De 3 hemmelighetene til lykke

Vi vet alle at penger ikke kan kjøpe lykke… Men mange ganger oppfører vi oss som om vi ville være lykkeligere med litt mer penger. Vi er kondisjonert til å ønske å bli rik (selv når vi vet at rike mennesker ikke nødvendigvis er fornøyde heller), vi er opplært til å ønske oss de nyeste gadgetsene og vi ønsker å tjene mer penger for å da kunne leve «det gode liv».

Men ingen av de tingene vil bringe oss lykke. Uansett hvor mye vi tjener, uansett hvor mye vi har i banken, uansett hvor fine klær, biler eller leker vi har, ingenting av det vil gjøre oss lykkeligere. Og det triste er at det kan ta oss tiår med jakting på rikdom og luksus før vi innser dette.

Så hva vil bringe oss lykke? Heldigvis er det tre ting som ikke koster noen ting. Disse tre tingene har blitt bevist av forskning, gjennom undersøkelser av hundretusener av mennesker om hva de har, hvordan livene deres er og hvor lykkelige de er.

Her er de tre hemmelighetene til lykke:

  1. Gode relasjoner. Vi har et menneskelig behov å være nær, å være intim, med andre mennesker. Å ha gode, støttende vennskap, et sterkt forhold eller nære og gode relasjoner med våre familiemedlemmer vil gjøre det mye mer sannsynlig for oss å være lykkelige. Handlingssteg: Ta deg litt tid til å tilbringe med dine kjære i dag, for å fortelle dem hva de betyr for deg, lytte til dem og utvikle ditt forhold til dem.
  2. Positiv tenkning. Jeg er selvsagt en stor forkjemper av positiv tenkning som den beste måten å oppnå dine mål, men det viser seg faktisk at det kan føre til lykke også (hvem skulle trodd, right?!). Optimisme og god selvfølelse er noen av de beste indikatorene på folk som lever lykkelige liv. Glade mennesker føler at de har kontroll over sine liv, og har et positivt syn på livet. Handlingssteg: Gjør positiv tenkning til en vane. Kom inn i vanen ved å forkaste alle negative tanker og erstatte dem med positive. I stedet for å tenke «jeg kan ikke», tenk «jeg kan». Det høres kanskje banalt ut, men det fungerer!
  3. Flow. Tilstanden vi entrer når vi er helt fokusert på jobben eller oppgaven vi har foran oss, kalles ofte for «flyt» (eller «flow» på godt norsk). Vi er så fordypet i det vi gjør at vi mister følelsen av tid. Å bedrive arbeid eller fritid som får deg i denne tilstanden vil nesten garantert føre til lykke. Folk finner ikke størst glede ved å være passive og tankeløse, men når de er oppslukt i en engasjerende oppgave. Handlingssteg: Finn arbeid som du er lidenskapelig opptatt av. Seriøst, dette er et svært viktig steg. Finn hobbyer som du er opptatt av. Slå av TV’en (det motsatte av flyt) og gjør noe som virkelig engasjerer deg.

Du har nå fått de tre hemmelighetene til lykke. Bruk dem!

Legg igjen en kommentar