Abonner via RSS | epost

Hvordan bestille webhotell og domene med HostGator

Da jeg startet Glabladet hadde jeg ikke snøring på hvordan jeg skulle klare å sette opp en hel nettside. Jeg hadde ingen teknisk bakgrunn for å klare det. Det jeg dog fant ut, var at hele prosessen kommer ned til 3 enkle trinn:

  1. Bestemme seg for et navn til nettsiden (domene)
  2. Velge et webhotell (firmaet som “oppbevarer” nettsiden din på en server)
  3. Trykke på én knapp(!) for å installere bloggen (WordPress)

Det er de 3 viktigste tingene, og det er gjort på noen få minutter! Når du er kommet så langt vil du sannsynligvis gjøre bloggen din litt mer personlig med et eget design. Dette kan du finne gratis på nettet eller betale noen kroner for å få det til å fremstå enda proffere. Men jeg blir visst litt overivrig her – ikke få panikk hvis dette virker vanskelig. Følg de neste, enkle stegene, og du kan være i gang med å blogge før dagen er omme:

Registrering av domenenavn og valg av webhotell

For at de 3 enkle stegene ovenfor skal la seg gjøre, trenger du et webhotell som lar deg installere bloggen (WordPress) ved bare et klikk. I tillegg skader det ikke om det er mulig å registrere domenenavnet hos webhotelleverandøren også, sånn at du slår to fluer i en smekk og det blir mindre å forholde seg til. Et eksempel på et slikt selskap er HostGator – de fungerer som både webhotell og domeneregistrerer.

(NB: Hvis du vil ha et .no-domene må du først registrere et enkeltpersonforetak. Les min guide til hvordan registrere enkeltpersonforetak på nettet.)

Ikke la deg skremme av at HostGator er et amerikansk selskap. Jeg bruker selv HostGator på en annen blogg, og jeg har aldri trengt å snakke med noen der for å få hjelp – fordi denne prosessen er så enkel at alt lar seg gjøre av seg selv. HostGator har rykte på seg for glimrende kundeservice, hvis du noengang skulle trenge det, men det vil du mest sannsynlig ikke. Oppetiden er så godt som 100% og jeg har aldri opplevd noen problemer. Så bare følg mine enkle retningslinjer her, så klarer du det, uansett forkunnskaper i engelsk.

Så, er du klar til å gå i gang? Se video for fremgangsmåte:

Gjennomgang av samme prosess i tekstformat:

  • Gå inn på hovedsiden til HostGator. Finn den store “Sign up now!”-knappen midt på siden, og trykk på den. (PS: Før du trykker på den, sjekk om det er en Coupon Code på forsiden. HostGator kjører ofte kampanjer som lar deg spare noen kroner ved bestilling. Ser du en kupongkode, noterer du den, og skriver den inn når du blir bedt om det, like før betalingen.)
  • Nå skal du først registrere domenet ditt (www.eksempel.com). Fyll inn ønsket domene og klikk “next”.
  • Hvis domenet var tilgjengelig, vil det stå “Available! Order now” med grønne bokstaver. Velg varighet for hvor lenge du vil sikre deg domenet. Standard er et år, og koster $15 (ca. en hundrelapp for et år). Trykk “continue”.
  • I dette steget skal du velge om du vil bli fakturert hver måned, for et halvt år, et helt år, 2 år eller 3 år. Merk at jo lenger du betaler for, jo mindre betaler du faktisk i måneden. Så selv om å betale for 3 år er det dyreste alternativet, er det likevel det billigste i måneden. Du sparer mye på å betale for 1-3 år om gangen fremfor å betale hver måned. Når du har valgt fakturering kan du skrive inn kupongkoden (hvis du ikke fant en – bruk “Hostgator” som kupongkode og spar $10). Deretter trykker du på “Calculate totals”.
  • Her ser du en oversikt over hva det hele vil koste deg. Sjekk at alt stemmer og velg at du er en “New customer” hvis dette er første gang du handler hos HostGator.
  • Nå gjenstår det bare å skrive inn dine personlige detaljer. Betalingen kan skje med kort eller via PayPal. (Les min anmeldelse av PayPal her.) Se over at alt stemmer og trykk på “Verify my order”.

Neste steg: Installere WordPress med ett klikk! >>

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2011 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer med bannere

Tekstlinksponsorer