Er det penger å hente i en norsk blogg?

Som jeg har vært inne på bl.a. i gårsdagens post, har jeg et mål om å tjene en brukbar inntekt på å blogge. Det er ingen vits i å være flau over det. Det er like greit å være ærlig om den slags. Troverdighet er en av de viktigste egenskapene en blogger kan ha.

Men jeg blogger likevel ikke først og fremst for penger. Jeg er ikke så bekymret for pengene i det hele tatt. Det viktigste i denne begynnerfasen er å dra inn så mye trafikk som overhodet mulig. Når jeg har samlet meg et 4-sifret antall brukere hver dag, kan jeg begynne å tenke på litt seriøse inntektsmuligheter.

Noen syns kanskje at denne siden allerede oversvømmes av reklame. Og ja, jeg er helt enig. Men dette er hovedsaklig satt opp fordi jeg har den malen jeg har. Det var veldig tomt uten. Og når jeg allerede etter få dager har begynt å se en aldri så liten inntjening på disse annonsene, ser jeg ingen grunn til å fjerne dem. Men likevel; jeg kommer ikke til å sitte febrilsk og sjekke Adsense-resultatene annenhvert minutt. Den inntjeningen jeg måtte få allerede nå, er hjertelig velkommen, men jeg regner ikke med noen helt hysteriske beløp så tidlig i gamet.

Trafikk, trafikk, trafikk!

Etter disse første to ukene som blogger, har jeg forstått litt hvordan «systemet» i Norge fungerer. Ut fra det jeg har erfart hittil er det ikke så veldig mange muligheter man har til å spre ryktet om bloggen. Jeg har lagt inn et par saker på Kudos, og de fleste kudosene jeg har fått der, må jeg ærlig innrømme at jeg har gitt meg selv. Regner med de fleste gir seg selv en kudos når man legger ut en ny sak. Er ikke noe galt i det, så lenge det ikke går for langt. Men de fleste sakene på Kudos omhandler nyheter eller babes. Og dermed har jeg konkludert med at Kudos neppe er noe for meg. Kanskje det norske folk ikke er klar for en mer intelligent blogg enda? Men jeg kommer ikke til å slutte helt å legge inn saker der av den grunn, det kan jo alltids hende at flere våkner opp og ser den fantastiske kvaliteten denne siden faktisk innehar. :cool:

Og så har vi Bloggrevyen da. En ganske grei side det. Jeg tror faktisk jeg har fått en del trafikk derfra også. Men når det er så mange små blogger rundt omkring, og det stadig legges inn nye innlegg, forsvinner fort sakene nedover. Og på neste side. Og på neste deretter. Så helt optimalt er det ikke.

Jeg har også prøvd meg på metoden om å skrive litt kommentarer rundt omkring på andres blogger. Men stort sett er det relativt vanskelig å finne blogger jeg føler jeg har noe å tilføye. Jeg skjønner seriøst ikke at så mange gidder å skrive om politikk og nyheter. Og det er nettopp her Glabladet gjør en forskjell.

Kunsten å skille seg ut

Seriøst. Hvor mange andre norske blogger er det som faktisk har prøvd å tjene penger på bloggvirksomhet? Jeg snakker ikke om ekstra lommepenger her. Jeg snakker om ordentlige penger. Store summer. Nok til å faktisk kunne leve av å blogge. Vet dere om noen? Ikke? Nei, for det høres jo umulig/utrolig ut, ikke sant? Vel, ingenting er umulig. En rekke engelskspråklige bloggere har allerede tjent meget gode penger i flere år. Langt mer enn man får i en «vanlig jobb».

Så vil kanskje noen være kjapp med å si: «Jammen, det er mye større marked for engelske blogger, ettersom så mange i verden snakker engelsk!» True, true. Men så må man huske på at det engelske markedet allerede er over-representert. Det skal utrolig mye til for å komme seg opp og frem i det engelske markedet nå. Svært mange av de som begynner engelske blogger i håp om å tjene store penger, må gi opp etter 6-12 måneder. Man må virkelig ha noe helt unikt å komme med, hvis man skal ha en sjanse.

Og derfor ser jeg nå et stort potensiale i det å blogge på norsk, og å tjene gode penger på det. Det kunne ikke vært en bedre tid å begynne på. Jeg er allerede i gang med gjennomføringen av min plan om å tjene mer enn jeg hadde gjort på 40%-stillingen jeg hadde på Kiwi (5824 kr. i mnd. før skatt), og så snart det målet er nådd, er målet å tjene 5000 kr. i uken, og deretter 10 000. Og jeg stopper ikke der heller, for å si det sånn.

Jeg håper at flere bloggere ser potensialet her, og begynner å gi meg litt konkurranse. It’s lonely at the top, vet dere. Jeg vil ikke være den eneste i Norge som klarer meg med å blogge. Jeg oppfordrer alle andre til å prøve på det samme. Det er faktisk mulig. Jeg er helt sikker på det. Jeg har selv mange planer for hvordan jeg kan tjene penger på denne siden, så snart jeg begynner å få litt ordentlig trafikk.

Og litt konkurranse skal man ikke være redd for, verken den ene eller andre veien. Det hadde vært en ekstra motivasjon for meg å vite at det er andre der ute som holder på med det samme. Uansett om man lykkes eller ikke, så er det en vokse-opplevelse. Man taper ingenting på det, bortsett fra tiden man investerer.

Så, jeg tror absolutt at det er penger å hente i en norsk blogg. Hva tror dere andre om dette? Legg gjerne igjen ditt synspunkt i kommentarfeltet nedenfor.

Legg igjen en kommentar