Bør jeg bruke mitt eget navn som domenenavn?

For en stund siden hadde jeg en telefonsamtale med en klient som lurte på om hun burde bruke sitt eget navn som domenenavn. Jeg frarådet henne å gjøre dette, og heller gå for et «generelt» domenenavn, gjerne med et viktig nøkkelord innenfor hennes nisje. Hvorfor? Fordi det er nærmest umulig å selge en nettside som har ditt eget navn som domenenavn.

Dette var ikke noe hun hadde tenkt på, men hun syns det var et viktig poeng. Selv om de fleste neppe planlegger et videresalg av sitt domenenavn når de registrerer det, er dette noe som kan bli aktuelt en dag.

Ville du overhodet solgt et domenenavn med ditt eget navn i, hvis du kunne? Du vil ikke ha kontroll over hva som blir skrevet under ditt navn.

En annen ting å tenke på er at du sannsynligvis må gjøre mesteparten av arbeidet selv, dersom domenenavnet består av ditt navn. Dette er spesielt sant hvis det er snakk om en blogg. Folk vil forvente at det er du som skriver innleggene. Her på www.Glabladet.no kan jeg velge å la siden oppdateres av andre skribenter hvis jeg vil det. Hadde jeg blogget under sindrelåstad.no hadde saken vært en annen.

Det er absolutt ikke dumt å registrere sitt eget navn som domenenavn, men du bør ha det til personlig bruk. Skal du tjene penger på blogging, anbefaler jeg å gå for et annet navn.

Legg igjen en kommentar