Bok: The Secret (Hemmeligheten)

The Secret – Hemmeligheten er noe så sjeldent som en film som ble til en bok. Vanligvis pleier det å være omvendt. Men siden det foreløpig bare er boken som er tilgjengelig i Norge, anmelder jeg herved boken. Og hva handler The Secret om? Vel, for de som har fulgt med her på Glabladet en stund, er det ingen overraskelse: Law of Attraction.

Denne tiltrekningsloven beskrives som noe vi alle jobber med hver eneste dag. Det gjelder alle og enhver, uansett om man tror det, skjønner det, eller ikke. Uansett om man befinner seg i øst eller vest, nord eller sør. Det er ingen unntak. Og den er like sikker som tyngdekraften.

Jeg anbefaler å lese mitt tidligere innlegg om Law of Attraction for en dypere innføring.

Det jeg liker spesielt med denne boken, er at den går enda dypere inn i teorien enn filmen gjorde. Boken er sammensatt av mange av de samme utspillene av «lærerne» fra filmen. Forskjellen er at forfatteren, Rhonda Byrne, har utdypet det enda mer. Det presenteres en rekke gode og forståelige eksempler for de som måtte være litt treig i oppfattelsen.

Det som er litt kritikkverdig med dette, er jo at det grenser til tider til mas. Kanskje jeg føler det sånn fordi jeg forsto det så godt fra før. Men samtidig skjønner jeg at det er vanskelig å skrive en sånn bok på en bra måte. Jeg mener likevel at Rhonda Byrne har lykkes med det.

Noen har påpekt at det blir litt religionspreg over det hele, noe som kan oppfattes som negativt, både av de som allerede er troende i en religion, og de som overhodet ikke tror på noe som helst. Personlig mener jeg det er snakk om å se på det på riktig måte. Dette er simpelthen en innføring for de som ikke var klar over at denne loven eksisterte. Ikke noe mer. Vi har ikke en religion for loven om tyngdekraft (så vidt jeg vet), og vi har heller ikke en religion for loven om tiltrekning. Det handler om å gjøre folk mer bevisst.

Man får en innføring i hvordan man kan anvende Hemmeligheten på penger, forhold, helse, verden, seg selv og livet. Denne boken er altså gull verdt dersom du ønsker å forbedre noe innenfor et av disse feltene, eller hvis du ønsker å beholde den situasjonen du har i dag. Dette er på en måte en bruksanvisning i hvordan man får et bedre liv på alle plan.

Jeg vil forøvrig bare benytte anledningen til å si at jeg aldri har vært noen lesehest. Jeg leser egentlig ikke bøker. Jeg kommer neppe til å anmelde en bok igjen her på Glabladet før det regner sjokoladesaus fra himmelen. Så det at jeg overhodet anmelder denne boken, er i seg selv et tegn på at denne boken virkelig er verdt å lese. Jeg ville ikke tatt meg bryet å lese en hel bok fra perm til perm, og deretter skrive en anmeldelse, hvis det ikke var en god grunn.

Selv fant jeg den meget inspirerende og underholdende. Jeg likte også filmen godt. Boken og filmen er bra på hver sin måte. I filmen får man en rekke illustrasjoner, i tillegg til svært god og behagelig filmmusikk, mens i boken får man en dypere innføring. Dessuten er hver enkelt side trykt i et fancy «gammeldags» design. Man får en følelse av å bla i en eldgammel, klok bok, noe som neppe er tilfeldig.

Alle de store lærerne og geniene opp gjennom historien kjente visstnok til denne Hemmeligheten. Jeg nevner i fleng: Beethoven, Einstein, Edison, Platon, Newton, Shakespeare mm. Og nå: Låstad. :) Og deg. Hvis du leser boken. Evt. ser filmen.

Jeg kan ikke annet enn å anbefale denne boken på det sterkeste, og gir den et sterkt terningkast 5, på nippet til 6. Dette er den beste innføringen man kan få i Law of Attraction, nest etter Glabladets egne innlegg om fenomenet. ;)

For de med den rette innstillingen vil livet kanskje aldri bli det samme igjen.

Legg igjen en kommentar