Den ultimate 30 dagers kjøkkenutfordringen

Det er altfor lenge siden jeg har hatt et skikkelig eksperiment eller en utfordring her på bloggen. Vel, kjære blogglesere, ventetiden er over. Jeg har tidligere skrevet om 30 dagers utfordringer og blogget om hvordan jeg brukte dem til å begynne å trene samt stå opp kl. 06:00 i 30 dager, for så å kjøre en Polyfasisk søvn-utfordring noen måneder senere. Alt dette var så langt tilbake som i 2008. I fjor utfordret jeg meg selv til å skrive en julekalender med et eget innlegg frem mot jul, men jeg så ikke egentlig på det som en «30 dagers utfordring». Denne gangen har jeg gitt meg selv en skikkelig utfordring.

Men først: Hvorfor 30 dager? Jeg kan skjønne at du ikke gidder å klikke på alle de interne linkene jeg legger ut i hvert innlegg, så her er hva som er «spesielt» med akkurat 30 dager, sitert fra det originale innlegget:

I følge forskning som NASA har utført på sine astronauter, tar det omtrent 30 dager å innføre en ny vane i livet. Dette innebærer en god dose selvdisiplin og engasjement de første 30 dagene, men langt ifra så mye som dersom det var snakk om en umiddelbar, livsforandrende transformasjon. (…)

Denne kjøkkenutfordringen, hva går den ut på?

Vel, det er ingen hemmelighet at jeg suger på kjøkkenet, og aldri har hatt noen interesse av å lage mat. På heimkunnskapen på ungdomsskolen spesialiserte jeg meg i den kompliserte oppgaven av å *kremt* hente ingrediensene fra matlageret. Ellers var jeg flink til å bruke enhver anledning til å hale ut tiden når jeg fant noe å «rydde». Jeg hadde også den ærverdige statusen som oppvaskspesialist. Stakkars de jentene som havnet på gruppe med meg… :lol:

Så snart jeg blir rik, skal jeg ansette en tjener til å lage all maten min. Det kalles outsourcing FFS. En gründer har ikke tid til å gjøre alt selv.

Jeg liker mat og jeg kan lage noe mat, men det blir for det meste relativt lettvinte løsninger og ikke spesielt sunt… 5 om dagen? Hva med «nesten ikke 5 i året engang»?

Som om ikke dette var nok, og selv om jeg liker mat, har jeg egentlig alltid vært utrolig kresen. Jeg har holdt meg til det trygge og gjenkjennelige og styrt unna absolutt alt som ser grønt ut. Enten er det mugg eller ku-mat, har jeg tenkt. Høyst unaturlig for mennesker å spise uansett.

Vel, med disse håpløse holdningene må selvfølgelig noe gjøres. Og jeg har hverken leid inn Ramsay eller Hellstrøm. Jeg tar ansvar selv! :twisted:

Så, her er utfordringen: Hver ukedag i 30 dager skal jeg lage en splitter ny matrett som jeg aldri før har smakt. Inspirasjon og oppskrifter skal jeg hente fra internett, verden og tips i kommentarfeltet. Det er ikke lov å jukse ved å kjøpe en frossenpizza jeg ikke har smakt før eller å kjøpe den nye Limited Edition Mongo-burger’n på McDonald’s. Alt skal lages selv, med et mål om å utvide horisonten med nye smaksopplevelser og kanskje til og med begynne å like å lage mat?! Hvem vet? (Bare den som leser Glabladet, åffkårs!)

Det kan gjerne være noe med kylling, selv om jeg har smakt kylling før, men poenget er at tilberedningen skal være ny og retten skal kalles noe jeg ikke har laget eller smakt før. Det kan jo virkelig bli interessant hvis jeg bestemmer meg for å diske opp med noe 100% egetpåfunnet, men jeg vil jo gjerne beholde helsen også…

Jeg har ikke tenkt å blogge altfor mye om dette eksperimentet, men kommer til å dele noen matretter jeg har laget en gang i blant. Innleggene vil merkes som «Kjøkken» eller «Sindres kjøkken» etterfulgt av navnet på den stakkars retten jeg har prøvd å snekre sammen. Det kommer til å bli bilder av hver rett jeg blogger om, samt muligens oppskrifter/veiledninger. Ved at en amatør som meg prøver seg frem, kan kanskje DU bli inspirert til å mekke noe lignende på bakgrunn av mine erfaringer, og til og med unngå de blemmene jeg garantert kommer til å gjøre.

Når begynner utfordringen?

Vel, den har allerede begynt. Jeg begynte faktisk for noen uker siden takket være et innfall jeg fikk etter å ha lest på andre blogger som plutselig hadde begynt å poste bilder av maten de spiste. Jeg har lenge vært usikker på om jeg burde blogge om dette, men nå tenker jeg «what the heck». Men som sagt kommer jeg ikke til å blogge altfor mye om det. Bare litt, innimellom. Første innlegg i «Sindres kjøkken» (lol) kommer sannsynligvis i morgen!

En ny kategori har også blitt opprettet: Mat & Drikke.

Så, kjære leser, har du noe å anbefale meg? Jeg er såpass kresen at jeg sikkert ikke har smakt det du foreslår uansett. Bare hold forslagene på et relativt enkelt nivå, nå i begynnelsen. All inspirasjon kan komme godt med! Jeez… hva har jeg gjort…?!

Legg igjen en kommentar