Å leve et liv av glede

Hvordan vet du når du lever etter ditt sanne formål? Når ditt nåværende øyeblikk begynner å føles perfekt.

Når du lever etter ditt sanne formål vil ditt forhold til tid endre seg dramatisk. Du vil ikke lenger søke lykke i fremtiden. Du slutter å si til deg selv: «Så snart X skjer, er jeg endelig der jeg vil være. Da vil jeg være lykkelig!» Istedenfor ser du på ditt nåværende øyeblikk og sier: «Dette er nøyaktig hvor jeg ønsker å være akkurat nå. Ingenting kunne vært mer perfekt enn dette eksakte øyeblikket.»

Følelsen som akkompagnerer denne tilstanden er glede. Glede er resultatet av en fullstendig aksept av ditt nåværende øyeblikk. Så snart du tar bevisstheten vekk fra ditt nåværende øyeblikk og søker lykke i en annen tid eller sted, legger du gleden bak deg. Når alle deler av ditt vesen fullt ut omfavner hvor du er akkurat nå, kan du ikke unngå å føle glede.

Sannsynligvis har du ikke nådd denne tilstanden enda. Men det er godt innenfor din kapasitet og evne å gjøre nettopp det. Du kan nå den ved å følge ditt interne kompass. Ved å vurdere din nåværende emosjonelle tilstand og sammenligne den med tilstanden av glede, kan du få en fornemmelse av avstanden fra denne tilstanden. Du kan finne ut hvor du er til enhver tid ved å bruke skalaen over bevissthetsnivåer. Indre fred er like ved siden av glede. Nøytralitet er litt lenger ute. Langt bortenfor ligger sinne. Og enda lenger ute er frykt. Jo mer maktesløs du føler deg, jo lenger unna glede er du, og jo mer motsetter du deg det som er.

Hvis du er langt unna glede, kan du ikke bare hoppe til denne tilstanden øyeblikkelig og bli der noe særlig lenge. Kanskje kan du være i stand til å oppleve den midlertidig, gjennom meditasjon eller eksterne «lykkefaktorer», men omstendighetene i livet ditt vil snart trekke deg tilbake til ditt tidligere nivå. Men med bevisst hensikt, kan du til slutt nå denne tilstanden og gjøre den til standard. Måten du gjør dette på, er å fortsette å peke livet ditt i retningen av glede ved å ta bedre beslutninger.

Når du står overfor en avgjørelse, selv en tilsynelatende uvesentlig en (som f.eks. hva du skal spise til middag), velg det alternativet som bringer deg nærmest glede. Det vil være alternativet som gjør at du føler deg sterkest og mest i kontroll. Det vil ikke nødvendigvis være det som gjør at du føler deg glad, spesielt hvis du er inne i en svært negativ tilstand. Hvis du for øyeblikket er deprimert, har du kanskje null valg som vil produsere glede i dette øyeblikk. Men du vil ha noen valg som gjør at du føler deg mer i kontroll og levende enn de andre, og det er de valgene som vil snu livet i en retning av glede.

Hvis du føler deg redd og bekymret, er kanskje den beste handlingen å gjøre noe som får deg til å føle deg sint. Det er helt greit. Sinne er høyere enn frykt og nærmere glede. Det er bedre å handle ut av sinne enn av frykt, siden det vil snu deg i retning av glede. Og snart vil du utvikle deg forbi sinne. Ikke vær for hard mot deg selv hvis en tilsynelatende negativ tilstand som sinne er det beste du kan få til på dette tidspunktet i livet ditt. Du kan ikke forvente noe mer fra deg selv enn ditt beste. Sinne vil avta, og du vil snart være i stand til å klatre på stigen mot mer positive tilstander. Hvis du er i en dyp negativ tilstand som depresjon, må du passere gjennom høyere negative tilstander før du kan nå de positive. Det vil altså si at å gå fra depresjon til sinne er et veldig positivt steg i den riktige retningen.

Hvis du fortsetter på denne måten med alle beslutninger du kan, vil du til slutt nå tilstanden av glede. Det kan ta litt tid, men du vil etterhvert nå den og gjøre den til din standard tilstand.

Glede er faktisk den naturlige tilstanden av å være i. Babyer entrer denne tilstanden svært enkelt fordi de er fullt ut i øyeblikket. De søker ikke seg selv i fortiden eller fremtiden.

Når du er glad, flyter livet ditt med enkelhet og letthet. Eksistensen er ikke lenger en kamp. Hvorfor? Fordi når du slutter å motsette deg øyeblikket, slutter du å skape problemer for deg selv. Motstand skaper interne problemer som stress, frykt og sykdom, men det skaper også eksterne problemer som konflikter, knapphet, og urettferdighet. Når du lærer å velge den retningen som skaper mest glede i livet ditt, vil livet bli en gledelig opplevelse i hvert eneste øyeblikk. Det lett å akseptere og omfavne ethvert øyeblikk der du føler glede, så tilstanden vil opprettholde seg selv på naturlig vis. Gledesfylte følelser skaper frydefulle handlinger som produserer mer gledesfylte følelser.

Tilstanden av glede gjør deg i stand til å slutte å bekymre deg for å overleve, til å slutte å frykte hva som kan eller ikke kan skje, og å slutte å motsette deg dine nåværende øyeblikk. Du finner det lettere og lettere å tilfredsstille dine behov. Dette vil tillate deg å styre din bevissthet utover og samhandle med verden uten frykt. Folk vil virke langt mindre truende for deg. Selv fremmede vil smile til deg mer, fordi de vil plukke opp din gledelige tilstand. Positive mennesker vil bli trukket til deg som en magnet, og livet ditt vil snart være fylt med givende relasjoner. All støtten du trenger vil komme til deg, og dette vil gi deg energi og driv til å omfavne ditt sanne formål.

Bare ta avgjørelser som bringer deg så nær glede som mulig, selv om det virker veldig fjernt til å begynne med, og snart vil du se at livet ditt blir mer gledesfylt. Dog har du fri vilje, så i noen øyeblikk kan du velge å bevege deg mot glede eller bort fra det. Valget er ditt.

Legg igjen en kommentar