Å finne seg selv

Å finne seg selv kan være en utfordrende prosess. Så lenge du blir boende hjemme, finner du neppe deg selv. Hvis du bor hjemme nå, er du på en måte under kontroll av dine foresatte. Du har én eller flere personer der som påvirker deg, enten du liker det eller ikke. I hvor stor grad denne påvirkningen virker inn på deg, vil variere alt etter forholdene. Noen er veldig påvirket, andre nesten ikke i det hele tatt. Men først når du flytter for deg selv, vil det gå opp for deg hvem du egentlig er.

Dette vil du innse så snart du kommer hjem på besøk etter at du flyttet ut. Litt tid har gått, du har vært opptatt med deg og ditt, og vips blir du påminnet hvordan det var å «bo hjemme». Men nå er du bare på besøk. Du ser ting fra utsiden og inn, og ikke lenger fra innsiden og ut. Ting du syns var greit med påvirkningen du ble utsatt for, har du tatt med deg videre. Ting du ikke syntes var så greit med påvirkningen la du fra deg allerede dagen du dro. Du er allerede godt i gang med å forme deg selv.

Det å flytte for seg selv er en av de mest målbare vokseopplevelsene man får i livet. På mange måter kan man si at jo tidligere man flytter ut, jo bedre er det. Man lærer seg raskere å ta vare på seg selv, finne seg selv, og takle de muligheter og utfordringer som dukker opp. Jeg kan ikke huske å ha hørt om noen som har vært misfornøyd fordi de flyttet hjemmefra «for tidlig». De fleste syns det er greit å bli kastet ut i det, og ikke ha annet valg enn å klare seg selv. Og de fleste lykkes.

Noe av det aller fineste med å finne seg selv, er at det bringer klarhet. Nå som du blir bedre kjent med deg selv, vet du bedre hva du vil ha. Du kan innrede ditt bosted akkurat som du vil. Du kan velge eventuelle samboere basert på dine egne kriterier. Du er ikke lenger under en makt som alltid har vært der, som du ikke engang har bedt om. Nå er det du som ber, og ting blir heretter på dine premisser. Det er en ganske fantastisk, deilig situasjon å være i.

Klart, å bo hjemme har sine fordeler. Du blir vartet opp med mat og strøm. Du slipper å betale regninger. I enkelte tilfeller slipper du å betale husleie. Du slipper ganske billig unna, rett og slett. Og du har en unik mulighet til å spare opp egne penger, som kommer godt med den dagen du skal flytte for deg selv.

Og det å bo for seg selv kan by på utfordringer. Du må vaske klærne dine selv, finne ut hva du skal ha til middag, klare å betale alle regninger og mye mer. Det er både fordeler og ulemper uansett hva du gjør.

Men hvis du er lei av å ikke ha total frihet til å gjøre som du vil, når du vil, er det på tide å ofre et par frynsegoder og stå på egne ben. De frynsegodene du nå har i vente er langt bedre uansett. Og det ekstra ansvaret du får, ville du fått før eller siden likevel.

For å virkelig skinne som du var ment å skinne, er det bare en ting å gjøre: Bli kvitt alle forstyrrende elementer. Bli kvitt alle distraksjoner. Å flytte ut er en enkel og effektiv måte å gjøre det på.

Hvor lenge er du villig til å utsette livet?

Legg igjen en kommentar