30 dager til suksess

I følge forskning som NASA har utført på sine astronauter, tar det omtrent 30 dager å innføre en ny vane i livet. Dette innebærer en god dose selvdisiplin og engasjement de første 30 dagene, men langt ifra så mye som dersom det var snakk om en umiddelbar, livsforandrende transformasjon. Personlig har jeg funnet ut at 30 dager til suksess-prinsippet fungerer veldig bra. Det tok meg f.eks. 30 dager fra å få idéen om å starte denne nettsiden, til alt faktisk var gjennomført og siden var oppe. Og jeg hadde ikke snøring på hvor jeg skulle begynne!

Jeg benyttet meg av visualiseringsmetoden for å oppnå dette. Andre ting man kan oppnå på 30 dager, kan være ting som å spise sunnere, begynne å lese bøker, møte nye mennesker hver dag, begynne å trene, stå opp tidlig, starte et firma, se mindre på TV, gå en tur hver dag, kutte ut en uvane, kutte ut nyheter etc.

Min utfordring til meg selv disse 30 dagene, er å stå opp tidlig hver eneste dag. Også i helgene. Nærmere bestemt klokken 6! Og, ikke nok med det: Jeg skal vie en hel time til styrketrening like etter jeg står opp hver mandag, onsdag og fredag! Klarer jeg alt dette vil det virkelig være snakk om en stor forbedring i mitt liv. Når man har blogging som «yrke» skal det nemlig lite til før døgnet sklir helt ut. Faktisk har jeg hatt en uvane med å snu døgnet de siste 4-5 årene nå. Det er på tide å gjøre en innsats for å kvitte seg med denne uvanen en gang for alle.

Jeg tenkte å skrive litt om hvordan du kan oppnå dine mål på 30 dager også. Jo mer detaljerte mål du setter deg, jo bedre er det. Se ovenfor for et eksempel. Jeg kunne ha nøyet meg med å si «stå opp tidlig og kanskje trene litt», men det ville vært altfor vagt. Jo mer detaljerte mål, jo bedre!

Den vanskeligste delen er å begynne. Det er noe alle vet. Men si til deg selv at du nå i det minste skal prøve dette i 30 dager. Du er fri til å returnere til dine gamle vaner hvis du finner ut at dette ikke var noe for deg. Men det er bedre å faktisk ha prøvd før du tar den beslutningen, eller hva?

Skulle du klare disse 30 dagene er det kjempebra. Det er en flott begynnelse. Innen denne tiden vil du ha gjort det til en vane, samtidig som du har kuttet ut uvanen av å gjøre det motsatte. (Vi snakker jo tross alt om forbedrende tiltak her, forhåpentligvis). Og etter 30 dager har du opparbeidet deg en solid erfaring på om dette er noe du føler du kan fortsette med eller ikke. Du har nå et bedre grunnlag for å ta et valg.

Cluet her er å se på dette som noe du bare skal foreta deg i 30 dager. Det høres ikke så overveldende ut, gjør det vel? Når du da faktisk har klart det, har du en bedre forutsetning for å klare å gjøre det til en livsforandrende vane. Hvis målet ditt er å kutte ut røyking, har du et mye bedre utgangspunkt etter en 30 dagers «prøveperiode», enn dersom du sier til deg selv i dag: «Jeg skal aldri røyke mer!» Neida, den har vi hørt før! ;) Har du derimot tilbakelagt deg 30 røykfrie dager, vil du ha en større selvtillit og mer tro på at du kan klare det.

Uansett om du velger å fortsette den nye vanen eller ikke, har du uansett utviklet deg. Det vil ikke være forgjeves uansett hvordan du ser på det. Du vil i det minste være én erfaring rikere.

Er du klar til å begynne en ny vane?

Legg igjen en kommentar