Bloggintervju: Slik får Lena Beatrice inntil 21,000 unike besøkende/mnd.

Dette er historien om Lena Beatrice, som begynte å blogge etter å ha blitt inspirert av Glabladet. Hun er en blogger utenom det vanlige. Hun er ikke en blond tenåring, men likevel drar hun inn titusenvis av unike besøkende til sin blogg lenabeatrice.net hver måned. I bloggen sin har hun delt historien om hvordan hun gikk ned 45 kilo ved å legge om til en lavkarbokost. Bloggen har blitt omtalt i bl.a. VG og Allers.

I dette intervjuet skal vi prøve å finne ut hvordan hun har klart å oppnå disse fantastiske resultatene. God fornøyelse! :)

1. Hvem er Lena Beatrice?

Lena Beatrice er 39 år, født (1971) og oppvokst i Sverige. Har en helt vanlig bakgrunn med grunnskole og videregående. Studerte språk (russisk, tysk, latin og engelsk) og planla videre studier i det som den gang het Sovjetunionen. Ville bli oversetter. Men, etablerte meg med samboer i Norge og fikk tre barn, og min “karriære” kom til å dreie seg om nettopp det i mange år.

2. Hva var det som fikk deg til å begynne å blogge, og hva handler bloggen om?

Jeg begynte å blogge fordi jeg ville gjøre noe, noe annet, noe nytt. Jeg lot meg fascinere av alle kategorier blogger, spesielt alle disse store tenåringsbloggene, og tenke at det kan jeg lage en voksenvariant av. Surfet rundt på nettet etter informasjon og starthjelp, og snublet over Glabladet. Der fant jeg det jeg trengte for å våge å starte med blogging, i form av setninger som “Du kan hvis du vil”, “Sett i gang” “Gjør det”…..Følte at “selvfølgelig kan jeg, selv om jeg er en helt vanlig jente/kvinne/mor/husmor.”

Har også etterpå fått verdifull hjelp av Sindre, da jeg har lurt på noe, eller har hatt problemer av et eller annet slag, så takk til Sindre for det :-)

Så for meg en blogg i form av en dagbok, noe a la en voksenvariant av Ida Wulff og Blondinbella. Tema for bloggen? Det hadde jeg ikke i starten, følte ikke at det var nødvendig, så jeg bare blogget i vei om meg og mitt. Men så skrev jeg et innlegg som forandret alt.

Det innlegget handlet om min tidligere overvekt, hva jeg gjorde for å gå ned i vekt, og hvordan jeg lever nå. Jeg veide nesten 140 kilo da jeg startet med lavkarbokost i 2006, og jeg gikk ned i vekt. Denne livsstilen begynte jeg å skrive om, og før jeg visste ordet av det hadde bloggen et tema, det er i dag en lavkarboblogg.

3. Fortell om hvordan du kom deg inn i VG. Hvordan ble du kontaktet og hvordan var denne opplevelsen for deg?

Jeg hadde ved flere anledninger skrevet om og linket til helse- og kostholdsartikler på VG Nett (Pinget med Twingly). Så en dag fikk jeg en e-post fra en journalist som skulle skrive en sak for VG, og den skulle handle om blogger som handlet om livsstils- og vekttapsprosesser. Den samme journalisten hadde skrevet flere av de artiklene jeg hadde kommentert i min blogg. Hun ville altså ha med meg og bloggen min i denne saken, og jeg sa jo ja takk til det :-) (Det var ikke bare meg hun skrev om).

Jeg ble intervjuet pr. tlf og saken kom på trykk i papirutgaven av VG, og ble publisert på VG Nett. Det var en veldig rar opplevelse, for jeg hadde så mange ganger tenkt at “en dag kanskje VG ringer meg”, ja jeg hadde faktisk tenkt den tanken som en uoppnåelig drøm på linje med drømmen om å vinne en million.
Og der var jeg, i VG……VELDIG morro!! :-)

Andre steder jeg har blitt omtalt, kort eller langt:

4. La oss snakke statistikk. Hvor mange unike brukere har du i måneden/året?

Jeg bruker nå Google Analytics for statistikken min, det begynte jeg med i januar 2010, og tallene ser ut som følger (Har lagt inn filter for egen IP):

Hittil i år (januar-september):

 • Unike besøkere: 96 105
 • Besøk: 388.000
 • Sidevisninger: 1 265 026

Gjennomsnitt pr. mnd, siste halvår (april – september):

 • Unike besøkere: 11 984
 • Besøk: 50 111
 • Sidevisninger: 164 454

Siste mnd (4/9 – 4/10):

 • Unike besøkere: 16 509
 • Besøk: 55 867
 • Sidevisninger: 183 254

Beste mnd (mai 2010):

 • Unike besøkere: 21 177
 • Besøk: 60 979
 • Sidevisninger: 215 961

5. Hva tror du er grunnen til at din blogg har gjort seg såpass bemerket?

Den handler om noe mange trenger, nemlig hjelp til en livsstil som gir bedre vekt og helse. Jeg kan selv vise til egne resultater med denne livsstilen, lavkarbo, og jeg er også veldig åpen om meg og mitt, og jeg tror folk kjenner seg igjen, føler at “kan Lena Beatrice, så kan jeg”. Jeg er ingen “superwoman” og det trenger man heller ikke å være.

