En samtale om Law of Attraction

Law of Attraction kan fremstå som komplisert læring. Det er overveldende mye å sette seg inn i for de som hører om dette for første gang. Selv de som har hørt om det ganske lenge kan ha vanskeligheter med å forstå det fullt ut. Dette skjønner jeg utmerket godt, ettersom jeg selv ikke enda er på et stadie hvor jeg forstår alt så godt som jeg burde. Det har tatt meg snart et år å forstå så mye som jeg forstår i dag.

Jeg tenkte derfor å dele utdrag fra en samtale jeg hadde med en venn av meg, Ida, på MSN. Her blir det stilt helt vanlige spørsmål som jeg regner med mange andre har, og som jeg prøver å gi et utdypende svar på. Det slo meg at dette kanskje kunne være en enklere eller bedre, i hvert fall annen, måte å lære om LoA på for Glabladets lesere. Samtalen begynner med utgangspunkt i noe jeg tidligere hadde skrevet på Glabladet, og tar etterhvert for seg Law of Attraction på et mer generelt plan. Samtalen er selvsagt gjengitt med tillatelse.

Bare ha i bakhodet at jeg ikke nødvendigvis snakker fra et synspunkt hvor jeg er overbevist om det jeg sier. Jeg kommer simpelthen med mine egne tolkninger av Law of Attraction og prøver å komme med eksempler og forklaringer på hvordan den faktisk kan eksistere og virke i praksis, og hvordan ting utspiller seg i forhold til den. Jeg håper du blir litt klokere av å lese dette. Om dette reiser enda flere spørsmål hos deg, så har jeg kommentarfeltet for en grunn! :)

Da setter vi i gang. (PS. «loa» = Law of Attraction).

 

