30 dagers utfordring: Daglig blogging – dag 18

Like etter jeg ga meg selv 30 dagers utfordringen som går ut på å poste et innlegg hver dag i en måned, begynte jeg å tvile på om dette var så lurt. Det føltes som en evighet til 12. februar, datoen jeg har holdt det gående i en måned. Jeg var rimelig sikker på at jeg kom til å blogge mye om selve eksperimentet, for å ha noe å fylle opp med. Men der tok jeg feil.

Faktisk har jeg blitt vant til følelsen av at jeg «må» skrive hver dag, og det går helt greit. Jeg har ikke opplevd noen nevneverdige problemer med å finne på ting å skrive. Et par dager har jeg lurt litt ekstra på hva jeg skulle skrive, men jeg har alltid hatt fullt av alternativer. Det er et større problem å velge enn å komme på noe. :)

Et par ting må likevel nevnes som uheldige bieffekter av dette. Jeg føler ikke at jeg får gjort så mye annet. Det går treigere enn jeg skulle ønske med alt det «utenombloggiske». Og de neste dagene kommer jeg til å ha utrolig mye å gjøre. Jeg har fått i oppdrag å skrive en artikkel for Webmagasin – en oppgave jeg ikke har fått begynt på enda (deadline snart). I tillegg har noen akkurat leid meg som skribent til å skrive 10 innlegg om et tema jeg kan svært lite om. Det blir en artig utfordring. Til helgen om en uke blir jeg opptatt, og må derfor også forhåndsskrive en del innlegg. Som om ikke det var nok jobber jeg også litt med designet av siden for tiden, samt prøver å få i gang et nyhetsbrev. Så ja, hektiske tider. Men det er gøy. Spesielt artig er det å prøve seg på litt andre oppgaver enn det vanlige. Erfaringsmessig vet jeg at på en eller annen måte ordner det seg sånn at alt blir gjort. ;)

Vi er altså kommet til dag 18 i blogge-hver-dag-eksperimentet, og jeg føler at jeg sikkert kunne ha fortsatt dette ut hele februar også. Kanskje blir det mer eller mindre fast blogging hver dag så lenge denne bloggen lever? Kan ikke si jeg har bestemt meg enda, men man vet aldri.

Men jeg tenkte det var på sin plass å spørre deg, som leser: Hva syns du om at Glabladet oppdateres daglig, i forhold til 3-5 ganger i uken (som før)? Har dette hatt noe å si for kvaliteten og nytteverdien av postene? Hva syns du er mest interessant å lese om? Hva syns du om gjesteinnleggene?

Når det gjelder bloggens inntektsdetaljer etter at jeg begynte å oppdatere daglig, har det faktisk ikke vært noen ekstrem effekt der. Jeg har ikke tjent noe mer enn jeg kunne regne med å ha tjent til vanlig uansett. Spesielt på Adsense. De andre tingene jeg tjener penger på går like mye i rykk og napp som tidligere, og påvirkes omtrent ikke av det faktum at jeg oppdaterer daglig. Når det gjelder annonsering på Glabladet er dette tidspunktet gull verdt å slå til på, ettersom folk forventer daglige oppdateringer for tiden, og dermed kommer innom hver dag. Besøksmengden har holdt seg mye mer stabil etter at jeg begynte med dette.

Jeg vil avslutte med å rette en stor takk til de fenomenale gjesteskribentene som hittil har bidratt med sine kloke ord og innsikt på Glabladet etter at jeg åpnet muligheten for det. Dere har hjulpet meg å gjøre det enda lettere å oppdatere daglig! Og noen av dere har flere skriverier på lur som postes allerede til uken. ;)

Du kan også bidra med gjesteinnlegg på Glabladet. Send i så fall inn ditt bidrag via kontaktskjemaet og jeg kommer tilbake til deg så snart som mulig!

God helg! :)

Legg igjen en kommentar