Æ Ø Å i U R L ?

Tidligere i dag, da jeg skrev innlegget «Dump tankene dine – øk produktiviteten din«, la jeg merke til at WordPress (2.7) autogenererte url’en ved å inkludere selve bokstaven «ø», i stedet for å vise en haug med tegn, som den har gjort før. «Hmm, kult», tenkte jeg, fordi jeg har aldri likt å gjøre om æ til «ae», ø til «oe» og å til «aa». Dessuten ser det ikke like kult ut heller.

Jeg vet at de fleste driter i å ta seg bryet med å gjøre om disse bokstavene. Men face it – dette er meg. Jeg er ikke «de fleste». ;)

Mener å ha lest at «æøå» kan skape problemer for folk som kommer inn på siden fra utlandet, hvor æ, ø og å ikke er en del av alfabetet. Men ettersom Glabladet er en side bare for nordmenn (eventuelt skandinavere), så kan jeg jo faktisk begynne å skrive url’en med æ, ø og å, siden WordPress tydeligvis har begynt å tillate det.

Åh, crap. Nå så jeg akkurat at «å» ikke ble til «å» likevel, men til «a» fremdeles. :(

#@%&$%#…!

Hvorfor i all verden…?! Jaja.

Da begynner jeg å skrive æ og ø i url’en, da. Og ikke «å»! Men «aa». Blæh. :P

Bye bye, «blåbærsyltetøy», bye bye.

Det jeg egentlig skulle frem til med dette innlegget var:

Hva er din erfaring med å bruke æ, ø og å i url’en? Kan det ha noen negative konsekvenser eller er det bare å kjøre på? Jeg merket at jeg ikke klarte å pinge Bloggrevyen med mitt forrige innlegg, men det skjer jo hele tiden uansett. Men nå kom det faktisk umiddelbart en melding som sa: «Fant ingen gyldig feed på bloggen». Kan dette ha noe med den skumle bokstaven «ø» å gjøre?

Hvor er TeknoNytt og TeknoMagasinet når man trenger dem?! :P

:oops:

Legg igjen en kommentar