Blogginntektsrapport november 2008

Som lovet – nå er det tid for inntektsrapporten for november. Denne måneden har vært aktiv på skrivefronten, med hele 25 innlegg (som er mye for Glabladet å være). Jeg har også tjent mer enn jeg opprinnelig trodde, selv om en av de største inntektskildene til denne bloggen, Google Adsense, har prestert dårligere i november enn vanlig. Dette tror jeg bl.a. skyldes alle mine innlegg om polyfasisk søvn. De innleggene genererte ikke de mest interessante annonsene for leserne av Glabladet. Det er ikke bare noe jeg tror; jeg merket en nærmest automatisk klikkreduksjon over natten, da jeg begynte mitt lille søvneksperiment. Og jammen gikk det opp igjen da jeg begynte å skrive om andre ting igjen. :)

En annen ting jeg trolig kan takke eksperimentet for (noe mer positivt denne gangen) er: Ny besøksrekord. Jeg har hatt en god og stabil besøksmengde denne måneden, til tross for mindre markedsføring enn vanlig. Folk har i stor grad kommet uten at jeg har bedt dem om det, så det er hyggelig. Den nye besøksrekorden er ikke veldig langt over forrige rekord, som var 13071 unike besøkende (september). Den nye rekorden lyder nå på 13153 unike besøkende. Antall sidevisninger har derimot gått litt ned siden september, fra 112292 til 108127.

Men la oss komme til saken og hoppe over på inntekten:

Den totale inntekten denne bloggen genererte i november var: 7049,76,-

Her er en mer detaljert oversikt (dollar er regnet om med utgangspunkt i en dollarkurs på 7,1 NOK, som ser ut til å være den gjeldende akkurat nå):

Google Adsense: 1187,6,-
Diverse annonsenettverk: 395,85,- (Tradedoubler, Euroads og Clash-Media)
Andre affiliateinntekter: 2341,31,-
Direkte annonsesalg: 1625,- (Annonser jeg har solgt på bloggen direkte)
Donasjoner: 500,- (Donasjoner mottatt)
Andre tjenester: 1000,- (Hjelp med Wordpress og lignende)

Jeg ble overrasket da jeg regnet sammen dette. Det var nemlig mer enn jeg trodde. Faktisk ser november ut til å være min 3. beste måned hittil, bare slått av september og juni. Jeg har ikke fullstendig oversikt over oktober i skrivende øyeblikk, men det er mulig oktober gjorde det bedre. Uansett: Dette viser vel bare at det er mulig å tjene penger på internett? Jeg har ikke holdt på et år enda, og tjener likevel mer i måneden enn jeg gjorde på min forrige (deltids)jobb.

Vil du vite mer om hvordan jeg gjør det? Da går du gode tider i møte. Følg med. ;)

Legg igjen en kommentar