Annonsering på Glabladet – mer attraktivt enn noensinne?

Etter en suksessfull relansering av Glabladet 1. juli har jeg fått flere henvendelser fra folk som vil annonsere. Jeg tenkte jeg ville vente med å la annonsører slippe til, til jeg hadde fått «bygget opp igjen siden» litt. Men med den siste tidens høye aktivitet og mange forespørsler fra flere hold, er jeg ikke i tvil om at dette er det riktige tidspunktet for å kjøre i gang min nye kampanje.

[Annonser kan bestilles fra og med torsdag 5. august kl. 16:00. Plassene er begrenset og ikke alle vil kunne få tilgang, så vær klar!]

Jeg er heller ikke i tvil om at annonsering på Glabladet aldri har vært mer lukrativt enn akkurat nå. Hvorfor? Rett og slett fordi Glabladet tjener penger. Mine kunder og lesere, som jeg når ut til gjennom denne bloggen, har vist gang på gang at de er villig til å bruke penger. Dette er gode nyheter for enhver annonsør som vurderer Glabladet. Dette er din sjanse til å få din del av Glabladets pengekake. (Pengekake..?!)

I tillegg har Glabladet et utrolig stort antall sidevisninger i måneden. Det kan tyde på at de stadig nye folkene som oppdager Glabladet bruker lang tid på å lese gamle innlegg også. I juli hadde jeg hele 303 256 sidevisninger, og det er mer enn de fleste andre blogger jeg vet om. Hva betyr dette for deg? Jo flere sidevisninger og lenger tid hver leser bruker på bloggen, jo mer eksponering av annonsen din får du. Om ikke vedkommende klikker på annonsen og blir kunde så vil i hvert fall produktet/tjensten/firmaet feste seg godt i underbevisstheten, noe som øker sjansene for at de kan bli kunder ved en senere anledning! Antall deltagere på mitt eget bloggekurs eksploderte etter at jeg selv sørget for at leserne fikk se reklame for det på minst to forskjellige steder/måter på bloggen!

Men likevel; jeg vet hva du muligens tenker. Man kan jo tross alt aldri vite på forhånd. Det er jo litt «risky» å investere i en annonse på en nettside med flere annonseplasser. Hvordan kan du vite at akkurat din annonse vil bli lagt merke til?

Det er her jeg mener det geniale med de nye annonsepakkene kommer inn. Jeg har brukt god tid på å utforme gjennomtenkte pakker som med all sannsynlighet vil gagne deg godt på lang sikt.

Før vi går løs på annonsepakkene; her er en posisjonsoversikt over alle tilgjengelige annonseplasser:

Hva er nytt?

Legg merke til den nye, mystiske posisjon nr. 4, helt oppi høyre hjørne. Dette er et nytt annonsescript jeg har investert i, som får det til å se ut som at du kan «bla» til neste side, som om det var en papiravis. Og når man drar musepilen opp dit, åpner den seg helt opp, og avslører hvilken annonse som ligger under. Ganske kult, og jeg har stor tro på at den plassen vil konvertere bra. Du kan se den «live», i aksjon akkurat nå, oppi høyre hjørnet. :)

Så, hvordan virker det? Hva må til for å få en slik annonse?

Annonsen består av 2 komponenter:

  • 1 bildefil i 75x75px, som er den man ser før man drar pilen opp dit.
  • 1 bildefil i 500×500 som er den du ser når den bretter seg helt ut.

Her er noen filer du kan ta utgangspunkt i for å lage en slik annonse selv:

Bruk gjerne den skrå linjen i de store bildene som et holdepunkt. Alt under den linjen vil ikke kunne vises i annonsen. Du trenger ikke nødvendigvis ha en så tykk linje hvis du ikke vil, og hvilke farger du vil ha på skrift og bakgrunn er helt opp til deg. Prøv gjerne å vær kreativ på det lille bildet, både med fargebruk, ord og evt. symboler. Annonseplassen vil gå i rotasjon med andre annonsører, så det gjelder å skille seg ut.

For de av dere som ikke har lyst/tid/ork til å lage en slik annonse selv, kan jeg lage den uten noe tillegg i prisen, som takk for at du blir annonsør av Glabladet. Bare si fra under bestillingsprosessen på torsdag.

Hva er prisene?

Og så var det denne elefanten i rommet da; hva er egentlig prisen på annonsene denne gangen? Og hvilke «pakker» tilbyr jeg?

Vel, jeg kan røpe at jeg kommer til å ta meg langt mindre betalt enn jeg sannsynligvis kunne gjort. Hvorfor? Fordi jeg har hatt lang erfaring med rundt 50 annonsører på denne bloggen gjennom årenes løp, og jeg vet at kundene ikke alltid sitter i toppen av en skyskraper, kjører Ferarri og spiser biff til middag.

Jeg vet at kundene setter pris på valgmuligheter og gode avtaler, og det er nettopp det jeg kommer til å tilby denne gangen. En liten «meny» av valgmuligheter, rett og slett. Og med gunstige pakker som jeg tror vil gjøre det bedre enn noen annen type annonsering jeg noensinne har tilbudt på Glabladet før.

Priser og pakker vil avsløres her på bloggen i morgen kveld. :twisted:

I mellomtiden, hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger av noe slag, er du velkommen til å legge de igjen i kommentarfeltet.

PS. Hvis du vil være den første til å få vite når prisene blir avslørt, samt når annonsene er klar for å bestilles, bør du melde deg på nyhetsbrevet for annonsører på annonsesiden. Du vil da ha muligheten til å både bli informert om priser, samt kjøpe annonser litt før alle andre!

Jeg har hatt en del slike annonsekampanjer nå, og vet at annonseplassene pleier å forsvinne fort, så det vil lønne seg å stå på denne listen.

[Annonser kan bestilles fra og med torsdag 5. august kl. 16:00. Plassene er begrenset og ikke alle vil kunne få tilgang, så vær klar!]

Legg igjen en kommentar