Du skal elske jobben

Så lenge jeg kan huske har jeg vært omringet av folk som gruer seg til hva de enn driver med, og bare snakker dritt om skolen/jobben når de ikke er der. Jeg har selv gjort dette. Nesten ingen gleder seg oppriktig til skolen. Man gleder seg muligens til første skoledag, men så finner man ut at det ikke var så stas. Etter et langt år med skolegang, etter å ha gruet seg til hver skoledag, og bare sett frem til å kunne begynne å jobbe og tjene penger… hva finner man ut? At jobbing ikke var så stas heller.

Greit nok, det er en luksus å få betalt for å gjøre noe. Men som jeg var inne på i Bakvendtmentaliteten – det er en stor sjanse for at du har gjort det bakvendt. Du har bare prøvd å finne deg en jobb i den hensikt å tjene penger.

Da det er denne fremgangsmåten som er den mest vanlige, er det viktig å være klar over at dette er et giftig ansettelsesforhold. Så sant man ikke tilhører den minimale prosenten som faktisk begynner å elske det å stå i kassen på Rema, er man på feil spor i livet.

Hvorfor er dette et giftig forhold? Vel… ville du blitt sammen med hvem som helst bare for å ha noen å være sammen med? Neppe. Det er viktig å føle seg vel med de valgene man har tatt. Føler man seg ikke vel (f.eks. gruer seg til jobb), utsetter man seg selv for en kontinuerlig skade innvendig. Faktisk, jo fortere du kan innse at du er på feil spor, og begynne å ta grep for å få livet inn på rett spor, jo større er sjansen for å klare nettopp det. Jo lenger tid du påfører deg denne innvendige skaden fordi du gruer deg, jo mindre sannsynlig syns du det høres ut å klare å gjøre noe annet.

Hvorfor? Fordi du er vant til et helt liv hvor ingenting kommer lett, det finnes ikke noe sånt som et drømmeliv, man må arbeide for å få penger, livet er vanskelig, penger vokser ikke på trær, etc. Law of Attraction har tiltrukket dette ugresset inn i ditt liv så altfor lenge, og dermed ser du ikke annet enn ugress. «Muligheter» er synonymt med «ønsketenkning».

Er det riktig å være en slave som må finne seg i ordre hver dag, kun for at du skal få penger? Hvordan kan du leve med deg selv når du gjør noe du ikke liker, hver dag, år etter år? Du tror kanskje at det ikke finnes andre muligheter, og at enhver mulighet for å leve et drømmeliv er et forsøk på svindel? Da må du tro om igjen.

Elsk det du gjør

Jeg bryr meg ikke om hva slags liv du har levd før. Jeg vet at uansett hvem du er, kan du bevisst velge hvilket liv du skal leve resten av livet, her og nå. Det første du må gjøre er å ta et bevisst valg. Jeg har gjort dette. Jeg sa rett ut til sjefen at jeg sluttet på dagen. Jeg hadde fått nok. Jeg hadde våknet opp og innsett at «det er ikke sånn livet skal være».

Når skal du våkne opp? Jeg foreslår at du våkner NÅ! Vi snakker om livet ditt, og du lever bare en gang. Du skal ikke kaste bort et sekund mer på ting du ikke ønsker. Det kaller jeg sløsing av verdifull tid.

Nå lever jeg et rikere liv enn noengang før. Jeg slipper å grue meg til jobb og jeg tjener penger uten å egentlig ha en jobb. Jeg har bare registrert et enkeltpersonforetak, og satt meg som mål å tjene penger på Glabladet. Og jeg elsker virkelig det jeg gjør.

På denne måten er alle utrivelige faktorer i livet pulverisert. Jeg kan stå opp en morgen og bestemme meg for å skrive artikler til Glabladet hvis jeg ønsker det, eller ta meg fri hvis jeg ønsker det, og heller se en film, gå en tur, gjøre andre ting enn å jobbe. Jeg så at dette var en mulighet, og jeg tok den.

A4-mentaliteten

«Hvorfor er det så viktig å elske jobben? Kan man ikke bare leve med at man går til en jobb, får betalt, og that’s it?»

Vel, føler du deg fri? Hvor mye tid bruker du på jobben? Mest sannsynlig 8 timer hver dag. Hvor mye får du betalt for dette? I en vanlig jobb får du sikkert mellom 112 og under 200 kroner i timen. Blir du rik av dette? Nei. Føler du at du har tid til overs når du kommer hjem? Mest sannsynlig ikke mer enn såvidt. Hva kalles et sånt liv? Ehm… A4?

