Dette øyeblikket

Vi har alle våre små problemer hver dag. Vi bekymrer oss, prokrastinerer, engster oss, føler oss overveldet, irritert, sint, frustrert, skuffet, skulle ønske ting var annerledes, sammenligner oss selv med andre, redd for å gå glipp av noe, skulle ønske andre var annerledes, føler oss fornærmet, skuffet, redd for å feile, ikke ha lyst til å gjøre noe, skulle ønske vi hadde mindre fett og større pupper eller muskler, sint fordi vi blir kontrollert, skulle ønske partneren var mer perfekt, skulle ønske vi fant den perfekte drømmekjæresten, stresser over økonomien, vil ikke tenke på problemer, vet ikke hvordan enkelte ting skal fikses, usikker på valg, haste fra en oppgave til den neste, liker ikke jobbene våre…

Og likevel er disse problemene selvskapte.

De er ekte, men våre kompliserte sinn har skapt dem. Problemene ligger i hodene våre, skapt av en eller annen fantasi/forventning av hvordan vi skulle ønske verden var, eller håper den blir men frykter den ikke blir. Alt eksisterer i hodene våre.

Prøv dette nå: Gi slipp på alt for et øyeblikk, og følg bare med på de fysiske tingene rundt deg akkurat nå. Kroppen din, lyset, lydene, det du sitter på, det som beveger seg eller sitter stille rundt deg. Ikke døm dem mot det de skulle vært, men bare observer hva de faktisk er.

Se dette øyeblikket som det er, uten alle de tingene du er bekymret, frustrert eller sint for. Gi slipp på alle de tingene og se kun dette øyeblikket.

Det er perfekt, som det er.

Godta dette øyeblikket. Vern om det. Dette er ekte, og det er fantastisk.

Du kan gå tilbake til å bekymre deg for alt annet om et øyeblikk.

Via.

Legg igjen en kommentar