Å bli mobbet er det beste som har hendt meg

Ordet «mobbet» er et sterkt ord. Hvis jeg skal definere hva jeg gikk gjennom på ungdomsskolen blir det kanskje mer riktig å si «hakket på». Konstant…

Jeg snakker ikke vanligvis om dette. Jeg har knapt nok nevnt det til noen. Men de som sto bak dette i sin tid, vet det. Og selv om jeg gruet meg nesten hver dag i 3 år, har jeg i ettertid innsett at det er noe av det beste som har hendt meg.

Du lurer kanskje på: «Hvorfor? Hvordan i alle dager kan kontinuerlig plaging av en person være noe av det beste som har hendt den personen?»

Fordi det tvang meg ut på sidelinjen. Egentlig var det der jeg hørte hjemme uansett. Men på ungdomsskolen fikk jeg det bevist. Ved å være en «outsider» utviklet jeg naturlige, gode observatør-skills. Dette var på mange måter frøet som tvang meg til å se ting «utenfor boksen». Og det frøet har bare fortsatt å vokse siden den gang.

Jeg har allerede fått min «hevn». Mens de som sto bak hakkingen har måttet ta til takke med kjedelige jobber og trygdeslaveri, har jeg fått gjøre de interessante tingene.

Ikke én eneste dag gruer jeg meg til jobb. Jeg har ikke en jobb, men tjener penger som om jeg har det likevel. Jeg gjør som jeg vil, når jeg vil. Nettsiden du leser dette på, finansierer livet mitt. Og jeg kan rapportere om stadig gode måneder og nye rekorder. Men for min del er det ikke pengene det handler om. Pengene er bare en indikasjon på hvor flink jeg er til å «gjøre som jeg vil».

Evnen til å se ting utenfor boksen har fått meg til å se muligheter der andre bare ser en betongmur. Det fikk meg inn på banen av selvstendighet. Det fikk meg til å handle på inspirasjon, starte denne bloggen og bane vei for et liv av frihet. Det fylte meg med lidenskap for å gjøre «hva faen jeg vil» og tjene penger på det i samme slengen.

Hvis jeg vil gi meg selv et lønnspålegg kan jeg gjøre det NÅ. Hvis jeg får en ny idé, kan jeg implementere den i businessen min NÅ, og skape enda mer verdi. Det er jeg som sitter bak spakene og har full kontroll over mitt eget liv. Jeg styrer på som jeg vil. Hvis jeg vil sitte oppe natt til onsdag og ha filmmaraton, kan jeg sove til over kl. 12 og starte «arbeidsdagen» når jeg vil, mens «de (som trodde de var) kule» måtte stå opp kl. 7 for å slite i sine kjedelige jobber.

Det er ingen hemmelighet at lidenskapelige mennesker er friskere, gladere og mer entusiastiske enn majoriteten av tåkegjengen (befolkningen). Folk som lever lidenskapelige liv er så sinnssykt mye mer attraktive, karismatiske og interessante, og vi vil alle henge med dem, i håp om at deres gnistrende* glød skal smitte over på oss.

(*Sindre betyr gnistre. Coincidence? I think not.)

På den andre siden har vi zombietrynene som er stuck i tafattland, med æresmedlemskap i Middelmådighetssekten. Saueflokkmentaliteten herjer, og de suller rundt på arbeidsplassene sine i ukomfortable «uniformer», med ett øyeeple konstant limt til klokken, ventende på arbeidsdagens slutt. Zombiesauer lever for ettermiddag/kveld og helger, og for den dagen i den ikke altfor fjerne fremtiden hvor de endelig vinner i Lotto og kan pensjonere seg.

Spør deg selv: Hvilken gruppe vil du helst ende opp i? Vil du leve et lidenskapelig liv hvor du gjør som du vil og selv tar kontroll? Eller et liv hvor du følger strømmen, gjør som du blir fortalt og generelt blir trent opp til en flink bisk som sitter, gir labb og ruller rundt når du får beskjed om det?

Hvis du går gjennom et mobbehelvete akkurat nå; jeg føler med deg. Jeg har vært der. Men vit at ting blir bedre. Ta det fra meg, I would know. Du kommer til å få din «hevn» i form av å se akkurat de samme tingene utspille seg, som jeg har erfart – så lenge du ikke går inn i offerrollen. Du kommer til å få gjøre de interessante tingene fordi du er skjøvet såpass langt ut på sidelinjen at du faktisk våger å tenke «utenfor boksen», mens de som plasserte deg der, vil belønnes med miserable A4-liv hvor lysglimtene består av ettermiddag/kveld/helg, samt det vage håpet om å vinne i Lotto for å endelig rømme fra virkelighetene sine. (Og om de så vinner i Lotto, vil de sløse alt bort og være like miserable innen maksmimalt et par år. Jeg lover – jeg har gjort research.)

Sjekk bakgrunnen til nesten ALLE suksessfulle personer uten typiske 9-16-jobber. En fellesnevner for svært mange, er at de har gått gjennom vanskelige tider. De var ikke nødvendigvis en av «de kule» i gjengen. Men nå er historien en annen; de blir forgudet og sett opp til av tusener og millioner av mennesker.

Mobbeofre forandrer verden. Mobbere ender opp som nyttige idioter som holder verden gående. Selvfølgelig er jeg litt krass og generaliserende, men det driter jeg i.

Jeg kunne ikke vært mer takknemlig for de som skjøv meg ut i den retningen jeg er på i dag. :)

Legg igjen en kommentar