Endringer av regler for julekalenderkonkurransen

Tro det eller ei men da er vi halvveis til jul! Her er en liten oppdatering av konkurransen i forbindelse med julekalenderen jeg kjører her på Glabladet i år.

Dette var et spontant innfall jeg fikk 1. desember, så noe særlig planlegging og gjennomtenking utover det som ble presentert i det opprinnelige innlegget ble det ikke tid til. Det viser seg nå i ettertid at ikke alt har gått som planlagt i forhold til reglene og vilkårene jeg satte opp.

Et avgjørende punkt for hvorvidt konkurransen i det hele tatt skulle være gjeldende var at samtlige innlegg i kalenderen måtte ha minst 15 kommentarer. Slik det ligger an nå ser det ikke ut til at dette punktet vil bli oppfylt før jul. Det minst kommenterte innlegget har akkurat nå kun 2 kommentarer mens det mest kommenterte har 9. De fleste andre ligger på et sted midt imellom.

Det er lett å være etterpåklok og si at det er jo egentlig ikke så mye å kommentere på et enkelt sitat eller setning, som lukene i kalenderen stort sett har bestått av (desto større respekt til de som faktisk kommenterer flittig!)… Dessuten ble det kanskje litt vagt for folk å skjønne hva premiene faktisk er. Eventuelt hvor fristende de var. Hovedpremien, tilgang til et bloggekurs bestående av videoer og tekst som veileder folk fra det mest grunnleggende (installere WordPress osv.) til det mer avanserte (tjene penger etc.), er en premie som ikke engang eksisterer enda, men som blir mitt neste prosjekt i januar. Jeg har dermed ingen nettside å sende folk til, ei heller noen grafiske elementer som i det minste illustrerer eller symboliserer sånn ca. hva man får.

Selv om idéen er krystallklar i mitt eget hode (idéen har jeg hatt siden mai i år), kan jeg ikke akkurat klandre andre for at de ikke aner hva dette egentlig er snakk om. Så med den selvkritikken tatt – her er forandringene:

  1. Ettersom deltagelsen ble noe lavere enn forventet blir det ikke lenger 3 vinnere av hovedpremien, men 1.
  2. Andrepremien, gratis bloggomtale blir trolig også bare tildelt 1 person.
  3. Fristen for å delta i konkurransen var opprinnelig 12. desember. Screw that. Nå holder jeg det åpent helt frem til jul. Så det er altså ikke for sent å delta likevel!!
  4. Det er fortsatt en regel for at innleggene må ha kommentarer. Ja, mindre enn 15, men mer enn 0. Og flertall. ;)
  5. Ellers gjelder alle de samme reglene som før.

Endringer i mine juleplaner

Som om ikke dette var nok har det oppstått noen uforutsette forandringer i planene for hvor jeg skal feire jul i år. Egentlig skulle jeg ha vært hos min far (for en gangs skyld) men slik blir det ikke lenger. Min mor hadde booket plass hos våre slektninger i det fjerne øst, så mine alternativer er å:

  1. Simpelthen være hjemme alene i julen (hey, kanskje det blir sånn som i den filmen!)
  2. Joine mamma til Østen. (Also known as Gjøvik)…

Problemet med å dra dit er at jeg ikke vil få noen særlig anledning til å komme meg på internett grunnet en trådløs internettilkobling fra steinalderen. Vi må reise noen dager før jul og kommer hjem noen dager etter. Dette kræsjer jo med både godkjenning av kommentarer til de siste julekalenderinnleggene før jul (selve innleggene kan forhåndsskrives og postes automatisk) og trekningen vil måtte vente til lenge etter jul.

I tillegg får jeg et avbrudd i alt det andre jeg holder på med for tiden. Hadde jeg vært hjemme alene hadde jeg fått mye tid til å være effektiv, men det er jo litt kjedelig å sitte mutters alene på julaften. Men sett på en annen måte, er det jo egentlig bare en annen kveld. Men spørs om ikke det hadde vært litt kjipt likevel… :P

Jeg kan ikke si at jeg har bestemt meg for hva jeg skal gjøre enda, men jeg kommer til å Twitre om dette så jeg unngår å avbryte julekalenderflyten her på bloggen. Så hvis du vil vite hva som skjer i forbindelse med trekning av konkurransen er det bare å følge meg på Twitter.

***

Så da er folket oppdatert om de nye konkurransereglene. De skulle innby til langt mer spenning enn jeg opprinnelig la opp til (med mindre jeg hadde fått den deltagelsen jeg opprinnelig håpet på). Neste innlegg i julekalenderen kommer senere i dag, så følg med!

Legg igjen en kommentar