Annonsepriser og pakker: Sannhetens øyeblikk

Dette innlegget er en direkte fortsettelse av forrige innlegg. Har du ikke lest det enda, les det først.

All right. Jeg var inne på det i forrige innlegg, at jeg har utformet et “genialt” pakkesystem for annonsene, som sikrer bedre eksponering enn noensinne, og nærmest garanterer at annonsen din vil bli sett og – i det minste – legge seg i underbevisstheten til folk. Forresten, mens vi er inne på det: Repetisjon er nøkkelen til all målrettet suksess. I dette tilfellet vil du at potensielle kunder skal legge merke til annonsen, og det vil de!

La oss aller først oppfriske hukommelsen med mitt vakre kunstverk av en screenshot (hvorfor har ingen kommentert den fancy “rive-effekten” jeg har laget?! :? Hrmf!)

Hva disse plassene er verdt

Her er hva jeg mener annonseplassene mine er verdt, minimum, eks. mva:

 • Posisjon 1 og 7 – 468x60px: 3000,- pr. mnd.
 • Posisjon 2 – 300x250px: 2500,- pr. mnd.
 • Posisjon 3 – 125x125px: 2000,- pr. mnd.
 • Posisjon 4 – Flippannonse høyre hjørne: 2500,- pr. mnd.
 • Posisjon 5 – Tekstlinker m/beskrivelse: 1500,- pr. mnd.
 • Posisjon 6 – 468x400px: 1500,- pr. mnd.

Tidlig i Glabladets levetid solgte jeg flere annonser i denne prisklassen. Hvis du har noe å selge som er av interesse for Glabladets målgruppe, er dette realistiske priser å ta utgangspunkt i.

Men fortvil ikke…

Jeg vet at mange av Glabladets annonsører har vært “små” aktører som ikke nødvendigvis har noe å selge, men som bare ønsker litt ekstra eksponering for nettsiden sin. Nettopp derfor, og selv om jeg trolig kommer til å tape enormt med penger på dette, skal jeg tilby disse annonseplassene langt billigere enn det de er verdt.

Og hvis du faktisk HAR noe å selge, eller har potensiale til å tjene penger, kan du virkelig sikre deg et kupp!

[Annonser kan bestilles fra og med torsdag 5. august kl. 16:00.]

Her er hva jeg heller vil ta for annonseplassene (pr. mnd.):

 • Posisjon 1 og 7 – 468x60px: 1000,- (Totalt inkl. mva: 1250,-)
 • Posisjon 2 – 300x250px: 800,- (Totalt inkl. mva: 1000,-)
 • Posisjon 3 – 125x125px: 400,- (Totalt inkl. mva: 500,-)
 • Posisjon 4 – Flippannonse høyre hjørne: 600,- (Totalt inkl. mva: 750,-)
 • Posisjon 5 – Tekstlinker m/beskrivelse: 300,- (Totalt inkl. mva: 375,-)
 • Posisjon 6 – 468x400px: 400,- (Totalt inkl. mva: 500,-)

Men vent…! Det er nå det begynner å bli spennende. ;)

Jeg har nemlig TO måter du kan spare penger ved bestilling av annonsene:

 1. Du kjøper en annonsepakke: Kombinert annonse som vises i flere formater og garanterer kontinuerlig eksponering!
 2. Du bestiller for lengre perioder av gangen, og får derfor en billigere månedspris!

Så, i stedet for at jeg skal prøve å forklare hvordan det hele fungerer, gå til annonsesiden akkurat nå, hvor jeg har laget en fiiin oversikt over pakker og priser i forhold til varighet.

>>> Til annonsesiden!

Legg spesielt merke til Gullpakken og Über-Deluxepakken nederst. Kjøper du av disse pakkene og betaler for 6 måneder, sparer du henholdsvis 1250,- og 1625,- pr. mnd. i forhold til hvis du skulle betalt for de samme plassene individuelt for én måned.

Dette trenger du å vite

Okey, nå som prisene og pakkene er avslørt er det bare et par detaljer til som gjenstår:

 • Se på oversikten og tenk på hvilke annonser/pakker du ønsker. Fint om du kan få laget bannere til kl. 16:00 i morgen (da det braker løs!), men hvis du ikke har mulighet til det, kan jeg lage de for deg, så sant du gir meg klare instrukser. Alt dette kan du si fra om på bestillingssiden i morgen.
 • Disse prisene og pakkene er begrenset. Jeg vet ikke hvor lenge jeg kan tilby disse gode avtalene. Jeg kommer til å se litt an hvor populære de er i løpet av de neste dagene. Kanskje blir det meste utsolgt på noen timer. Uansett tenkte jeg å “lukke” annonsesiden igjen om et par dager. Det vil da ikke bli mulig å kjøpe annonser på Glabladet på en stund, og du må stå på venteliste. Skulle det åpne seg en plass så vil du få beskjed snarest. Men hvis du er nr. 3 i køen så har du to foran deg, så det kan ta litt tid. Benytt derfor sjansen på torsdag kl. 16:oo mens du enda kan.
 • Host eventuelle bannere på egen server. Send meg URL til banner(e) og destinasjonssider under bestillingsprosessen. Dette vil være lagt opp på en enkelt forståelig måte. Du bare fyller inn det jeg spør om på de respektive feltene.
 • I morgen kl. 16:00 bestiller du annonsene fra annonsesiden. Det vil dukke opp en STOR, fet bestillingsknapp like under prisoversikten. Dette er den eneste måten du kan bestille, og det vil ikke komme flere innlegg på Glabladet i forbindelse med denne annonsekampanjen. Så fra nå av er du på egenhånd. ;) Med mindre du abonnerer på Glabladets nyhetsbrev for abonnenter (da vil du få en mail av meg i morgen når annonsene kan bestilles!) Meld deg på nyhetsbrevet via annonsesiden.
 • Betaling skjer ved at du mottar faktura etter din bestilling, så det blir ikke noe PayPal denne gangen. Jeg ber om at du betaler så snart du får fakturaen, fordi jeg vil helst ikke sette opp annonsene før betaling er mottatt, så du vil se annonsen din på Glabladet tidligst på fredag. Annonseperioden begynner å gjelde fra dagen jeg setter opp annonsene, så du går ikke glipp av noe.
 • Det vil bli mulighet til å dele opp betalingen i 2 (uansett hvilken pakke du velger). Den første delbetalingen bes betales umiddelbart, mens den andre delbetalingen faktureres etter én måned.

Spørsmål? Håper alt er ganske klart og greit. :)

Legg igjen en kommentar