Brenn broene!

Hernán Cortés var generalen som erobret Mexico for Spania. Hans militære teknologi var overlegen, men han sto ovenfor en solid utfordring ettersom aztekerne var i overtall og kjempet for sine liv (dvs. så motivert det går an å bli).

Med andre ord trengte han noe som kunne motivere hans menn til også å kjempe ivrig, ellers var det en sjanse for at de kunne bli beseiret. Når han kom til kysten ga han derfor ordre om å brenne alle skipene som brakte hans menn. Han ønsket med dette å gjøre det klart at retrett ikke var noe alternativ. Hvis aztekerne skulle kjempe for sine liv, så gjorde herved spanjolene det samme. Og som du kanskje husker fra historietimene: Det virket.

Poenget er: Noen ganger må du brenne alle skipene og broene bak deg for å sørge for at du gir alt du har å gi. Sett deg selv i en «no turning back»-posisjon og du vil kjempe med nebb og klør for å nå dine mål. Har du det derimot for komfortabelt, risikerer du å kun yte en middelmådig innsats.

Her er noen eksempler på hvordan dette kan gjelde for nyoppstartede firma og nettsider, om enn i en litt mindre (og ikke fullt så blodig og dramatisk) skala:

  • Forny ditt domene for 10 år, så du forteller deg selv at dette er for det lange løp.
  • Invester minimum 5000 kroner i nettsiden din for å signalisere at hvis du stopper opp så taper du de pengene.
  • Når din online business begynner å tjene noen anstendig pengebeløp, slutt i jobben og fortell deg selv at fra nå av må nettsiden din betale regningene dine.
  • Øk dine månedlige utgifter(!) ved å investere i gode, nødvendige ting til firmadriften din, for å ikke gi deg selv noe annet valg enn å øke inntjeningen for å kunne betale de nye utgiftene.

Bare husk riktig fokus: Ikke kjør egotripp-mentaliteten hvor du bare tenker på hvordan du kan tjene mest mulig penger, men fokuser heller på hvordan du kan skape og levere en større verdi enn pengene du får igjen. Det er den eneste måten å garantere at businessen din vil ekspandere og ta fullstendig av.

Spørsmålet er: Er du villig til å brenne broene bak deg?

Legg igjen en kommentar