3 gode råd på veien mot ditt mål

I dag hopper vi over innledningen, og går rett på sak:

  1. Finn ut hva du har lyst til, og sett deg et mål
  2. Vær fokusert og oppmerksom
  3. Ha fleksibilitet til forandring helt til du når målet

Nå kunne jo teksten vært over ettersom «fasiten» er levert. Likevel føler jeg for å gi en kort forklaring til hvert punkt, og hvorfor disse tre punktene er nødvendige for å lykkes.

1. Finn ut hva du har lyst til, og sett deg mål

Historien nedenfor forklarer det godt:

Alice i eventyrland

 

Alice har gått seg vill i skogen og vet ikke hvor hun skal gå. Hun møter på en katt, og håper katten kan være til hjelp.

 

Alice: ”Kan du være så snill og fortelle meg hvilken vei jeg skal gå?”
Katten: ”Det kommer an på hvor du skal?”
Alice: ”Det er ikke så nøye”
Katten: ”Da er det ikke så nøye hvilken vei du går heller”

Alice vet ikke hvor hun skal, og tar som en selvfølge at katten skal fortelle henne veien. Hvordan kan man hjelpe noen som ikke vet hvor de skal? Folk som ikke vet hvor de skal og ikke har noen som helst målsetting, vil bare bli famlende rundt i villrede. Ha en klar idé for hvordan ditt resultat skal se ut!

2. Fokus og oppmerksomhet

Du trenger fokus og oppmerksomhet for å se mulighetene og vite hva du driver med. Å være oppmerksom på dine omgivelser vil hjelpe deg til å se muligheter. Det finnes som regel mange muligheter til suksess. Er man bare oppmerksom nok vil man legge merke til mye av det som blir oversett av andre.

La oss si at du er ute på en fjelltur. Du har satt deg et mål om å gå i fra Norge til Sverige. Etter halvgått etappe merker du at du er på vei i mot Norskehavet. Det vil si at det du gjør er helt fullstendig på trynet galt. Fortsetter du i den retningen vil du drukne i sjøen, og aldri komme til Sverige. Her er det svært viktig med oppmerksomhet. Ta en stopp av og til, spør deg selv:

«Hvor er jeg? Fungerer det jeg gjør? Går jeg den riktige veien, eller er jeg på en helt annen vei?»

Det er svært viktig å følge med seg selv. Ta frem kart og kompass. Finn ut hvor du er, og juster fremgangsmåten underveis!

3. Fleksibilitet til forandring

Fleksibilitet til å gjøre noe annet er en viktig egenskap. Har man lært seg å være oppmerksom på seg selv og omgivelsene, er det mye lettere å forandre fremgangsmåte. Ta en sjekkrunde med kompasset og kartet ditt. Da vil du til slutt nå målet og havne i Sverige. Er du ikke villig til å forandre retning vil du sannsynligvis drukne i Norskehavet. På samme måte er det lurt å følge sine mål. Hvis det du gjør ikke virker, så gjør noe annet. Da avsluttes teksten med de tre punktene:

  1. Finn ut hva du har lyst til, og sett deg et mål
  2. Vær fokusert og oppmerksom
  3. Ha fleksibilitet til forandring helt til du når målet

Legg igjen en kommentar