Den beste nisjen å blogge om

Jeg vet at mange der ute tenker på å begynne å blogge, men mange vet ikke helt hva de skulle blogget om. Selv om man kan ha mange interesser, hvordan skal man vite hva man liker best? Hva man ikke blir lei av å skrive om? Hva man elsker? Hva man med andre ord skal blogge om? Det kan rett og slett være vanskelig å finne ut hva som er din nisje. Mitt tips er å gjøre som meg:

Start en blogg om å vokse

Jeg er ikke en nisjeperson. Jeg er interessert i mye rart. Jeg hadde derfor ikke noen klar og supergjennomtenkt idé om hva Glabladet skulle handle om. Jeg skrev riktignok ned en «businessplan», men den gikk mer på inntektsmål og hva jeg skulle gjøre for å tjene penger måned for måned.

Opprinnelig var idéen å ha en gladnyhetsavis. Men like før første innlegg ble skrevet, bestemte jeg meg for å ha et hovedfokus på personlig utvikling og bevissthet, i hvert fall inntil videre. Med rom for gladnyheter og andre ting som måtte falle seg interessant i det lange løp.

Jeg bestemte meg rett og slett for å ha et bredt spekter av emner jeg skriver om. Bare se på kategorilisten min. De fleste kategoriene er knyttet til personlig utvikling i seg selv, og det er nettopp dette som er cluet. Personlig utvikling er å vokse. Jeg skriver artikler med et formål om å hjelpe andre i forskjellige livssituasjoner og i forskjellige sammenhenger, og bidrar til at jeg selv vokser som følge av det jeg skriver, og at andre vokser som følge av det de leser.

Men jeg er likevel fri til å gradvis forandre fokuset på Glabladet når jeg ønsker, eller å i det minste ta en pause fra de aller tyngste og dypeste artiklene innimellom. Jeg tar nemlig høyde for at jeg kommer til å vokse og utvikle meg i den perioden jeg driver denne bloggen, og at interessene forandrer seg både over tid, så vel som fra dag til dag.

Noen ganger er det greit å kvitte seg med alle hemninger, og bare skrive noe tull og tøys. Andre ganger er det godt å få ut noe litt mer personlig. Noen ganger vil man skrive ting man skjønner kommer til å provosere. Mens andre ganger igjen, er det gøy å bare skrive om diverse interesser, hendelser fra hverdagenbloggrelaterte temaer, tankeutfordrende artikler, hjelpsomme artikler, eller film/musikk og personlige interesser (selv om det er veldig lite av det på GB hittil).

Man vokser som person hele livet, og man kan ikke forvente at man alltid vil være like interessert i alt. Derfor: IKKE start med en nisjeblogg når du begynner å blogge for første gang. Kan du tenke deg at du ville hatt mer å gi når du har skrevet 1000 innlegg om yndlingshobbyen din? En av mine mange kategorier er «produktivitet». Hvis jeg hadde avgrenset Glabladet (eller en annen blogg) til kun å handle om produktivitet, hadde bloggen kanskje hatt 4 oppdateringer i måneden, på det meste.

Start en blogg som kan vokse med deg, og start derfor en blogg «om å vokse», i den forstand at du gir det beste du har å gi fra de temaene som interesserer deg akkurat i «gjerningsøyeblikket». Men ha alltid som mål at det du skriver skal være mest mulig hjelpsomt og nyttig for andre, enten det er snakk om på et dypt personlig plan, emosjonelt, spirituelt, humoristisk, karrieremessig, helsemessig, osv, osv, i det hele tatt.

Altfor mange bloggere blir utbrent innen et år fordi de går i nisjefellen. Ikke bli en av dem.

Legg igjen en kommentar