Bli rik med Donald Trump

Verdens 94. rikeste mann, Donald Trump, er ute med en ny selvhjelpsbok, «Think Big and Kick Ass in Business and Life«. Mye kan sies om Donald Trump, men at han er god for noen kroner kan vi vel alle være enig om. Derfor vil jeg tro at å høre på hva han har å si kan være velinvestert tid for alle andre som ønsker å utvide sin beholdning av klingende mynt. I samarbeid med bladet Mann, presenterer jeg her de beste bitene fra boken:

Adopt a Big Attitude

Alt du gjør i livet må du gjøre med den rette holdningen. Jeg tenker alltid på meg selv som den best utseende fyren og det er ingen hemmelighet at jeg elsker vakre kvinner. Derfor kjøpte jeg meg inn i Miss Universe-kåringen. Tro på deg selv og vis det i «attituden» din.

You Are What You Think You Are

De fleste tror for dårlig om seg selv og devaluerer sine egne evner. De gir andre folk kreditt for å være smartere enn de egentlig er, og undervurderer sin egen intelligens. Reversér dette: Gi deg selv et klapp på skulderen for at du er smartere enn de fleste andre, fordi det er sant. Din holdning til deg selv er synlig for alle. Utvikle derfor en holdning om at du er verdt en million dollar, da vil andre verdsette deg.

Go First Class All The Way

La skoene, dressene, skjortene, slipsene, frakkene og tilbehør som klokker og smykker understreke ovenfor verden at du verdsetter kvalitet. La alt du gjør og eier formidle et viktig image. Kjøp en førsteklasses bil, gå på førsteklasses restauranter og shop i førsteklasses butikker.

Ditch Your Doubts

Store tenkere eliminerer sin egen tvil. Tvil leder til mislykkethet. Hvis du ikke vet hvordan ting vil utvikle seg, er du langt fra alene. Ingen av oss vet. Men tro på deg selv og regn med at du vil lykkes. Hvis du tror du kan få til noe, vil andre også tro det.

Speak Your Mind

Frykt lukker ofte munnen på folk. Gjør deg vant med å ta ordet på møter og i sosiale sammenhenger. Vær bevisst på hva du vil si og snakk høyt og tydelig med den holdningen at du har noe viktig å si. Ikke vær redd for hva andre synes. Alle som gjør noe her i verden, blir kritisert. Jeg er blitt kritisert for alt jeg har gjort, men lar det ikke gå inn på meg.

Use Leverage to Get Cash

Folk kommer ikke bare til å gi deg penger. Folk slåss og dreper for penger. I enhver suksessrik eiendomshandel jeg har gjort, har jeg vært nødt til å true motparten og la ham føle smerten ved det han vil tape hvis han ikke gjennomfører handelen med meg. Alle vet dette, men ingen snakker om det. Se på lønnsforhandlinger, for eksempel. Flesteparten får sine første lønnsøkninger når de skifter jobb eller truer med å gjøre det. Vær alltid rede til å si «nei» og stikke av.

Be Prepared for Big Setbacks

Lær av dine feil og se på fartsdumper som kostnaden ved en utdanning. Engasjer deg i konstruktiv selvkritikk; det hjelper deg å bli en bedre person. Ikke dvel ved dine mislykkede investeringer, men lær deg kunsten å glemme og kom deg videre. Husk; pågangsmot + læring av sine feil = suksess.

Kilde: Mann – Boken kan kjøpes hos Bokkilden

Legg igjen en kommentar