Er du en selvhjelpsjunkie?

Går du hele tiden og venter på den neste inspirerende artikkelen eller videoen? Konsumerer du selvhjelpsmateriale, føler deg midlertidig motivert, for så å… vente på neste dose? Tar du deg selv i å stadig føle deg inspirert av andres suksesshistorier og få idéer til hva du selv kan gjøre, bare for å innse at du aldri egentlig kommer noen vei fordi du aldri tar handling og faktisk gjør noe for å komme nærmere målet? Vel, min venn, da er sjansen overveldende stor for at du er en selvhjelpsjunkie.

Hvis du leser dette er sannsynligheten stor for at du vil skille deg ut ved å gjøre noe unikt. Da nytter det ikke å gå i de samme slavefellene som A4-vennene dine. Det kan tvert imot være alfa omega å skaffe seg nye bekjentskaper med folk som allerede går sine egne veier og har lyktes med noe du vil lykkes med. Og hva blir løsningen hvis sånne folk ikke er å oppdrive umiddelbart? Å lese inspirerende bøker og innlegg. Men det er her de fleste lar seg spore av, etter en stund…

Å lese og høre om all verdens inspirerende historier og konkrete tips fra troverdige kilder hjelper INGENTING… hvis du er en selvhjelpsjunkie.

Sannsynligvis er prioritetene dine for fucked up til at du noensinne vil lykkes. Idol er bare altfor viktig. Den neste tippeligakampen kommer til å bli altfor spennende. Justin Biebers siste sprell er bare for sjokkerende til å ignorere. Å runde det TV-spillet er bare altfor fristende.

Folk flest vil heller vinne i et opptenkt spill foran en skjerm, enn å vinne i det virkelige spillet kalt «Realiteten».

Hvis du virkelig vil skape noe fantastisk, må din avhengighet av underholdning og andre hjerneløse distraksjoner sparkes til fordel for meningsfylt handling.

Mens jeg skriver dette, aner jeg ikke hvem som vant Idol i år. Jeg kunne sittet ved siden av vedkommende på bussen uten en fjerneste anelse om hvem han eller hun er. Jeg bryr meg simpelthen ikke. Slike ting er ikke viktig for mitt liv.

Det som er viktig for mitt liv er å holde meg på stø kurs for å oppnå mine mål, og ikke la meg distrahere av ubetydelige, trivielle ting. Det vil si at jeg trenger å holde på inspirasjonen over lengre tid, sånn at jeg kan oppnå mitt ultimate mål, som er frihet.

Men å holde på inspirasjonen kan være vanskelig, selv om man leser aldri så mye selvhjelp. Etterhvert vil du oppleve at forskjellige kilder kommer med motstridende tips. Du vil dermed bli forvirret av selve inspirasjonen og risikerer nettopp å ende som en zombie-selvhjelpsjunkie, som bare venter på neste «fix», uten egentlig å ha noen konkret plan om hva du skal foreta deg, og veien tilbake til hjernedød underholdning blir kort.

Hvordan unngå informasjonsoverbelastningen? Velg deg 3 inspirasjonskilder. En slik kilde kan være én artikkel, én video, ett lydopptak, etc… som virkelig rørte ved deg, som du virkelig følte traff spikeren på hodet. Noe du kan repetere (se, lese eller høre på nytt) daglig i minst 30 dager – gjerne morgen OG kveld… Og ganske enkelt holde deg til disse 3 kildene, uten å hele tiden lengte etter neste dose inspirasjon. Ser du hvordan din søken etter inspirasjon i seg selv kan føre til å holde deg nettopp der du er – hvilket er det motsatte av hva du vil oppnå? Ikke la det skje med deg!

Her er to av mine hovedinspirasjonskilder for tiden:

Disse påminnelsene gir jeg meg selv så ofte som mulig, og det er utrolig hvor mye det hjelper med å holde seg fokusert, fremfor å våkne opp uten mål og mening bare for å lese statusoppdateringer om hvor fantastisk folk har hatt det siden forrige status, eller få med seg nettavisenes siste svadanyheter!

Ja, dette ovenfor var jo nyttig informasjon. Og hvordan skulle vel noen av oss kunne leve videre uten å få med oss «nyheter» som den under?

Du kan velge dine egne inspirasjonskilder. Finn det som passer for deg. Kanskje finner du det i Glabladet-arkivet, kanskje et helt annet sted. Spiller ingen rolle. Poenget er at alt du trenger finnes der ute. Det meste er til og med gratis! Så velg dine 3 hovedkilder som resonerer mest med deg (og hold deg til dem), fremfor å la deg forvirre av de forskjellige personene som riktignok bare prøver å hjelpe deg, men som har forskjellige personligheter, forskjellig syn på ting, forskjellig måte å presentere på og forskjellige forslag til implementering.

Jeg vil avslutte dette med å gi deg et siste spark i ræven:

Hvordan du tilbringer tiden nå, avgjør hvordan du tilbringer livet senere. Så prøv dette eksperimentet til sin konklusjon:

Lag og finn på noe i kraft av din egen dyktighet og oppfinnsomhet. Det kan være så enkelt som å kjøpe noe fra en bruktbutikk, rengjøring, fikse, og/eller male noe, eller noe mer omfattende som en kort e-bok eller et maleri. Vær kreativ.

Så snart du har skapt noe, selg det på Finn, eBay eller en annen markedsplass. Når du selger din lille skapelse, følg med på hvordan du føler deg. Kjenner du den gode følelsen? Det er det avhengighetsskapende dopet av resultat og prestasjon (som er en mye bedre junkie å være.) Når du får smaken av å skape noe ut fra dine egne kreative prosesser, kan ingenting på boob-tube konkurrere med det, ikke engang den siste i rekken av sex-tapes fra Kim Kardashialabakalan.

Pass på at det du leste nå ikke bare ble enda en «fix». Gjør noe i dag. Gjør det ! Så i morgen. Så dagen etter. Fortsett med det, og plutselig vil du skape noe som forandrer livet ditt!

Legg igjen en kommentar