Å angre på morgendagen

Angrer du noengang på fremtiden før den i det hele tatt har funnet sted?

Når du angrer, frykter eller bekymrer deg for fremtiden, vier du bevisstheten din utenfor det nåværende øyeblikket. Du blir i praksis bevisstløs. Du mister bevisstheten for det nåværende øyeblikket. Som en konsekvens, mister du bevisstheten over den virkelige deg, som kun eksisterer i nåtiden.

Fremtiden er en illusjon fordi du aldri faktisk eksisterer der. Fortid og fremtid er bare minner og projeksjoner. Dine virkelige opplevelser forekommer kun i øyeblikket.

Du lider når du lever i fremtiden, fordi du er ubevisst. Når du vier bevisstheten din fullt og helt til det nåværende øyeblikket, vil det ikke være noen lidelser, uavhengig av omstendigheter. Hvert øyeblikk føles perfekt fordi du ganske enkelt aksepterer det. Når du dytter din bevissthet inn i fremtiden, motstår du det nåværende øyeblikket, kjemper mot det som er og ønsker at det var noe annet. Resultatet er emosjonell lidelse.

Hva med visualisering eller planlegging? Visualisering er bra, men det finnes en måte å visualisere det du vil ha, uten å forlate det nåværende øyeblikket. Istedenfor å visualisere fremtiden, visualiser et nytt nåværende øyeblikk. Føl tilstedeværelsen av det du ønsker å skape, her og nå. Føl energien til det du vil ha, i virkeligheten din akkurat nå, istedenfor å se det for deg utenfor nåtiden og inn i fremtiden et sted.

Hvis du eksempelvis ønsker å skape mer velstand for deg selv, se for deg at du vasser i mer velstand og overflod i akkurat dette øyeblikk. Ikke legg visjonen inn i en fjern fremtid; da visualiserer du bare at velstanden og overfloden aldri vil komme til deg. Dette er en vanlig feil folk gjør når de visualiserer; de ser utilsiktet for seg resultatene de vil oppnå inn i fremtiden, som igjen sender et signal om at «dette er et ønske som aldri vil bli oppfylt».

Det samme er sant når det gjelder planlegging. Når du legger planer, innse at formålet med planleggingen er å fokusere på dine nåværende valg. Formålet er IKKE å lage et kart over fremtiden, som er utenfor din kontroll (og din bevissthet) anyway. Du trenger bare å planlegge nok til å oppnå klarhet i det nåværende øyeblikket. Når du har klarhet, er videre planlegging unødvendig. Så når du legger planer, gjør det med en intensjon om å generere klarhet her og nå.

Å leve bevisst krever at du sentrerer deg selv i det nåværende øyeblikket, som faktisk er det mest sikre, trygge og beskyttede stedet for deg å være, fri for anger over fortiden eller fremtiden.

Legg igjen en kommentar