Årsinntekt 2010: 114,085,61,-

Det begynner å ligne butikk…

I 2010 tjente jeg kr. 114,085,61,- på Glabladet. Det er en dobling av året før, som var en dobling av året før der igjen. Hvis denne trenden fortsetter i 2011, begynner det ikke bare å ligne «butikk», men også normal årslønn for folk flest. (Begynner å ligne – vel å merke!)

Ikke bare tror jeg trenden fortsetter, men jeg tror faktisk den kan skyte enda mer i taket. Til tross for et forholdsvis godt resultat i 2010, føler jeg ikke at jeg har ytt mitt fulle potensial inntektsmessig. Jeg har jobbet lite med direkte inntektsbringende aktiviteter. Jeg har jobbet en god del på andre prosjekter som på sikt vil være enda mer inntektsbringende. Derfor kommer årsinntekten for neste år til å involvere mer enn bare inntekten fra Glabladet. Men det er jo på tide uansett. Det har tatt lang tid å tjene penger på «blogging» (eller som følge av bloggen) – i hvert fall så mye som nå. («Mye»). Det er ikke den mest effektive måten å tjene penger på nettet på (for folk flest, inkludert meg), men bloggen er likevel gull verdt å ha som en kanal til markedsføring for meg selv og mine fremtidige tjenester. Det har jo funket sinnssykt bra så langt, til tross for at jeg ikke har et fullstendig oppsett enda.

Regnskapstallet er nøyaktig, men takket være at en del av inntektene kommer inn via PayPal har jeg ikke anledning til å gå inn i detaljer på hvor hver eneste inntekt har kommet fra akkurat nå. Derfor gir jeg bare en «ca.-skisse»:

  • Konsulentarbeid: 45,000,- (div. oppdrag og tjenester av variert slag)
  • Annonsører/sponsorer: 40,000,- (inkl. priv. annonsører samt AdSense)
  • Affiliateprovisjoner: 28,000,- (div. affiliateprogrammer samt TradeDoubler)
  • Donasjoner1-2,000,- (snille folk som syns jeg gjør en god jobb)

Jeg ville nå bare gi dere denne oppdateringen. Inntektsrapportene er alltid etterspurte, så denne gangen slo jeg til med min første årsinntektsrapport. Jeg vil påstå det lett kunne ha vært nærmere 200,000,- hvis jeg hadde hatt fullt fokus på inntektsbringende aktiviteter. Kanskje enda mer(!)! Bare vent… :)

Jeg startet denne bloggen delvis for å sette et eksempel og dele mine erfaringer underveis med andre. Det er derfor jeg skriver disse innleggene. Jeg håper det inspirerer til å se at det er muligheter. Det går an å tjene penger på internett. Jeg kommer til å fortsette med disse rapportene – også når mine inntekter begynner å omfatte mer enn bare Glabladet, fordi det fortsatt kommer til å være inntekter fra internett. Det er den eneste måten jeg kan tenke meg å noensinne jobbe på. Jeg får bare håpe at ingen solstormer eller gammaglimt slår ut all teknologi i løpet av min levetid. Det ville vært dumt…

Godt nyttår alle sammen. Feir som om det er den siste dagen – verden går jo uansett under i 2012. :lol:

Tusen takk for all støtte dere har vist i 2010. Sammen skal vi nå nye høyder i 2011. Jeg gleder meg allerede – men akkurat nå gleder jeg meg mest til å kle meg ut som Neo fra The Matrix på nyttårsfesten i kveld. :cool:

There is no spoon!

Legg igjen en kommentar