Du har en drøm om å bli økonomisk uavhengig, bare innrøm det. Alle vet at det hadde medført en haug med fordeler. Men i en A4-jobb vil du aldri oppnå økonomisk uavhengighet. Du vil aldri oppnå trygghet, fordi trygghet er en illusjon. Du er som en forhåndsprogrammert robot som bare gjør det du har å gjøre, uten å stille et eneste kritisk spørsmål.

Men du har en hjerne, har du ikke? En hjerne som kan skape tanker? Kan du ikke da benytte de tankene til å skape din egen virkelighet? Som jeg gjorde? Det er ingenting forhåndsprogrammert med min hverdag lenger. Jeg tar ansvar for egen inntekt, og har dermed mulighet til å tjene langt mer enn de som aldri tar dette ansvaret, de som tar til takke med middelmådighet, og «ordnede løsninger». Joda, det er mer lettvint, men det er ikke akkurat et drømmeliv.

Hva kan jeg gjøre?!

Som sagt, du må ta et bevisst valg. Hvis du vil komme deg ut av A4-livet, leve et liv som er deg verdig, og kanskje oppnå økonomisk uavhengighet i prosessen, må du ta et valg. Du skal ikke lenger fortsette som slave for den jobben du gruer deg til. Den skal du kvitte deg med så fort som mulig. Men du må finne ut hva du er virkelig lidenskapelig opptatt av. Hva liker du? Hva syns du er interessant? Har du en hobby du elsker å drive med, som kanskje er det eneste som har holdt motet ditt oppe på disse grufulle jobbdagene?

Gjør hobbyen om til en inntektskilde!

Du sier kanskje at du ikke skjønner hvordan i all verden du skal klare det. Men bare slapp av, sitt ned, og stol på at universet overleverer en måte for deg å tjene penger på denne hobbyen/det du kan. Stol på at løsningen kommer av seg selv. Ikke begynn å stress over at du ikke har alle kortene på bordet enda. Alle suksessfulle forretningsfolk kan fortelle om at de ikke hadde en anelse om hvordan de skulle gjennomføre det som gjorde at de ble suksessfull til slutt. Det viktigste er at du bare begynner. Ta et valg, gjør en merkbar forandring i ditt liv, og du vil åpne for at universet tar seg av resten. Selvfølgelig kreves det innsats av deg selv, men fokuser på de rette tingene. Gjør deg selv om til en levende reklame for det du har tenkt å oppnå, ved å tenke på det hele tiden, natt og dag, og du vil finne suksess.

Om det skulle være interessant å ta en annen jobb, så står du fritt til å prøve dette. Men det frieste alternativet du kan velge, er å starte fullstendig for deg selv. Da må du bare forholde deg til deg selv, og du blir din egen sjef. Du vil aldri få sparken, og så sant du virkelig mener det du gjør, har lidenskapelige tanker om det, og tar de rette valgene underveis, vil du aldri måtte bekymre deg for ting som å gå personlig konkurs. Innse at det er du selv som styrer denne skuten, og med de rette tankene vil du aldri gå under!

Er du lidenskapelig opptatt av musikk? Elsker du å ta bilder? Kunne du tenke deg å drive en nettbasert virksomhet? Men du vet ikke helt hvordan du skal klare det? Hvis du finner ut hva du er mest opptatt av (det kan være hva som helst) – så vil du finne en måte å gjøre det til en inntektskilde, og du vil finne ut hva som må gjøres – etterhvert.

Det verste du kan gjøre mot deg selv, er å utsette deg for innvendig tortur hver dag, ved å kontinuerlig gjøre noe du ikke vil. Du skal elske jobben. Da vil du se at alt kommer lettere. Du skal faktisk ikke se på din virksomhet som en «jobb». Det skal være noe du elsker å gjøre. Tror du jeg gruer meg til å skrive et blogginnlegg? Tror du det kreves mye av meg? Tvert imot, jeg elsker det. Det er en befriende følelse uten sidestykke. For hvert nye innlegg jeg poster, bygger det seg opp et stadig større og bedre arkiv hvor folk kan finne flere selvutviklingsartikler, og den aller største gleden ved å drive Glabladet, er å høre at folk er hjertens enig i det jeg skriver, og at jeg til og med har hjulpet dem med å leve et bedre liv.

Dette er min lidenskap. Hva er din?

Legg igjen en kommentar