 • Ida sier: jeg skjønner ikke jeg:/
 • Sindre sier: øhm, skjønner ikke hva da?
 • Ida sier: hehe
 • Ida sier: leser på glabladet da vettu men jeg bare skjønner ikke helt.. vent da
 • Sindre sier: hehe
 • Ida sier: «Dersom du ikke har det noe bra akkurat nå, må du innse at du selv skaper dette.»
 • Ida sier: skjønner jo forsåvidt det..
 • Ida sier: meeen.. med meg selv som eksempel.. grunnen til at jeg ikke har det bra er pga den store skaden i ryggen, hvordan kan det være min feil?
 • Ida sier: kanskje litt dårlig forklart, og prøver ikke å leke dum her, men jeg bare skjønner ikke hvordan du kan skrive så bestemt at uansett hvordan du har det er det din egen feil..
 • Ida sier: skjønner?
 • Sindre sier: nei, men jeg sier ikke det. jeg foreslår (på bakgrunn av prinsippene i LoA) at man setter ut en intensjon om å ville ta mer ansvar for alt som skjer i ens liv. dermed blir klaging overflødig. og når man får slutt på klagingen, og den stadige konstateringen av smertene/problemet i en negativ setting, så er man på rett sted til å skape noe nytt, og «helbrede» eller få bukt med problemet
 • Ida sier: men det syns jeg ikke du får frem godt nok, for når du skriver det sånn så virker det litt mer gjennomtekt.. du nevner det flere ganger at det er din egen feil hvordan du har det, og det blir nesten litt provoserende når jeg IKKE skjønte helt hvorfor
 • Sindre sier: men hvis du ser det på en litt annen måte.. så har jeg en forklaring på hvordan ting kan være din «feil». det er ikke din feil som i at du gikk inn for, og ønsket å ha en vond rygg. MEN.. du, som de aller fleste andre, meg selv inkludert, har jo hittil levd i en virkelighet hvor vi oppfatter «realiteten» som noe tilfeldig. man blir opplyst om farer, frykt, sorg, men også gleder, og gode ting. man blir sosialt kondisjonert til å skjønne at det er logisk at «alt kan skje». og nettopp derfor kan det hende man tiltrekker seg sykdommene.. skjønner du?
 • Ida sier: helt ærlig, nei..
 • Sindre sier: når man tror at alt som skjer er tilfeldig, så kan jo nettopp «alt skje». tror man derimot at «jeg kommer alltid til å være frisk og alt kommer til å gå min vei», og OVERBEVISER seg selv om dette, og har disse tankene hver dag.. så vil man, for alt vi «vanlige, dødelige» vet, faktisk tiltrekke seg nettopp det livet man ønsker. skjønner du nå?
 • Ida sier: ja
 • Ida sier: så du tror at hvis jeg hadde vært «lært opp» til at det ikke finnes noe som heter sykdom og vært overbevist om at jeg alltid kom til å være frisk, så hadde jeg ikke måtte operere ryggen nå?
 • Sindre sier: å faen.. bare vent litt, renate kom hjem :P
 • Ida sier: okej
 • Ida sier: btw, syns ikke du skal ønske henne velkommen hjem på den måten
 • Sindre sier: hæ? hvilken måte?
 • Ida sier: «åh faen.. kom du nå»
 • Sindre sier: haha
 • Sindre sier: neida.. det var bare så overraskende, fordi hun pleier å slutte kl. 16 ;)
 • Ida sier: hehe, okej
 • Sindre sier: det var ikke sånn «klage»-faen liksom :P
 • Ida sier: hehe
 • Sindre sier: jo.. men hvor var vi.. skal vi seeee
 • Sindre sier: «så du tror at hvis jeg hadde vært «lært opp» til at det ikke finnes noe som heter sykdom og vært overbevist om at jeg alltid kom til å være frisk, så hadde jeg ikke måtte operere ryggen nå»
 • Sindre sier: ja jeg tror det. se på de fattige barna i afrika. de er født inn i fattigdom og kjenner ikke til annet. derfor er det svært få av de som noengang vil oppleve noe annet enn fattigdom. dette har ingenting med at de ønsket dette for seg selv å gjøre. det har heller ingenting med at «de fortjener det» å gjøre. men, det er den virkeligheten de blir født inn i. dette vil være svært vanskelig å komme seg ut av, på samme måte som det er vanskelig å avslutte vanen av å klage, og å «tenke seg frisk» når man først er blitt syk
 • Ida sier: okej, da skjønner jeg hva du mener i hvert fall, selv om jeg ikke skjønner hvordan du kan mene det da men det er en annen sak..
 • Sindre sier: det ER jo law of attraction :P  det er jo en forklaring på hvorfor vi faktisk har fattigdom i verden. når folk hører om loa og at man «skaper sin egen virkelighet» så høres det jo ut som at verden kunne blitt et drømmested, men sånn vil det jo ikke bli over natten. men kanskje, og forhåpentligvis, vil dette ordne seg en gang i tiden
 • Sindre sier: misforstå meg rett.. verden kan bli et drømmested for hver enkelt som tar i bruk disse prinsippene. men det er opp til hvert enkelt individ å skape _sin_ egen «drømmevirkelighet» for seg selv. ingen andre kan gjøre det for deg. og nettopp derfor er det så vanskelig å gjøre noe med sult og fattigdom. dersom afrikanske barn hade blitt opplyste om dette fra et tidlig punkt, så ville det så absolutt sett lysere ut, sånn som jeg ser det
 • Ida sier: så alle sykdommer kunne blitt borte, kreft hadde ikke fantes?
 • Ida sier: ingen ulykker ville forekommet dersom alle tenkte på den måten?
 • Ida sier: og igjen, jeg prøver ikke å være vaskelig jeg bare lurer veldig på om det er dte du mener, for jeg har vanskelig for å forstå det her…
 • Ida sier: for det virker som det er det du mener, i prinsippet… og det bare fatter jeg ikke..
