8 tips for bruk av affiliateprogrammer

Dette innlegget er skrevet av Kristoffer fra bloggen *****. Hvis du sitter og ruger på et innlegg, send det inn via kontaktsiden.

Oppdatering 22.10: Linken har blitt fjernet fra Glabladet, da dette innlegget viste seg å være kopiert og oversatt fra en annen nettside. Se kommentarfelt fra kommentar nr. 8 for mer informasjon.

1. Vurder dine lesere
Dette er nesten unødvendig å si, men det vil alltid være verdt å sette seg selv i lesernes posisjon når man lager en blogg eller internettside. Vurder hva dine lesere er ute etter når de surfer rundt på bloggen din. Er de på utkikk etter bestemte produkter? Kan de være på jakt etter relaterte produkter eller tilbehør? Hva vil få dem til å kjøpe? Start med å heller ha leseren i tankene, enn produktet. Hvis du tar denne tilnærmingen kan du ende opp med å gjøre leseren din en tjeneste i tillegg til at du tjener noen kroner ved siden av.

2. Vurder plassering av linker
En av de tingene jeg konstant tenker på er om plasseringen av Adsense annonsene er optimal. Jeg hører at man skal plassere annonsene sine i hotspots på sidene (som toppen av en venstre sidebar – eller inne i innhold – eller i slutten av innleggene over kommentarer etc). De samme prinsippene gjelder for affiliate-annonsering av produkter.

3. Ekte anbefalinger og personlige vurderinger fungerer alltid best
Det er bokstavelig talt tusenvis av produkter og tjenester å velge mellom, som du kan anbefale til bloggens lesere, men å tjene penger fra dem er ikke så enkelt som å tilfeldig legge lenker til dem fra bloggen din. Bloggens lesere kommer tilbake til bloggen dag etter dag fordi noe om deg resonerer med dem. Har leserne noen som helst grad av tillit til deg er kanskje den raskeste måten å ødelegge dette på å anbefale at de kjøper noe som du ikke helt tror vil gagne dem. Link direkte til produktet du skriver om. Altså bruk dype lenker som går direkte til en kjøpsside for produktet du har anbefalt.

4. Link til kvalitetsprodukter
Vi liker å sørge for at vi kjøper de beste produktene som kan kjøpes for penger. Dine lesere er ikke noe annerledes på akkurat dette og det er heller mer sannsynlig for dem å gjøre et kjøp hvis du har funnet det beste produktet for dem. Velg produkter og selskaper med godt omdømme og som har salgssider av kvalitet. Det er ikke noe verre enn å gi en glødende anmeldelse av et produkt for så å sende leseren til en side som ser billig og dårlig ut.

5. Diversifiser uten rot
Ikke legg all din affiliate-innsats i én kurv. Det er mange produkter der ute som du kan lenke til, så det er ingen grunn til å kun jobbe med én. Samtidig skal du ikke rote til bloggen din med altfor mange affiliatelinker. Hvis du gjør så du risikerer å svekke effekten av alle lenkene dine.

6. Vær påregnelig
Ikke prøv å lur leserne dine til å klikke lenker som kan tjene deg noen kroner. Selv om det kanskje ikke alltid mulig å merke alle affiliate linker så bør du gi et forsøk på å vise leserne dine hva de faktisk klikker på. Jeg tror også det er viktig å være konsistent på akkurat dette, slik vet leserne hva de kan forvente.

7. Kombiner med andre inntektskilder
Affiliate-programmer og reklame-programmer er ikke gjensidig utelukkende. Jeg har hørt noen si at de ikke ønsker å bruke affiliatelenker fordi det vil ta fokuset av Adsense-annonsene. Dette kan selvfølgelig stemme, men det er alltid mulig å kombinere begge deler slik at ulike leserer reagerer ulikt på de forskjellige annonsene. Slik kan både reklame- og affiliatelenker jobbe hånd i hånd og slik øke din inntekt. Du burde forsøke å vurdere effekten av begge

8. Spor resultater
De fleste affiliateprogrammer har noen form for sporing eller statistikk som vil tillate deg å se hvilke lenker som er effektive. Noen av disse er bedre enn andre, men de fleste vil i det minste tillate deg å se hva som selger og hva som ikke selger. Hold styr på hvilke lenker som fungerer bra, hvilke produkter selger, hvilken ordlyd rundt linker fungerer bra osv. Bruk informasjonen du blir gitt til å forme fremtidige affiliate-strategier.

Legg igjen en kommentar