9 steg til å tjene penger på bloggen din

Dette er et gjesteinnlegg av Mats fra SmartEdge.no som inneholder smarte ting som gir en edge(fordel) i økonomi, selvutvikling, business, teknikker for bedre hukommelse og helse.

For mange bloggere så er det utrolig viktig å komme raskt over fra blogging som hobby til blogging som næringsinntekt. Motivasjonen ligger ofte i penger når du ser rosa bloggere og de store amerikanske bloggerne som tjener flere vanlige månedslønner per måned på blogging. Fristelsen er stor, men konkurransen enda større. For når noe er relativt enkelt å starte med, som blogging er, så er det mange som hiver seg på lasset og skal bli størst.

Hva er motivasjonen din?

Mange vil si at det er feil å motiveres av penger i starten. Noe som er helt korrekt. For har du ikke en interesse eller et budskap som du ønsker å dele med andre, så vil ikke bloggen din overleve lenge. Du er her din egen verste fiende. Du kommer til å ødelegge for deg selv. Om motivasjonen din måles i penger, så vil mangelen på penger føre deg bort fra blogging. Er motivasjonen derimot å dele ditt budskap, og du faktisk påvirker en eller flere personer, så vil motivasjonen din øke.

Cash

Penger er uansett et nødvendig onde for å overleve og kunne drive med innovasjon. Derfor må du ha dem. Så dette innlegget er mer rettet mot deg som faktisk har en blogg, et tema du er lideskapelig opptatt av og godt antall besøkende.

Hvordan tjener du penger på bloggen din?

Det finnes utrolig mange måter å tjene inn penger til bloggen din på. Du har affiliate programmer, betalte innlegg, bannere, salg av produkter og tjenester via bloggen eller nyhetsbrev, omtale av produkter, PPC annonser fra Google Adsense eller andre nettverk osv. De gir forskjellig resultat ettersom hvor du plasserer annonsene og linkene, og innenfor temaet som du skriver om. Skriver du til et publikum som er gode på det tekniske så dropper de ofte å klikke på Adsense annonser. Da kan anbefalinger av produkter og tjenester som er nyttige være bedre.

Verdi for bloggen din – fortjeneste annonsøren ønsker = din fortjeneste

Uansett så handler det å tjene penger via en blogg om å gi mer verdi for mindre penger enn det er verdt. Slik at differansen kan tjenes inn for annonsøren din.

Er du klar?

Ja, tenkte meg det, du har vel hoppet over paragrafene over også. Så vi setter i gang.

  1. Finn ut hvor mange besøkende bloggen din har for de siste 3 månedene og hva er hovedtema bloggen din handler om?
  2. Gå igjennom bloggen din, synes hovedtema ved første øyekast? Hvis du spør en venn som aldri har lest bloggen din om å ta en titt på den, hva tror vennen din at den handler om? Er det klart og tydelig så fortsetter du, hvis ikke må du endre header, lage noen gode nye innlegg om temaet og få hovedtema tydeligere frem.
  3. Lag et fast månedlig innlegg om hvor mange lesere bloggen din har, hva de søker etter for å finne deg og hvilke poster som har oppnådd flest likes fra Facebook, delt mest på Pinterest, stumblet mest på Stumbleupon og kommentert mest. På den måten får du offentlig vist frem hvor godt bloggen din gjør det. Start med ditt første nå, for den forrige måneden.
  4. Det ligger mest penger i bannere og betalte innlegg per i dag. Du får raskest resultater med bannere også. Sørg for å ha klart et fakturasystem, en betalingsløsning på nettsiden din, eller Paypal til å motta betalinger.
  5. Vi tar utgangspunkt i at bloggen din handler om ballkjoler, fordi det kanskje nettopp er din lidenskap. Søk etter hvem som driver med ballkjoler på Google, se hvem som annonserer øverst i annonsefeltet og på høyresiden. Så går du til Gulesider, ta de 10-20 første annonsene som kommer opp og noter ned navn på dem og telefonnummer. Den listen du sitter igjen med er folk som allerede annonserer på internett og bruker dette som en av sine kilder til mer inntekt.
  6. Så lager du en kort e-post som forteller om deg, din blogg og temaet som du skriver om. Legg også med statistikken for besøkende de siste 3 månedene og henvis til innlegget ditt om forrige måneds populære innlegg og besøkstall. Det viser at du snakker sant når du faktisk har lagt det ut på bloggen din. Legg også med et tilbud på 1 måned gratis annonsering med banner på siden din. Følg med på responsen. (Ps. For enda bedre effekt her så kan du skrive om e-posten din til et kort manus, ring opp alle som du har notert deg og fortell hvor du fant dem og hva bloggen din går ut på, gi dem mulighet til en måneds gratis bannerannonse på siden din. Hvem sier vel nei til det?)
  7. Når du har fått 5 til 10 stykker til å bli med på gratis bannerannonsering på bloggen din, så legger du enkelt ut bannerne og passer på å følge med på antall klikk på hver enkelt av dem ved å bruke Prettylink plugin til WordPress.
  8. Følg så hver enkelt opp og hør hvordan de selv føler at responsen har vært. Legg frem tallene som Prettylink har gitt deg på hvor mange som har klikket seg inn.
  9. Nå har du kommet til det kritiske punktet. Hvor mye er denne annonseringen verdt for dem? Du kan enkelt se hva de selger på nettbutikker og nettsidene sine. Trekker du fra 70 % av den summen, så kan du få et greit innblikk i hva de sitter igjen med av fortjeneste etter alt er betalt. Har de da fått 300 klikk på sin annonse, så kan vi som tommelfingerregel gå ut ifra at kanskje 1 % har kjøpt noe, en ballkjole koster 2000 kroner, det vil si salg av 3 ballkjoler med 1800,- i fortjeneste, siden 30 % av 6000 kroner er nettopp 1800 kroner. Tilby derfor bannerplassen din til 1/3 av fortjenesten deres. Altså 600 kroner per måned, med et tilbud om 2 måneder gratis om de tar for et helt år. Går de for tilbudet om et år blir det derfor 6000 kroner det vil koste dem. Vil de ha, så tar de tilbudet, verdien er størst for dem enn for deg.

Veien videre…

Nå har du beveget deg langt utenfor det en vanlig blogger ville satset på. Nemlig kun anonyme Google Adsense annonser hvor du slipper å ha kontakt med annonsørene dine. Det gir gode resultater på kort tid. Forutsatt at bloggen din allerede har godt med besøk, og et klart tema.

120.000 kroner i året på blogging

I eksempelet over så kan det være at annonsørene dine får flere eller færre treff. Det kan bety mer annonsekroner. 600 klikk på en måned vil da gi 12000 i salg for annonsøren, hvorav 30 % er 3600, og du tar da 1200 kroner per måned, som er 12000 for en års avtale. Klarer du 10 slike avtaler så har du plutselig en blogg som tjener inn 120000 i året, på bare 10 annonsører.

Flere kurver, så du ikke ødelegger alle eggene

Suppler så bloggen din videre med Google Adsense, affiliatelenker til produkter som du selv ville brukt, betalte omtaler osv… Så vil du få en riktig så god årsinntekt på bloggen din. Bruker du alle inntektene dine i starten på å lage mer godt innhold, intervjue personer som driver med temaet ditt og kjøper et profesjonelt bloggdesign. Så vil du kunne øke antallet besøkende raskt, dermed vil flere klikke på bannerne dine og inntektene øke med.

Legg igjen en kommentar