 • Sindre sier: det tok meg evigheter å forstå, men jeg innser nå at jeg forstår loa bedre og bedre. for dem som tenker på «riktig» måte, vil ikke sykdommer og ulykker være noe å frykte engang. det strider mot all logikk, ikke sant? ja. men dette er en helt annen måte å se realiten på enn den vi er vant til. det er dog vanskelig å forestille seg en virkelighet uten kreft og ulykker, og kanskje de tingene må være der for at vi skal kunne ha en kontrast for å skjønne hva vi ikke vil ha. hadde ikke sånne ting eksistert, hadde vi heller aldri kunne bli så takknemlig som det man kan bli når man tenker over hvor heldig man egentlig er
 • Ida sier: skjønner forsåvidt hva du mener.. men likevel.. jeg kommer nok aldri til å SKJØNNE det, nei… en verden uten kreft og ulykker eller hva det skulle være går bare ikke
 • Sindre sier: men det tror jeg heller ikke ville vært sunt
 • Ida sier: så den som fikk blodkreft som 19åring og dør 2 mnd senere kan «skylde seg selv»?
 • Ida sier: på en måte? at han/hun kunne unngått det hvis man tenkte annerledes?
 • Ida sier: det her blir bare for «stort» for meg.. blir helt sliten av å tenke på det her
 • Sindre sier: ja, man kan si det sånn, MEN det er ikke personen sin feil i seg selv, likevel. er det din feil at du ble født? ikke akkurat. er det din feil at du ble lært opp til å tolke virkeligheten på den måten du gjør? nei, det er jo ikke det. det er aldri offerets «feil» i den forstand at man ville det eller fortjente det, men på bakgrunn av den virkelighetsoppfattelsen av at «alt kan skje» fordi «alt er tilfeldig» og at «alt er utenfor vår kontroll», så er det kanskje nettopp derfor noe sånt skjedde i første omgang
 • Ida sier: ja, skjønner hva du mener..
 • Sindre sier: men jeg skal ikke gå ut og si at alt av tragedier kunne vært unngått ved å bare forandre tankegang. jeg har ikke sett tilstrekkelig med direkte «bevis» for dette, så da blir det litt vel bastant å hevde det. det jeg sier til deg nå reflekterer bare min oppfattelse av hva som er LoA, og hvordan det hele kan forklares. det betyr ikke at jeg er overbevist om at det er sånn det er 
 • Ida sier: men mener du at fordi du tenker som du gjør har du en garanti for at du aldri vil bli syk og aldri havne i en ulykke?
 • Sindre sier: det du spør om der er det jeg gjerne vil finne ut av..
 • Sindre sier: på bakgrunn av alle de som uttaler seg om LoA på en overbevisende måte, når man ser på deres «suksess», enten økonomisk, helsemessig eller andre ting, så ser det ut til å stemme. men felles for mange av de samme er at de har hatt det vanskelig i barndommen og oppveksten, som så mange andre. de er ikke mer unike enn deg og meg. men de begynte å praktisere dette, og kan bekrefte at det virker ut fra sine egne erfaringer
 • Ida sier: hmm, ja..
 • Ida sier: syns likevel det høres for utrolig ut.. og sikkert derfor kommer jeg aldri til å oppleve det
 • Sindre sier: men til tross for at du syns dette høres for utrolig ut, syns du det høres forlokkende ut? hvis du visste eller fikk bevist på en overbevisende måte at det virkelig fungerer, ville du da ha benyttet deg av det?
 • Ida sier: jeg ville jo ha prøvd
 • Ida sier: det høres jo «fantastisk» ut
 • Sindre sier: og DER viste du at du hadde det lille «jeg-er-interessert-i-dette-og-har-lyst-til-å-prøve»-frøet i deg! det var sånn det begynte med meg også. jeg syntes det var interessant men hadde svært vanskelig for å akseptere at det kunne være reelt. så jeg begynte å studere, lese mer, prøve å forstå.. og jeg forstår bedre og bedre, og har allerede manifestert samtlige 3 punkter fra en liste.
 • Sindre sier: så jeg er bare spent på hva fremtiden kan bringe for meg nå!
 • Ida sier: ja, absolutt, har jo til og med prøvd jeg og, men er nok for skeptisk enda.. men er ganske skeptisk sånn generelt jeg, så det tar nok litt tid før jeg kommer til å virkelig skjønne det og kunne benytte meg av det…
 • Ida sier: i hvert fall skjønne de «store» tingene
 • Sindre sier: jeg skjønner! det har tatt meg godt over et halvt år.. og jeg er enda langt fra noen manifesteringsekspert
 • Ida sier: jepp, det der er så omfattende.. selv om det egentlig er så enkelt..
 • Sindre sier: det handler om å ha det frøet i seg, som sagt. å ha et åpent sinn, og å åpne for muligheten for at dette virkelig kan være noe som har noe for seg. selv om det høres aldri så fantastisk og utrolig ut. og, hvis du selv ble dreven på dette, hva gjør det vel da om resten av verden fremdeles ikke tror på det? du VET jo at det funker, og du nyter godt av det hver dag. jeg gleder meg til jeg kan nå dette punktet av overbeviselse.. og å leve ut LoA hver dag
 • Ida sier: du har jo et poeng der
 • Sindre sier: selv om du skulle bli dreven så trenger du ikke å fortelle hele verden om det, som jeg gjør :P  ha det for deg selv, hvis du vil det. vel å merke hvis du finner en måte du kan klare å ha det for deg selv, når du ser at alle venninnene dine fortsatt sliter med sine små problemer
 • Ida sier: hehe
 • Ida sier: da skal jeg bare henvise til glabladet
 • Sindre sier: ikke dumt :D

Takk til Ida for at jeg fikk dele denne samtalen! Hun var en smule bekymret for at hun skulle fremstå som «den idioten», men som jeg sa, jeg regner med de fleste kjenner seg mer igjen i henne, enn han hjernevaskede tullingen med de store, flotte ordene og de tykke, blå bokstavene… :cool:

Legg igjen en kommentar