Bloggintervju: Picxx

‘Picxx’ er etterhvert et velkjent navn i blogg -og internettmiljøet her til lands. Men hvem er denne mannen egentlig? Glabladet ønsket å bli bedre kjent med ham, og tok derfor kontakt for et intervju.

Picxx er aliaset til 34 år gamle Ingar Harsvik fra Fosenhalvøya vest for Trondheim. Han picxx.jpghar bosatt seg på andre siden av kloden – nærmere bestemt Thailand. Der driver han bl.a. Norske Plugins og nysatsingen Bloggforum.com. Han har også gjort seg bemerket på en rekke forum hvor han stadig deler sine kunnskaper og erfaringer med oss andre. Dersom du har vært litt aktiv på internett og blogger i det siste, er det en god sjans for at du har havnet innpå en av hans mange sider, eller sett hans navn i et kommentarfelt.

Glabladet: Vi kan jo begynne med litt generell info… Hva drev du med før du ble «nettoman»?

Picxx: Om jeg skal skrive en CV om tidligere yrkesliv hadde nok denne blitt veldig lang, men for enkelhetens skyld kan man si jeg har vært innom salgsyrket, industriyrket, vekteryrket og rukket å gått gradene fra matros til styrmann på en fiskebåt i Norge.

Glabladet: Hvordan «begynte» du med internett?

Picxx: En kan vel egentlig ikke si jeg «begynte» med internett, men mere at det
kom som en naturlig følge av at jeg tok avgjørelsen om å bosette meg på andre siden av kloden.

Jeg begynte å bruke internett som et verktøy i å selge produkter, stort sett klær, via kanaler som qxl.no og finn.no

Glabladet: Hvor mange nettsider driver du egentlig totalt?

Picxx: Pr. i dag driver jeg rundt seksti nettsider med smått og stort. Jeg er også webmaster/administrator for 4 andre nettsider på heltid og tar på meg periferi oppdrag om noen trenger assistanse.

Glabladet: Hva motiverer deg til å stadig drive med dette?

Picxx: Det korte svaret er: friheten til å være sin egen sjef, og selv bestemme sin arbeidsrytme.

Glabladet: Hvordan tjener du penger online?

Picxx: Jeg har drevet en god del med adult affiliate markedsføring, og selv om det nå er snart 8 måneder siden jeg rørte noe som har med adult å gjøre, kommer det til stadighet innskudd på kontoen fra dette arbeidet. Så om en vil starte med noe langsiktig som gir langsiktig avkastning, vil jeg anbefale alle (de som er gamle nok) til å titte litt på hvilke muligheter man har i adult markedet online. Jeg vil også etterhvert dele litt tips og triks omkring adult på bloggen http://pengerogporno.com/, men denne er kun på barnestadiet enda, og satt litt på vent.

Ellers driver jeg vel mest det man kan kalle blogger. Jeg har rundt 20 norske blogger som blir oppdatert mer eller mindre regelmessig, og den desidert enkleste måten å begynne sin karriere som «internettgrunder» er å begynne med blogging.

I tillegg til blogging har jeg så smått begynt med email markedsføring, og også PPC kampanjer (betalt annonsering som sendes til landingssider). Dette er dog ikke noe jeg vil anbefale for noen i startfasen, men kan være et godt supplement når man begynner å bli litt våt på beina.

Glabladet: Vil du fortelle litt om hvor mye du tjener på dette i måneden?

Picxx: Dette varierer stort sett veldig mye med hvor aktiv jeg selv er, og hvor mange prosjekter jeg har på gang på siden av mitt eget nettverk, men en kan vel si at jeg i snitt tjener mellom 15-30.000 / mnd. fra egne nettsider.

Glabladet: Hvordan markedsfører du dine nettsider?

Picxx: Dette kommer helt an på hvilke nettsider vi snakker om. Om en snakker om blogging, som kanskje er mest interessant i dette tilfellet bruker jeg stort sett diggkloner og pingtjenester. Det har også blitt noen virale videoer, og submitting til forskjellige nettkataloger.

Glabladet: Blir du noen ganger lei?

Picxx: Om jeg svarer nei lyver jeg. I perioder blir jeg utrolig lei av alt som har med internett å gjøre, og ville helst bare bestilt en taxi til nærmeste strand og tatt meg to uker fri. Likevel, det er en jobb, og om man istedet for å hamre på det man synes er kjedelig kan man komme opp med nye ideer man kan forsøke å sette ut i livet, og heller sette det
man synes er mest kjedelig på vent en stund, om det ikke er noe som må prioriteres.

Glabladet: Hvordan utspiller en typisk hverdag seg for deg?

Picxx: Nå er det vel neppe to dager som er like, men en gjennomsnittlig arbeidsdag blir vel å stå opp i 0700-0800 tida. Gå gjennom de sidene man administrerer pluss å lese litt på diverse forum for å se om det er noe intressant der. Deretter blir det ofte en lunsjpause med litt online filmtitting før man begynner å oppdatere og markedsføre nye artikler og sider. En «arbeidsdag» varer stort sett 12-18 timer, alt etter hvor mye man må gjøre.

Glabladet: Du bor i Thailand. Hva var det som fikk deg til å flytte rundt halve jordkloden, og bli fastboende der?

Picxx: Dette blir nok også et enkelt svar. Familie. I tillegg er det jo ikke negativt at omtrent alt er en sjettedel billigere enn i Norge, og mange ganger billigere enn det også.

Glabladet: Savner du Norge?

Picxx: Jeg har en datter boende i norge, så jeg savner henne. I tillegg savner jeg grandiose med pizza og løk ;) Norge som sådant kan jeg ikke si jeg savner.

Glabladet: Fortell om din nye satsing Bloggforum, hva er formålet med nettstedet og hvem passer det for?

Picxx: Selve ideen med bloggforum kom vel etter at jeg over lengre tid hadde surfet forskjellige norske forum hvor spørsmål omkring blogging til en stadighet dukket opp. Det begynner jo å bli en god del norske bloggere, og det er vel daglig mange som starter opp med blogging, så jeg mente et forum som omhandlet blogging hadde livets rett. De fleste bloggere liker jo en diskusjon i eget kommentarfelt, men det er ikke alt man diskuterer med sine lesere, og da kan et slikt alternativ være godt å ty til.

Forumet passer i grunnen for alle som er opptatt av blogging, enten du er en som har blogget siden begynnelsen av 2000 tallet, eller er helt ny, og har lyst til å starte opp din egen blogg. Forumet har allerede en god del ressurspersoner som kan svare på dine spørsmål, og med tiden vil jo også de som er nye vokse og bli en ressurs for nettstedet. Forumet er for bloggere av bloggere, og håper det over tid kan bli en viktig samlingsplass for norske bloggere.

Du kan ta en titt på forumet her, eller du kan melde deg inn her.

www.Glabladet.no takker for intervjuet! :)

Legg igjen en kommentar