Blogg-Norge er et trist og kjedelig sted

«Red» anm: Dette innlegget har aldri tidligere vært publisert, men ble skrevet av meg 03.05.2010. For de som husker den totalt håpløse «bloggplakaten», samt det medfølgende oppstyret som fulgte, tror jeg det var nettopp det som fikk meg til å forfatte dette innlegget. Det er skrevet dels ‘på vegne’ av ikke-bloggere, og dels for å motivere mine medbloggere til å bidra med sitt beste. Men jeg ble grepet av et øyeblikks panikk og selvbevissthet idet jeg hadde tenkt å poste det, og lot det ligge. Siden gikk det i glemmeboken, og har til nå lagt og støvet ned på en harddisk. Men nå ligger det altså her, blottet i all offentlighet, til glede og forargelse for de som måtte lese. Take it away, fortids-Sindre:

Skrevet av Sindre | 03. mai, 2010

Folk flest leser ikke blogger. Blogger leses først og fremst av andre bloggere, eller de som kjenner bloggeren. Bloggere skaper seg sin egen lille boble bestående først og fremst av bloggere. Her diskuteres og debatteres de ene hjernedøde temaene etter de andre, som f.eks: Blogglister, bloggplakater, blogcamper, twittring, twingling, sosiale medier, rosabloggere, mammabloggere, pengeblogging, problogging, og gudene vet hva. Men hvem bryr seg egentlig – utenom bloggerne selv?

Hvordan kan det ha seg at så fort et nytt fenomen som blogging ser dagens lys, popper det plutselig opp «eksperter» på disse tingene overalt? Hvorfor har vi mennesker en tendens til å lage diskusjoner og intriger av alt og ingenting? Skjer det så lite i våre miserable liv at vi ikke har bedre å ta oss til? Helt siden før jeg startet min egen blogg her på Glabladet var jeg fast bestemt på at jeg ikke skulle bli som alle andre bloggere. Bloggere og blogging er uinteressant – for folk flest.

Når man bare skriver om ting bloggere forstår, utestenger man resten av verden. Dette er en prosess som fører til at mange av innleggene bare blir enda mer aktuell for de andre bloggerne, samtidig som den vanlige pimp og tøs i gata fortsetter å ikke forstå hva som egentlig er greia med blogging. Bloggere har skapt sin egen onde sirkel, bestående av en stor andel høylytte synsere som tror de har noe nyttig å komme med, men som egentlig bare bidrar til å holde den onde sirkelen av endeløs synsing og hjernedød «underholdning» i gang.

Hver eneste gang det har oppstått store bloggdebatter blant mine medbloggere, har jeg bare villet reise langt, langt vekk. Jeg liker ikke engang å kalle meg en blogger. Sånn som mange bloggere holder på, oppfattes bloggere som egoistiske, selvsentrerte mennesker som bare prøver å skrike sine meninger høyest.

Heldigvis finnes det bloggere som ikke er som alle andre. Det finnes bloggere som skriver personlig, men som har den lille X-faktoren som gjør at de drar lesere på den riktige måten. Det finnes blogger bestående av gode guider og omtaler. Det finnes blogger som genuint ønsker å hjelpe deg og gjøre en forskjell i andres liv. Og det finnes bloggere som tenker utenfor boksen, går sine egne veier, hever seg over å delta i all verdens meningsløse bloggdebatter på forum og i kommentarfelt, til fordel for å konsentrere seg om å ta sin egen virksomhet til nye høyder.

Blogging… blogging… BLOGGING. Blir du ikke noengang lei av å snakke om blogging? Bare ordet i seg selv er jo direkte stygt. Bloggdiskusjoner er kjedelig og uinteressant og bidrar med lite av verdi, annet enn å opprettholde en evigvarende bloggdebatt gjennom artikler og uttalelser som bare andre bloggere har nytte av. Hva er vitsen med å dra blogging ned på et slikt lavmålsnivå ved å helle mer bensin på bålet?

Hva kan du gjøre for å skille deg ut i blogg-Norge? Hva kan du gjøre for å gå imot andres forventninger? Hvordan kan du nå ut til mennesker som ikke er bloggere? Hva med å gjøre en forskjell? Hva med å være deg selv, finne dine styrker og bidra på best mulig måte via bloggformatet og bruke denne unike anledningen til å skape verdi?

Blogging kan være et flott verktøy hvis du vet hvordan du bruker det. Og i dette tilfellet er ikke løsningen å «se hva alle andre gjør». I så fall er du en sau.

En tommelfingerregel jeg nesten alltid følger, er å observere hva alle andre gjør, og så gjøre det motsatte. Dette har jeg gjort siden starten, og jeg tar ikke for hardt i når jeg sier at jeg har hatt en «viss» suksess…

Bidra heller med noe unikt og vær deg selv, så skaper du langt mer verdi for andre (bloggere eller ei), enn ved å delta i all verdens debatter om blogging, som bare selvutnevnte bloggeksperter og uvitende blogger-newbies, er opptatt av. På den måten bidrar du til at blogg-Norge blir et fint og spennende sted!

PS. Jeg er klar over ironien av å kritisere bloggdebatter i et blogginnlegg som faktisk bidrar til debatten, så det er ingen grunn til å påpeke det. ;)

Legg igjen en kommentar