6. Hvordan markedsførte du bloggen din i begynnelsen, og hvordan markedsfører du den i dag? (Hvor kommer trafikken fra?)

I begynnelsen fikk jeg mest trafikk ved å delta på relevante forum, som Lavkarbo.no. Så oppdaget jeg at jeg kunne lenke til relevante artikler på nettet og pinge mine innlegg, det ga også mye trafikk. Sakte men sikkert steg trafikken. Noen ganger veldig sakte, så kunne det komme et “jafs”.

Nå i dag gjør jeg egentlig ikke så mye for å trekke trafikk, den kommer uten at jeg gjør så mye for det, annet enn at jeg blogger. Og den kommer via mange forskjellige kilder:

 • Mange andre blogger linker til min blogg (Og her har jeg noen lenker fra store relevante blogger som er verdifulle for meg)
 • Rangerer ganske høyt for relevante søkeord i Google, og får noen hundre besøk fra Google hver dag
 • Blir ofte nevnt og henvist til andre steder på nettet.
 • Får stadig hilsener fra folk som skriver…”Ble anbefalt bloggen din av min søster”, “Hørte om deg på et symøte”, “Mamma sa jeg måtte lese bloggen din”

Jeg vil si at man som regel må jobbe ganske hardt for å få trafikk i starten, men lager man en god blogg, en folk vil lese og kommer tilbake til, så vil trafikken komme mer av seg selv etter en stund, bloggen kommer på “folkemunne”.

Pr. i dag er trafikkildene fordelt som følger:

 • Søkemotorer: 35,83 %
 • Henvisningsnettsteder: 34,49 %
 • Direktetrafikk: 29,68%

Men disse tallene forandrer seg hele tiden, litt etter søketrender og hva som står i media om det emnet jeg skriver om.

7. Har du forsøkt å tjene penger på bloggen din?

Jeg har begynt så smått, bare for å teste. Hittil har jeg på en mnd klart å tjene 1000 kr via Tradedoubler. Jeg har skrevet om lavkarbobøker jeg har lest og føler at jeg kan anbefale som nyttige for den som vil lære om lavkarbo, og så har jeg linket til bøkene hos en bokhandel.

Hvorfor har jeg ikke prøvd hardere å tjene penger? Et kort svar på det spørsmålet må bli at jeg ikke har/har hatt hastverk. Bloggen og dens innhold er viktigst, så får det andre komme med tiden. Jobber dog med et prosjekt nå, som jeg håper skal kunne bli til nytte og glede for både meg og leserne.

8. Hva er din formening om hvor ofte man bør blogge for å oppnå tilsvarende resultater som deg?

Det er et vanskelig spørsmål, for det er så mange ting som spiller inn, ikke bare hvor ofte man blogger. Jeg tror det er viktigere å tenke på HVA man blogger om, og at man blogger regelmessig, ikke nødvendigvis hver dag, eller flere ganger hver dag. Når det er sagt så har jeg med få unntak blogget hver dag siden jeg startet i april 2009, men jeg tror IKKE det er eneste grunnen til at jeg har oppnådd gode resultater.

9. Hva er ditt beste tips til de som akkurat har startet å blogge, som ikke ser de helt store resultatene enda?

TÅLMODIGHET!

Det aller fleste bloggere opplever ikke suksess over natten uten en god porsjon flaks. Men, det er likevel fullt mulig å skape en godt besøkt blogg, hvis man har tålmodighet. Ta vare på de lesere du har, skriv godt, lever!!

Tenk ikke at det ikke er noen vits å skrive fordi du har få lesere. Skriver du ikke så får du heller ikke flere lesere.

Og unngå å skrive “sorry for dårlig blogging” uten en veldig god grunn. De som leser bloggen din fast vet at du ikke har blogget, og trenger ikke å få vite det en gang til i et eget “sorry-innlegg”. De som er nye i bloggen din ønsker å lese noe i bloggen din, de ønsker ikke å lese at du ikke har blogget. Tenk på hvem du skriver for, hvem du ønsker å ha som publikum, og tenk på hva du selv ønsker å lese om i andre blogger, hva du liker å lese om.

Da jeg begynte å blogge hadde jeg 12-15 lesere/dag i lang tid. Men, jeg skrev likevel, og forestilte meg at jeg hadde minst like mange lesere som Ida Wulff ;-) Jeg visualiserte at bloggen allerede var stor da jeg startet. Statistikken var lav da….men den vokste, sakte men sikkert.

Tenk at en dag skjer det noe….det gjorde det for meg, for helt uventet hadde en VG journalist lest bloggen min, og jeg holdt på å sette kaffen i vrangstrupen da jeg fikk spørsmål om et intervju for VG.

10. Hva er fremtidsplanene for www.lenabeatrice.net?

Jeg planlegger å fortsette med bloggen som før, samt å “utvide” slik at jeg vil kunne tilby mine lesere og andre en rekke tjenester som jeg ikke tilbyr i dag, innenfor emnet kosthold, helse og slanking. Jeg tar også utdanning, Grunnmedisin og Kostholdsveileder ved Medisinfagskolen, som et ledd i disse planene.

www.Glabladet.no takker for intervjuet! :) Link til bloggen igjen.

Legg igjen en kommentar