul, ble brått forandret nesten like etter jeg sa jeg skulle det. Har litt dårlig samvittighet for at jeg «løy» (ikke klarte å innfri.) Men, jeg tok en seriøs tankerunde med meg selv og fant ut, pga en del andre omstendigheter i livet mitt akkurat da, at akkurat det løftet likevel ikke var så viktig/riktig å holde, akkurat da.

Dermed endte hele SINDRE.VIP med å bli lagt på hyllen. I nesten et halvt år! Og jeg ble (i den tiden) en del av min egen, flere ganger gjentatte, dystre statistikk på min forrige nettside, Glabladet, hvor jeg var all about å inspirere folk til å starte en blogg og gå sine egne veier: En av de 99% av bloggerne som bare starter, for så å ikke gå videre (og dermed ikke oppnår noen form for suksess). *blush*

Mer om hva som skjedde i august kommer jeg tilbake til i et annet innlegg. Men akkurat nå er det altså et nytt år, og sterke krefter (både i meg selv og utenfor) vil ha det til at jeg tar et skikkelig grep om hele virksomheten min nå, og basically blir millionær igjen* (ok, den siste inputen der var fra meg selv – men jeg er sikker på det bare vil gagne flere også at jeg har det romslig økonomisk!)  😎

*= Ja, i 2014 og 2015 var jeg faktisk millionær. Som følge av egen virksomhet. Det var det få som hadde trodd da jeg startet en blogg i 2008 med håp om å kunne livnære meg av den. Hvor mange hatter som har blitt spist vet jeg ikke, men jeg antar at flere titalls kritiske individer slet med en del fordøyelsesbesvær back then.

Tilbakeblikk på tiåret

Faen, klokken er allerede 23:15 og jeg har ikke tid til å skrive en ordentlig oppsummering innen midnatt, så her er superkortversjonen:

2008, begynner en blogg, starter for meg selv, dette går bra, bedre og bedre i 2009, lanserer eget bloggekurs, inspirerer mange, har etter hvert en email list med ca. 1500 mottakere og Glabladets leserskare vokser seg stadig større og det er mye liv i kommentarfeltene.

2010 fortsetter bra, lander mitt hittil største oppdrag – lage en nettside for Språkrådet for kr. 10.000. I 2011 får jeg min mest innbringende måned og kan vise til en inntektsrapport på 38.000 tjente kroner i september (tror jeg det var.)

2012 kommer og verdens undergang inntraff ikke. Året fortsatte med samme bra nivå som året før, 2013 er også OK, jeg overlever i hvert fall, men inntekten faller vel litt.

2014 approaches og jeg har siden slutten av fjoråret hatt en genial idé, som jeg likevel ikke klarer å få i gang før 18. februar. Viralomania.com er født og under en måned senere har en jævla artikkel om bananer(!!) tatt av på egenhånd, spredt seg viralt og jeg får HAKESLEPP når jeg logger inn på Adsense og Analytics og ser statistikken og resultatene. Hele resten av året er Viralomania en braksuksess uten sidestykke i norsk historie (hverken før eller etter) og «alle» vil plutselig ha en bit av meg. Det er nærmest uhørt at en ung kar på 29 år egenhendig skal kunne danke ut store, veletablerte norske mediehus. Blir omtalt og intervjuet i Aftenposten, Klassekampen, TV2, BT, Hegnar (…) (ja, jeg har knapt oversikt.)

2015 og 2016 fortsetter i akkurat samme, formidable spor. Men Glabladet.no blir ufrivillig nedlagt pga. en host fra helvetet.

2017 kommer og Facebook strammer inn på reachen. Trafikken strupes, og i 2018 ser det ikke lenger ut til å være håp. Viralomania blir lagt på hyllen i nesten et år – frem til desember. Resultatene er bedre enn forventet – jeg aner håp igjen.

Fortsetter driften i januar 2019, februar og får min beste måned av året i mars. Wow – det går fortsatt an å leve av Viralomania! Jeg driver nettsiden videre hele året, og gjør det altså enda. Den vil fortsette å drives inn i 2020 også. 🙂

Ok, da var klokken 23:30 og jeg har fortsatt god tid før midnatt, men inni meg stresser jeg som faen med å finne ut hva jeg skal ha som artikkelbilde til denne saken?! Hmm, jeg googler bare et bilde av «2020» i verste fall, tenker jeg. Vurderte tidligere å ha en «10 year challenge» som artikkelbilde – et bilde av meg fra 2009 og et fra 2019 (siden jeg ikke slengte meg på denne trenden på FB for en tid tilbake.) Meeen, sitter nå her uten Photoshop på en usedvanlig treig gammel laptop, så har ikke all verdens med tid! Let’s do it simple, stoopid…

Hva med 2020?

Vel… Som alltid sitter jeg på en haug av både idéer og kunnskap til å få en haug av disse idéene ut i dagens lys (i form av produkt/tjeneste, nettside, businessretning, etc.)

Jeg skal ta tilbake tronen som bloggeksperten og det skal bli meg folk kommer til når de trenger hjelp til dette – og det å lage en nettside.

Samtidig retter jeg meg mer mot firmaer enn før (før var det mange privatpersoner) og det vil reflekteres i prisene. Men de som velger meg skal kunne forvente kvalitet i ypperste klasse og å bli forklart det tekniske på et enkelt forståelig språk (som jeg også var kjent for back in the day – faktisk ble det fremhevet i referansen fra Språkrådet, så den er jeg ganske trygg på.)

Jeg setter meg hårete inntektsmål: Jeg skal tjene minimum kr. 50.000 hver måned, men helst over 100.000 (dette må til, skal jeg bli millionær igjen, tross alt.)

Før ville slike tall virket litt for «skremmende» og uvirkelig. Nå vet jeg smertelig godt at slike tall er fullt mulig og overkommelig. Faktisk ikke engang spesielt vanskelig – hvis du vet hva du gjør. Inntekten sier noe om verdien jeg tilbyr, så her skal man bli behandlet som en V.I.P. i alle ledd. (Derav nettsidenavn, eh?) 😀

Jeg vet ikke helt hvordan jeg legger meg på bloggfronten enda. Kanskje blir det daglige innlegg og inntektsrapporter, kanskje ikke. Jeg har ikke klart å få klarhet i alle planene og idéene mine for 2020 innen nyttår, som jeg hadde tenkt. Jeg trenger noen dager til for å få klarhet i hvordan året skal bli, fremover.

Men i tillegg til det som allerede er nevnt, har jeg planer om å lansere en del ebøker og et par online kurs! Jeg sitter på så mye informasjon og kunnskap at det egentlig er jo GULL – og jeg burde ikke ha noen problemer med å tjene inn klingende mynt og det skal jeg bevise for meg selv (og dere andre, som ønsker å bli inspirert) nå i 2020.

Ait, klokken nærmer seg 23:50 og jeg får nesten bare trykke «publiser» og la det stå til!

Riktig godt nyttår!  😎

2 kommentarer

  1. Henrik 02.01.2020

Legg igjen en kommentar