Årets første gjesteinnlegg

Etter at jeg nylig annonserte at jeg vil tillate gjesteskribenter å bidra på Glabladet, har allerede interessen vært over all forventning, og jeg har fått mange gode bidrag i innboksen min. Hvis du har et innlegg du tror kan passe inn på Glabladet, send det inn via kontaktskjemaet.

Jeg tenkte å starte med Camilla Persson Hager fra bloggen HvabeHager med denne selvhjelpsartikkelen i ironisk form. Jeg syns hun får frem et klart og godt budskap i dette innlegget. Take it away, Camilla! :)

Fem måter å kaste bort livet ditt, tiden din og all fokus!

1. Lag drama!
Har du ofte konflikter i livet ditt? Lager du drama og oppstyr over småting for å gjøre livet ditt mer spennende? Flott, fortsett slik! Det finnes ingen grenser for hva som kan bli til fem høns om du bare roper høyt nok og er dramatisk nok. Høns og mer til, du vil garantert få nok å henge fingrene i.

2. Føl på manglende energi
Føler du deg utmattet? Tenker du ofte på hvor sliten du er og hvordan du ikke orker å gjøre det du burde gjøre? Hvis du kjenner god etter, så er du kanskje ganske så giddaslaus? Da syns jeg du bare skal legge deg ned og slappe av, ta livet helt med ro, så ordner det seg sikkert av seg selv, på magisk vis.

3. Vær dømmende og spre sladder
Å fare med sladder, usannheter og forhåndsdømme mennesker er kjempegøy! Finner du noe negativt med mennesker så bør du si det som det er. På den måten trenger du ikke bekymre deg for at folk skal beskrive deg som positiv, omgjengelig eller andre sære ting. Sprer du nok dritt vil du helt sikkert virke som en superhelt i forhold til de du baksnakker.

4. Tenk at alle bryr seg om hva du gjør
For det er klart de gjør de det! Skal du ta en avgjørelse, bruk goood tid på å tenke gjennom hva alle andre vil synes. Hvordan vil andre reagere og tenke om deg dersom du gjør det ene eller det andre? Dette gjelder hvilken utdanning du skal ta, hva slags klær du skal gå med, hvordan kjæreste du skal velge, hvilken musikk du liker, hvilke utesteder du går på. Kort sagt alt bør du revurdere nøye med tanke på alle andres meninger. Du kan jo ikke ta beslutninger basert bare på dine egne meninger, kan du vel?

5. Ha lange, dumme diskusjoner i hodet ditt
Har du en tendens til å gjenoppleve krangler lignende i hodet ditt? Episoder der du har driti på draget spilles om og om igjen? Tenker du på hva du burde ha sagt som du ikke fikk sagt? Eller enda bedre, lager du liksomkrangler i hodet ditt? Dette er kjempelurt, for da er du forberedt om du skulle skje. I tillegg
blir du satt inn i rett modus og er «fit for fight» dersom en konflikt skulle dukke opp.

Ønsker du å kaste bort tiden, livet ditt og alt fokus, følg disse rådene til punkt å prikke.
Hvis ikke, la være, og ha isteden en hyggelig, dramafri, energisk, selvstendig og positivt fokusert uke :)

Legg igjen en kommentar