Blogginntekt i oktober: 14,436,17,-

Pga. populær etterspørsel og for å fortsette linjen jeg har lagt meg på med full åpenhet rundt hvordan mine penger på blogging blir tjent; her har du inntektsrapporten for oktober 2010.

Jeg oppgir hva jeg fikk utbetalt i oktober fra alle mine kilder, ikke hva jeg tjente i oktober som jeg ikke får utbetalt før senere (det er mange betalingsforsinkelser i internettverdenen). I mine aller tidligste inntektsrapporter på Glabladet oppga jeg hva jeg «tjente», men ikke nødvendigvis fikk utbetalt akkurat den måneden. Ettersom tiden har gått opplever jeg det som enklere å oppgi hva jeg fikk utbetalt i stedet, fordi det er bare å sjekke nettbanken og/eller regnskapet. Det er ikke alltid man er garantert alle de fremtidige utbetalingene uansett, så jeg føler dette gir et mer riktig bilde.

Denne måten å skrive inntektsrapporter på, gjør også at jeg dermed regner med all inntekt som er forhåndsbetalt for flere måneder inn i fremtiden, fordi det rent regnskapsteknisk er lettere å holde styr på ting på den måten. I begynnelsen var det mer logisk å oppgi hva jeg tjente fordi det tar såpass lang tid å komme seg inn i en jevn inntektsflyt når man tjener penger på internett, noe som gjorde selve utbetalingene relativt små. Nå er jeg for lengst inni denne «inntektsflyten», så nå blir det mest riktig å oppgi utbetalinger altså. Og med utbetalinger mener jeg hva jeg har fått inn på kontoen, fra samtlige kilder relatert til min bloggvirksomhet.

Ulempen med denne måten å føre tingene på, er at enkelte måneder kan det komme inn relativt lite, mens andre kommer det inn mye. Men jeg mener dette reflekterer realiteten på best mulig måte akkurat som det er. Det går i rykk og napp når man driver på nett. Målet mitt er å oppnå gode utbetalinger hver eneste måned til syvende og sist, og jeg kan se at alt endelig begynner å gå riktig vei for dette nå.

Let’s look at the details:

  • AdSense: 0,- (Jeg har fjernet AdSense fra bloggen min)
  • Bloggtjenester/frilans: 1,030,-
  • Affiliateinntekter: 2,586,17,- (Fra TradeDoubler og HostGator)
  • Annonsører/sponsorer: 10,820,-
  • Tilsammen: 14,436,17,-

Som ved de to siste inntektsrapportene kan man gjerne si at dette ville vært en dårlig måned «hadde det ikke vært for (…)» (i dette tilfellet annonsører), og det er korrekt, men jeg velger å ikke se det på den måten. Mesteparten av de annonseinntektene kom fra min 25-kronerskampanje i slutten av oktober, og hvis ikke det er inspirasjon å leve på, så vet ikke jeg! Det er min mest vellykkede annonsekampanje noensinne, og jeg sender herved en stor takk til samtlige annonsører som slo til! :)

Nå er de fleste annonseplassene opptatt, så det sier seg selv at i månedene fremover vil jeg trolig tjene lite på bannerannonser. Jeg må fokusere på andre ting fremover for å tjene penger, og det passer meg utmerket. Mye av grunnen til at oktober ellers ville vært en ganske dårlig måned, er fordi jeg ikke har hatt tid til å jobbe så mye med kunder fordi jeg prøver å prioritere tid til noe som på sikt vil tjene meg mer… og nå både tror og håper jeg at disse tingene blir klart i løpet av november, så det finnes definitivt håp i andre inntektskilder for meg i nærmeste fremtid.

Oh, hvis du vil vite mer om hvordan du selv kan tjene penger på blogging, må jeg som alltid bedrive litt skamløs selvpromotering av Glabladets gratis bloggekurs som har inspirert et 3-sifret antall mennesker til å starte sine egne blogger og tjene penger på det, akkurat som jeg gjør. :)

Legg igjen en kommentar