Aldri jobb for penger

Min forrige artikkel ble bombardert av mediahjernevaskede reddharer som syntes tanken på å gå til sjefen og be om 50 000 i lønnspålegg var direkte uhørt. Dette beviser bare at jeg ikke har vært klar nok i mine tidligere artikler, eller at det er for lenge siden jeg har skrevet om tankesett til økonomi og jobb.

Jeg begynte den gjeldende artikkelen med å sitere Donald Trump. Den siste setningen i sitatet var: «Vær alltid rede til å si «nei» og stikke av».

Og denne tankegangen kan og bør implementeres til din jobbsituasjon også. En av samfunnets mest vellykkede triks mot dagens befolkning er å lure deg til å tro at en jobb er trygt, stabilt og fornuftig. Men vi ser stadig eksempler på at dette ikke er tilfellet. Rekordmange mennesker mister jobben for en grunn. En liten «glitch» i økonomien er alt som skal til før du risikerer å få NAV som «arbeidsgiver».

Selvsagt som en midlertidig løsning inntil du finner en ny… *trommevirvel* ….JOBB! …Og tror du er trygg igjen. :roll:

Med en befolkning som aldri lærer er det nesten ikke rart at samfunnets hjernevask fungerer så bra. :)

Fokus på rett sted

I stedet for å fokusere på hva man virkelig vil ha i livet, fokuserer folk flest på pengene som trengs for å komme dit. Dette medfører for mange at de føler en konstant følelse av mangel og knapphet, slik at de aldri kan tiltrekke seg overfloden av penger de ønsker.

Selv om penger er en viktig og nødvendig del av livet, er ikke meningen med livet «å tjene penger». Det er hva man ønsker å gjøre med penger som betyr noe. Det ironiske er at når folk fokuserer ene og alene på å tjene penger, tar de som regel en vanlig jobb, som, for all del, «sikrer» en fast inntekt på kontoen hver måned, men som samtidig, i de fleste tilfeller, gjør at du kjører deg fast i et A4-liv hvor du lever fra lønning til lønning og aldri får «nok» penger til å kunne gjøre det du virkelig vil. Denne situasjonen skyldes at fokuset er på feil sted. Fokuset er på «mangel» og «knapphet».

Her er den rette måten å gjøre det på: Begynn å gjør det du elsker allerede nå! Ja, uten penger! Bare gjør det. Hvis du ikke kan gjøre det «fullt ut» enda, begynn å omring deg med mennesker som gjør det du elsker. Jobb deg oppover. Aldri jobb for penger! Jobb for å gjøre det du elsker å gjøre!

Å «jobbe for penger» er nøkkelen til konstant middelmådighet! Ta en bevisst beslutning om å legge fra deg alle tanker om at «du bare må tjene så og så mye først» og innse at det ikke er eksterne faktorer som kontrollerer hva du kan gjøre, men interne faktorer som du selv har kontroll over.

Ta kontrollen over ditt eget liv tilbake.

Finanskrisen er en gave

Tiden vi er inne i nå er som sendt fra himmelen. I stedet for å la seg lokke av media til å tenke «innstramminger, nedskjæringer, frykt, nød, krise, skandale» bare fordi verdensøkonomien har sett sine bedre dager, kan du jo prøve å snu om på perspektivet litt og se det positive i denne unike muligheten. Nå kan du benytte sjansen til å ta et pust i bakken og fokusere på det som virkelig betyr noe i livet, som familie, venner, interesser og verdiskapning der det trengs. (Les «Fuck finanskrisen» for inspirasjon.) Mulig det er hakk i platen hos meg, men: Det blir hva du gjør det til.

(Jeg tror jeg har sagt det 10 000 ganger på denne bloggen nå!)

Hvis du er en av de som har mistet jobben, ikke heng med hodet av den grunn. Snu dette til noe positivt. Dette er en unik mulighet for deg til å kjøre livet over på riktig spor!

Hvis du er en av de som ikke har mistet jobben: Jeg føler med deg. Du kan jo alltids slutte, selvsagt, men jeg vil tro du er for sosialt kondisjonert til å ikke tørre det, ettersom du fortsatt er der. ;)

Å jobbe for penger er feil. Det er hult, tørt og kjedelig. Penger bringer deg ikke lykke. Det er det du ønsker å gjøre med pengene som bringer deg lykke. Men det kan du begynne med allerede i dag!

Hvis du vurderer å slutte i jobben fordi du innser hvor lite den betyr i den store sammenhengen (gratulerer), så kan du jo prøve deg på «50 000 ekstra i året«-trikset mitt, og se om det fungerer. Hvis du tror du kan holde ut et ekstra år for den summen, værsågod. Men innse at du egentlig bare utsetter livet du drømmer om så lenge du binder deg til å jobbe på samme sted til samme tid og leve fra lønning til lønning.

Hvis dine nåværende omstendigheter ikke er ideelle: Bare gå.

Legg igjen en kommentar