Å skru den riktige skruen (kan gjøre deg rik!)

Jeg kom over en veldig god historie som jeg fikk lyst til å dele med dere. Historier er noe jeg liker svært godt, og det får meg til å huske og lære bedre.

Denne historien starter i en stor fabrikk, som har ansvaret for transporteringer av ulike varer til mange forskjellige plasser. I fabrikken er det et digert rom med 50 transportbånd, som gjør det viktigste arbeidet.

En dag stoppet alle disse båndene, og det ble helt dødt. Ingen hadde peiling på hva som var årsaken. Strømmen fungerte, og alt annet enn båndene var i drift. Stoppen var en kjempekrise, og for hvert minutt som gikk ble pengetapet større og større. Sjefen fikk panikk, og var fullstendig klar over at mye penger gikk tapt. Heldigvis var reparatøren nærme, og ankom fabrikken raskt. Han betraktet rommet som var fylt med elektrisitet, ledninger, brytere og skruer. Med stor sikkerhet gikk han rett bort til den nærmeste veggen, pakket ut verktøykofferten, og tok ut et skrujern. Deretter skrudde han en runde på en skrue, og vips så var transportbåndene i gang. Sjefen ble overlykkelig, og gav ros og skryt for at han både hadde reddet livet og bedriften hans. I lykkerusen spør han høflig hva han skylder reparatøren for jobben?

Reparatøren svarer raskt: ”50 000 kr.”
Sjefen blir sjokkert, og synes dette var utrolig mye penger for et så lite arbeid, og sier:
”Du brukte jo bare 5 minutter på arbeidet!!?”
Reparatøren: ”Det er riktig, 50 000 kr”.
Sjefen blir enda mer opprørt, og spør: ” Kan jeg få en regning på det?”
Reparatøren fikser regningen med penn og papir, og skriver ned:
Ӂ skru en skrue: 10 kr.
Å vite hvilken skrue som skal skrues: 50 000 kr”
Sjefen leser regningen, smiler, nikker på hodet, går bort til kontoret og betaler reparatøren kontant.

 

Hva kan du lære av denne historien?

En oppgave trenger ikke å være så vanskelig som den ser ut. Leser du mye om personlig utvikling? Da har du sannsynligvis mange svar på hvordan du skal begynne med din oppgave. Kanskje er det ikke et så stort arbeid å lykkes med drømmen din? Det å bestemme seg er muligens den vanskeligste handlingen. Reparatøren hadde stor kunnskap, men det er også lett å få mye kunnskap når man går etter sin interesse og drøm.

Denne historien symboliserer for meg hvordan man må tenke for å bli rik. Kunsten er å gi verdi, og berøre flest mulig folk. Fabrikken hadde et stort nettverk, og mange mennesker var avhengige av at fabrikken fungerte. Hadde ikke reparatøren kommet, ville fabrikken tapt mye mer enn 50 000 kroner.

For en bedre forklaring av budskapet i historien, les Sindres supertekst «hvordan tjene mer penger.» Den forklarer veldig godt hvordan en som vil bli rik må tenke, og hvorfor man må tenke slik. Give value!

Legg igjen en kommentar