Å være psykisk nedbrutt kan være bra

De fleste har vel hatt negative stunder hvor alt ikke har vært fryd og gammen. Kan det å føle seg mislykket, eller å være psykisk nedbrutt føre til noe bra? Jeg skal ikke påstå at å ligge på et mentalsykehus med piller til frokost, lunch, middag og kveldsmat er en herlig tilværelse.

En som er deprimert har jobbet utrolig hardt for å få frem disse følelsene! Det er faktisk utrolig vanskelig å gjøre seg selv deprimert. Da skal du ha repetert den negative tankegangen så lenge at det er blitt en naturlig tilstand for deg. Det samme skjer med en som repeterer positive tanker, bare det positive blir den naturlige tilstanden. Er man slik et arbeidsjern som klarer å gjøre seg deprimert, har man sannsynligvis et stort talent for å bruke tankene til å påvirke kroppen med sterke følelser. Dette talentet skal jo være mulig å vri til positive følelser i stedet.

Har man ikke noe positivt som skjer i livet, er det selvfølgelig vanskelig å tenke positive tanker. Vi er jo for bortskjemt til å være takknemlige for å få leve, glede seg over å bo i et varmt hus, ha varme klær, eller friheten til å spise seg mett hver dag. Det går å snu positivt på slike ting, men det er blitt så opplagt at det som regel må noe mer til for å skape den store gleden. Som Bruce Springsteen synger:

Every fool’s got a reason to feelin’ sorry for himself
And turning his heart to stone
 (Bruce Springsteen – Better days)

Du trenger ikke å være den idioten Springsteen prater om, som alltid finner en grunn til å synes synd på seg selv. Er man villig til å finne seg en aktivitet eller et tema å dykke dypere ned i, oppdager man at det er utrolig mye spennende og morsomt som finnes. Da er det også mye lettere å finne noe gledelig i hverdagen, men husk at det er du selv som må ta ansvar for å få positive hendelser inn i livet.

Altfor mange prøver å lure seg selv med å si: ”Jeg er da lykkelig som jeg er. Det er null stress å kjede seg i 8 timer hver dag, selv om jeg ikke får tid til mine hobbyer har jeg det supert!”. Det er vanskelig å lure kroppen til å tro at den er lykkelig, særlig hvis du brenner med hele ditt hjerte for musikk, og du slutter med musikken fordi du ikke lenger har tid til det.

Årsaken til at mange folk får depresjoner, og føler seg nedbrutt er på grunn av at kroppen sier fra om at den må ha forandring, og du må følge din lidenskap. Den som eier kroppen gidder ikke å lytte, og etter en stund blir de negative følelsene dominante. En som er deprimert ønsker av hele sitt hjerte å komme ut av denne tilstanden. Er man så heldig å komme ut av en depresjon vil man være villig til å gjøre hva som helst for å gjøre livet bedre. Man forstår at livet man levde ikke inneholdt noe av det man hadde lyst til å gjøre.

Det å være på bunnen kan være det som skal til for å innse at man må gjøre noe for å finne lykken. Det kan være depresjonen som gjør forskjellen på om du har et helt ok liv, eller om du går for din drøm. Den kan få deg til å revurdere det livet du har levd, og se tilbake på hva man skal prioritere og hva man skal kutte ut.

Breakdowns can create breakthroughs. Things fall apart so things can fall together.

Det finnes mange som vet hvordan de skal gå frem for å oppfylle drømmen sin, men det er nettopp det å ”gutse” og trå til som er vanskelig. Denne handlingen kan være jævlig, men for en utrolig lettelse det vil være å bare kjøre på! Det å ha vært psykisk nedbrutt kan være bra i forhold til den desperate lengselen etter glede i hverdagen.

Noen skjønner at det må forandring til, og man må følge sin lidenskap (eller finne seg en lidenskap) for å få kjenne på den herlige følelsen av glede! Likevel, ikke vent til de negative følelsene kommer og tar deg. En skikkelig depresjon kan være svært tøff å komme seg ut av. Så derfor, følg dine følelser, og start så fort som mulig!

Legg igjen en kommentar