Du vil ikke nødvendigvis tjene penger bare fordi du blogger

For et par dager siden fikk jeg følgende mail fra en leser:

– «Hei. hvor skal jeg melde meg inn for å få en gratis blogg som jeg får ha reklame på? blogg.no går jo ikke med reklame.»

Hvorpå jeg svarte:

«Hvis du vil ha en gratis blogg kan du trolig ikke ha reklame på den. Grunnen til at gratis bloggløsninger er gratis, er at bloggtilbyderen tjener penger på egne reklamer de har på alle bloggene.

Hvis du vil ha reklame på bloggen din kan det faktisk være verdt det å betale litt for eget domene (det kan være snakk om så lite som noen titalls kroner i måneden), fordi du kan tjene dette inn igjen med reklamen du har på bloggen, sånn at bloggen i realiteten er gratis. Det er heller ikke vanskelig å tjene enda mer, sånn at du faktisk går i pluss.

Det er denne fremgangsmåten jeg har benyttet, så jeg kan bekrefte at det fungerer. Men om det vil fungere for andre kommer helt an på hvor mye tid de legger i bloggen, hvor mye lidenskap de har for det de skriver om, etc. Det vil som regel ta litt tid før man begynner å se de helt store resultatene. (…)»

Og blablabla. Resten er ikke så viktig, det var nemlig ikke mitt svar til vedkommende dette innlegget skulle handle om. Poenget er at det hele minnet meg på at «du vil ikke nødvendigvis tjene penger bare fordi du blogger».

Jeg vet, jeg vet. Dette burde si seg selv, og jeg har skrevet om det tidligere også. Men sannheten er at de færreste av de som starter blogger i dag vil tjene noe som helst på bloggen.

De fleste bloggere vil kaste bort enda mer tid på å finne ut hvordan de skal tjene penger på bloggen sin, enn de allerede gjør på Facebook (og hjelper han Facebook-duden å bli enda rikere), uten å tjene et øre selv. Deretter gir de opp like fort som de startet og blir en del av en dyster bloggstatistikk.

Hvorfor er det sånn?

La meg prøve å forklare det med et eksempel:

Har du noengang vært hos tannlegen? De fleste av oss har. La oss si at en god kompis av deg hadde fått hull i en tann som måtte bores og fylles. Ettersom du selv har vært hos tannlegen og kanskje til og med boret og fylt et hull, gjør det deg til en tannlege?

Ville du spent fast kompisen din i tannlegestolen, skrapt og pirket og satt i gang å bore inni der selv? Nei, selvsagt ikke. Du er ikke en tannlege. Du har ikke erfaring. Du har ikke peiling på hva du driver med.

(Hvis du er en tannlege som leser dette, lat som om jeg snakker om hjernekirurgi eller noe.)

Vel, det er det samme med blogging. ALLE kan lære å blogge, men du må finne en god mentor, ta imot råd og kanskje til og med noen kurs. Selv lærte jeg fra folk som tjener flere hundre tusen pr. mnd. på blogging. Jeg prøvde ikke bare å finne ut av alt på egenhånd.

Jeg har tatt mine kurs og investert min andel av tid og penger. Det er ikke så veldig annerledes enn å gå på tannlegeskole.

Hvis du vil lære å tjene penger som en blogger, selv bare som en hobby, trenger du å finne en god lærer og et kurs og begynne å ta imot ny kunnskap, samt implementere det du lærer.

Jeg lærer deg hvordan opprette en blogg og tjene penger på blogging i mitt gratis 7-dagers bloggekurs, men det finnes også andre som lærer fra seg denne kunnskapen.

Finn noen med en lærestil som resonerer med deg og begynn å lær!

Legg igjen en kommentar