Det er egoistisk å være fattig

For en tid siden hørte jeg denne påstanden: «Det er egoistisk å være fattig». Det første jeg tenkte var at det var en nokså overraskende og bastant påstand. Hvordan kunne noen mene det? Men så slo det meg. Å være fattig er faktisk en av de mest egoistiske tilstandene du kan være i.

Hvorfor? Vel, fordi hvis man sliter med å betale regninger og å ha nok penger til det mest grunnleggende som mat og klær, fokuserer man all sin energi og kreativitet på følelser av knapphet og bekymringer. Dette fører til at man ikke har mulighet til å hjelpe noen andre enn seg selv.

På en annen side, noe av det mest sjenerøse du kan gjøre er å velge å være rik. Gjør du dette kan du faktisk bidra til andre menneskers liv. Du kan donere penger til veldedige formål. Du kan kjøpe flotte gaver til de du er glad i. Så lenge du har en overflod av penger kan du konsentrere deg om å hjelpe andre og bidra til verden på best mulig måte, fremfor å fokusere all din energi på hvorvidt du kommer til å klare å betale alle regningene denne måneden.

Mange tror at velstående mennesker kun tenker på penger. Da dette kan være sant for noen, er det definitivt ikke sant for de fleste. Sannheten er at ingen tenker mer på penger enn fattige. De fattige er besatt av penger, men knytter følelser av frykt og bekymring til dem. Dette fører til at de bare vil fortsette å tiltrekke seg mangel på penger.

Skal man bli rik må man begynne å tenke overflod, fremfor knapphet. Man må tilpasse tankene sine først. Man må åpne øynene for muligheter, og man må se på hindringer som en utfordring. Ingenting er umulig for den som virkelig vil oppnå noe.

Når jeg her snakker om «fattige» tenker jeg på de som ikke gjør noe for å heve seg over fattigdom fordi de «ikke vet hvordan». Ser man på folk som har gjort det bra økonomisk, så ser man at nesten ingen visste hvordan de skulle gjøre det. De visste bare at de skulle lykkes. De tok et valg.

Mange velstående kommer fra fattigdom. Så hvordan kunne de klare overgangen? Fattigdom er en sinnstilstand. Man kan være blakk, og likevel adoptere et tankesett av rikdom og overflod. Hvis du er blakk nå betyr det ikke at du er fattig. Kanskje er du i ferd med å ta de grunnleggende valgene som senere sikrer deg rikdom og overflod, som igjen vil komme verden tilgode?

Fattigdom og rikdom er et valg. Du kan være egoistisk uansett. Men fokuserer du på å gi, vil du etterhvert oppleve å få tilbake. Beslutningen om å gi og å hjelpe andre kan tas uavhengig av hva kontoutskriften din viser.

Så adopter det nødvendige tankesettet for å lykkes, og husk at jo mer du tjener, jo mer er du i stand til å gi. Det er ingenting egoistisk ved den tankegangen. :)

Tenk litt på dette uten å knytte følelser til det. Jeg tror du vil se at det er sant.

Legg igjen en kommentar