Må du be om bekreftelse?

Det er kjekt å få sympati og bekreftelse på egen eksistens. Det er kjekt at folk er enig med deg. Det er kjekt når noen tar deg i forsvar.

Det er godt å vite at du ikke er alene i denne verden med dine tanker og meninger. Det er flott at andre kan relatere og sympatisere med deg. Det er kjekt… å få støtte.

Men støttehjul er for snørrunger og krykker for gamlinger og skadde individer.

Voksne, mentalt friske folk står på egne ben. Voksne, selvstendige mennesker tynger ikke andre med sine problemer, men tar det på egen kappe. Voksne mennesker syter ikke om problemene sine på Facebook i håp om sympati og bekreftelse på egen eksistens.

Å streve etter bekreftelse er blant selvutviklings verste fiender. Hvis du vil gå dine egne veier må du gjøre nettopp det.

Jeg har tenkt en del på dette i det siste. Jeg har slappet mer av i visshet om at jeg ikke trenger bekreftelse. Jeg kjører mitt eget løp. Hvis jeg vil ha oppmerksomhet, får jeg det. Det gjelder bare å signalisere det på den rette måten.

Den gale måten: Når jeg tenker tilbake har det ofte vært sånn at dersom jeg har prøvd å få bekreftelse i form av medfølelse og sympati fra andre, har resultatene mine mildt sagt vært dårlige. Dette virker klengete og plagsomt. Jeg har alltid syntes dette når jeg har opplevd dette fra andre også.

Den gode måten: De gangene jeg har fokusert på å gjøre det som føles riktig for meg, har resultatene vært langt bedre. Uten at jeg har bedt om noe som helst, har jeg automatisk fått massiv respekt og støtte.

Hvorfor denne radikale forskjellen? Fordi den klengete måten oser av lav selvtillit, mens den selvstendige måten viser at jeg tror på meg selv. Og når jeg tror på meg selv, tror andre på meg også.

Å vente på bekreftelse vil bare sakne deg, og i verste fall holde deg akkurat der du er, om ikke du begynner å gå bakover også.

Derfor: Innse at du ikke trenger å be om bekreftelse, sympati eller støtte i noen som helst form, og du vil oppleve at mennesker støtter deg som om det skulle være det mest naturlige i verden.

Med andre ord: Du trenger ikke støtte for å komme deg noen vei. Du trenger ikke bekreftelse. Du har allerede støtte og bekreftelse – fra deg selv. Hvis du fortsetter å tro på deg selv, vil støtten og bekreftelsen komme fra andre også. Den var der egentlig hele tiden – den ventet bare på …deg.

Dette innlegget var en bekreftelse på noe du egentlig allerede visste. Beklager.

Legg igjen en kommentar