Blogginntektsrapport januar 2009

Det er to måneder siden forrige rapport, hovedsaklig fordi desember og januar har vært hektiske måneder med flytting og liten mulighet for å prioritere pengetjening i stor grad. Derfor ga jeg blanke i å skrive inntektsrappoert for desember. Poenget med disse rapportene er ikke å skryte av hvor mye jeg har tjent, men som en inspirasjon eller dokumentasjon for de som måtte lure på hva det er mulig å tjene på en blogg.

Som forrige rapport, føles det litt merkelig å skrive den fordi jeg ikke akkurat har fått det beløpet jeg har tjent i den gitte måneden. Jeg føler meg alltid «fattigere» enn det jeg faktisk er. Men sånn er det å jobbe med dette. Forvent betalingsutsettelser på 2-3 måneder overalt. Noe av det jeg tjente i januar ser jeg ikke snurten av før mars/april f.eks. Helt sant. :)

Men la oss gå rett på sak:

Den totale inntekten denne bloggen genererte i januar var: 6135,61,-

Her er en detaljert oversikt (dollar er regnet om med utgangspunkt i en dollarkurs på 7 NOK, som ser ut til å være den gjeldende akkurat nå):

Google Adsense: 915,88,-
Diverse annonsenettverk: 755,56,- (TradedoublerEuroads)
Andre affiliateinntekter: 1164,17,-
Direkte annonsesalg: 800,- (Annonser jeg har solgt på bloggen direkte)
Donasjoner: 0,- (Donasjoner mottatt)
Andre tjenester: 2500,- (Skribenttjenester under «Lei meg»-siden)

Det går litt i rykk og napp på inntektsiden. Januar var min mest aktive måned på Glabladet noensinne, med nøyaktig 30 innlegg. Det er med andre ord ikke ensbetydene med å slå min gamle inntektsrekord på 10 000,- ;) Men, det spiller ikke så stor rolle. Det er mye jeg kunne ha gjort hvis penger var mitt eneste mål. Men jeg har det gøy med det jeg holder på med, og at jeg i det hele tatt tjener penger på det ser jeg på som en stor bonus. Jeg forhaster meg ikke i jakten på den store inntjeningen, og fokuserer som kjent på kvalitet fremfor en dårligere brukeropplevelse grunnet überpengefokus. Men, et sted midt inni der, finnes det en mellomting. En ekte vinn-vinn-situasjon. Det er den jeg akter å finne, og utnytte. ;)

Legg igjen en kommentar