5 latterlige tips for å unngå søvnproblemer

Sliter du med å sove? Jeg vet at dette er et problem for mange. Hvordan jeg vet det? Fordi Facebook oversvømmes av sytestatuser som går på akkurat dette. «Sukk, sov bare 3 timer i natt. Noe er seriøst galt bla bla bla». Vel, siden folk syter og klager over slike ting til sine venner fremfor å gå til kvalifiserte eksperter med sine problemer, skal jeg her presentere noen tips som gjør at jeg nesten aldri har problemer med å sove – selv om jeg overhodet ikke har noen utdanning innen feltet, og mine råd derfor på ingen måte må tolkes som profesjonelle råd fra en fagperson.

Anyway, here goes…

 1. Snu døgnetAllerede her bør jo alarmklokkene (pun intended) begynne å ringe. Her kommer jeg med et tips som 99% av saueflokken ikke kan følge – nettopp fordi de er A4-sauer. De har vanlige jobber og må stå opp tidlig av den grunn. De kan selvfølgelig ikke snu noe døgn.

  Greit nok, men det å snu døgnet har funket veldig bra for meg. Om natten er jeg mer kreativ og produktiv. Etter en lang natt, som ofte varer til morgenkvisten, har jeg aldri problemer med å sovne relativt kjapt, og jeg sover godt også – til langt ut på dagen. Det at jeg jobber/er våken til jeg er så trøtt at jeg «vet» det er på tide å sove, gjør dette til en enkel sak for meg.

  Men hva kan du gjøre hvis du ikke har mulighet til å snu døgnet? Vel…

 2. Hold deg våken så lenge du kan, før du legger degWow, enda et fantastisk tips! Det jeg vil frem til her, er at hvis du står opp grytidlig hver morgen, hold deg våken i strekk, helt til du legger deg for kvelden. Ikke sov noen middagslur eller andre former for miniblunder. Vær så aktiv som mulig i denne våkenperioden – gjerne sånn at du får anstrengt deg både fysisk og psykisk. På denne måten vil du være trøtt både i kroppen og i toppen. Og i snoppen, noe som bringer meg inn på neste punkt…
 3. Ha sex (med deg selv eller noen andre)Selv ikke den mest diplomtapetserte professor kan ha noen reell erfaring av hvordan det er å være motsatt kjønn enn seg selv, så her snakker jeg altså for gutta boyz. Hvis du har mulighet til å høvle over noen før du legger deg, just do it!

  Målet med å ha sex er å få utløsning. Hvordan dette gjøres får du eventuelt utdanne deg til på andre sider enn Glabladet, men når du har gjort det, vil du definitivt føle deg trøttere. Fordelen med sex med andre, fremfor deg selv, er jo at du får brukt kroppen mye mer, noe som ytterligere øker sjansene for trøtthet.

 4. Hvis du er for lat til å være fysisk aktiv, gå på fyllaDet er ikke mange steder du først kan lese tips om å være fysisk aktiv, for så å lese tips om å drikke deg dritings i én og samme artikkel, men på Glabladet kan du altså det. Vi må huske på at målet her er å hjelpe folk å sove, ikke nødvendigvis å gjøre det på den mest helsevennlige måten. Søvn = mission accomplished.

  Høyt alkoholinntak over kort tid vil sannsynligvis gjøre det veldig lett for deg å bare slukne på slutten av kvelden. Kanskje du til og med klarer å oppføre deg som en idiot, sånn at du får deg en på trynet også. På denne måten kan du definitivt miste bevisstheten, for ikke å snakke om å havne i koma. På den måten trenger du ikke bekymre deg for søvnproblemer i det hele tatt lenger. Da har du bare våkneproblemer, og dette er noe de kvalifiserte profesjonelle jeg nevnte innledningsvis tar seg av – for deg! Dog skal jeg presisere at Glabladet ikke nødvendigvis anbefaler denne fremgangsmåten.

 5. Prøv å se en episode av The Universe på History ChannelUniverset er fascinerende og vanskelig å fatte for den menneskelige hjerne. Hvis du overhodet prøver, er det en trøtthetsgaranti i seg selv. Og med den fløyelsmyke, beroligende, mørke stemmen til han britiske kommentatoren på The Universe, kombinert med flott datagrafikk og innhold som er vanskelig å begripe, sovner jeg nesten hver gang! Om jeg så var lys våken før jeg begynte å se på det, blir jeg i det minste trøttere i løpet av de drøye 40 minuttene en episode varer.

  Advarsel: Jeg har sett utgaver av programmet med amerikansk speaker, og det er IKKE det samme! Han høres ut som en kombinasjon av bred Texas-country-dialekt og movie trailer-dude. Du sovner ikke av sånt, men holdes våken av frykten for spontant utbrudd av countrysang – eventuelt spenningen av å vente på et glimt av den neste store actionsekvensen, og hvem regissøren er…

So there you have it!

Hvis dette hjelper deg å sove bedre om nettene (og hvem kan skjønne annet?) er jeg mottakelig for donasjoner. Glabladet ønsker deg en god natt!

Legg igjen en kommentar