Dine ord skaper din virkelighet

Det smerter meg dypt inn i sjelen å høre på hvordan enkelte folk snakker, og samtidig observere hvordan de har det rundt seg. De skjønner ikke at deres egne begrensningstanker og vrøvling om hvor vanskelig og dyrt alt er, er selve årsaken til hvorfor de opplever verden sånn. Klaging og syting begrunnes med «jeg sier det bare som det er».

Nei! Du sier det som du oppfatter at det er. Og nettopp der ligger forskjellen.

Alt «er». Det er opp til hvert enkelt menneske å tolke det som «er». Klart noen kan komme skeivt ut fra starten og føle at ting aldri går deres vei. Men har disse menneskene noengang tenkt på hvordan det kan ha seg at mange andre mennesker i samfunnet har det så mye lettere?

Ja, selvsagt! Hør bare på noen av begrunnelsene unnskyldningene:

  • Det er lett for henne å si, med et så flott utseende.
  • Lett for den klyseslasken å si, som driter penger og alt han tar i blir til gull.
  • Hvis jeg hadde hatt halvparten av flaksen til min fetter (Anton), hadde livet vært sååå mye bedre.

Flott. Fortsett å si det til deg selv og se hvor langt du kommer.

Slike utsagn er i seg selv med på å skape en illusjon om «deg og dem«. Det skaper en illusjon av fordeler de må ha hatt, som utseende, penger eller flaks, som du og «vanlige folk» ikke har. Slutt med det tullet øyeblikkelig – please.

Hvis du er lei, frustrert og sint på verden og føler at alle andre har det så mye bedre enn deg, men du ikke vet hva du skal gjøre med livet, annet enn at du ikke kan fortsette å leve som du gjør nå, er det på tide at du tar fullt ansvar for ditt eget liv. Dine egne valg hittil i ditt liv har ført deg dit du er i dag. Og hvis du ikke liker der du er, føler du deg kanskje utenfor. Kanskje du føler deg som en taper. Slutt med dette også. Du baserer tankene om deg selv basert på den du var, som gjorde at du kom dit du er. Men dette er ikke den du er i dag. Den du er i dag vil begynne å forandre seg akkurat nå, som et resultat av å lese dette!

Du er der du er. Aksepter det – og kom over det. Begynn heller å se for deg din drømmesituasjon, skriv det ned og heng opp bilder over ting som ditt drømmehjem, drømmekjæreste, drømmeøkonomi osv. Sørg for at du blir påminnet dette overalt. Det som vil begynne å skje som et resultat av dette er ganske utrolig: Hjernen din vil rett og slett begynne å tenke i baner av nøyaktig hva du må gjøre for å komme deg dit du ønsker å være. Det er som om et bind fjernes fra øynene dine og du vil bli oppmerksom på muligheter du ikke har tenkt på før. Det vil føles som at universet bøyer seg over for å tilfredsstille deg.

Det vil føles magisk, men det er i realiteten bare naturens gang. Det er ingenting virkelig «magisk» over det. Men det vil føles sånn. Kjenn på den følelsen av at «alt» ordner seg for deg. Hvordan føles det? Kanskje du ikke er «der» enda, men vit at du vil komme der, som et resultat av å endre din tankegang etter å ha lest dette.

Se på alternativet et øyeblikk…

Du kan selvsagt velge å tro at alt dette er pølsevev. Det er absolutt et alternativ. Om ikke lenge vil du ha klart å tiltrekke deg «beviser» og andres historier om hvordan Law of Attraction er scam og The Secret er bullshit.

Du vil da fortsette å leve i en virkelighet hvor de største lyspunktene i tilværelsen er når du får utløp for all din aggresjon og anspenthet i dine evindelige klagesanger som stadig blir lengre og dystrere for hvert år som går. Du vil sannsynligvis prøve å fortelle deg selv at alle «suksessfulle» mennesker er svindlere og lurendreiere og at du i det minste er «ekte».

Jeg tviler ikke et sekund på at det du føler er ekte. Jeg har vært der, mange andre har vært der, og stadig flere kommer seg ut av det. Du må gjerne fortsette å være der for min del, men jeg syns du fortjener bedre.

Slutt å vær en pessimist. Slutt å vær en «negativ realist». Ting kan begynne å endre seg akkurat nå, hvis du begynner å snakke i form av muligheter og overflod fremfor begrensninger, vanskeligheter og umuligheter innpakket i din «pessimist»-ideologi. Oppmuntre de rundt deg til å «go for it» og tenk i baner av hvordan du kan hjelpe folk med å oppnå det de vil, fremfor å tenke at «det går ikke». Klart det går!

I det øyeblikket du begynner å føle deg naiv, dum og godtroende som stiger ut av din egen komfortsone og tenker i form av muligheter du tidligere ville slaktet som «umulig» – vit at det er det samme øyeblikket hvor din tidligere tilværelse som «negativ realist» begynner å ta overhånd igjen. Og det er ikke der du vil være… Er det?

Hvis du nå sitter og leser dette og tenker for deg selv på «det eksempelet» av «han du kjenner» som «dette ikke funket med», hvor dette viste seg å faktisk være «naivt», vil det sannsynligvis ikke hjelpe deg til å godta det jeg skriver akkurat nå. Men ta i betraktning et øyeblikk at han du kjente som nå har endt opp med gjeld til langt over ørene og gikk på en kjempesmell – kanskje gjorde det nettopp fordi noen kom med et alvorsord av «realisme» og prøvde å innbille vedkommende at «dette går ikke», hvorpå han «innså» at det muligens var sant, og hele verden begynte å rase sammen rundt ham fra det øyeblikket?

Selvsagt var det hans egen feil til syvende og sist, ettersom han fortsatt hadde et snev av pessimisme i seg fra før. Han må selv ta ansvar for det og kan ikke skylde på noen andre. Men det hjelper heller ikke at noen kommer og vanner pessimist-frøet ut av alle dimensjoner.

Jo flere som begynner å oppmuntre hverandre fremfor å drepe enhver entusiasme ved fødselen, jo flere vil leve et drømmeliv. Hvis du omringes av negative mennesker – uansett hvor positiv du selv måtte være, vil du ha store vanskeligheter med å heve deg over deres nivå. Du er så god som menneskene rundt deg.

Verdien du tilbyr samfunnet gjenspeiles i inntekten din. Din giverglede gjenspeiles i det du får. Og dine ord skaper din virkelighet.

Legg igjen en kommentar