Er Law of Attraction en «lov» på linje med tyngdekraften?

Svaret er nei.

Law of Attraction er ikke en vitenskapelig bevist, universell lov på linje med tyngdekraften. Snarere er den et produkt kokt opp av selvhjelpsbransjen over mangfoldige tiår – som gjerne prøver å selge deg idéen som om den er like reell og ufravikelig som det vitenskapen faktisk har bevist.

Sannheten er at akkurat dette aspektet av «loven» er tøv.

Hovedsakelig presentert for å kunne hjelpe guruene å tjene enda mer på sine dyre kurs og medlemskapssider, for å lære deg NØYAKTIG hvordan du kan mestre denne såkalte «loven».

At enkelte ting i vitenskapen og kvantefysikk kan gå hånd i hånd med teorien om Loven om tiltrekning er én ting. Det kan være små indikasjoner her og der, men ingenting som tilsier at dette er VITENSKAP – i hvert fall har ikke forskerne klart å kunne bevise dette enda, hevet over enhver tvil.

Det den såkalte loven handler om, er å oppnå dine mål og ønsker i form av intensjoner – og manifestering.

Et lite eksempel: Tenk deg at du våkner opp en dag, og har til intensjon å se en blå fjær i løpet av dagen. Du sitter gjerne og venter, går kanskje ut en tur, men lite skjer. Den blå fjæren dukket ikke magisk opp.

Har du da gjort alt i din makt for å se en blå fjær? Nei. Du kunne bare ha Googlet et bildesøk på “blue feather”, og vært ferdig med den saken. «Next.»

På samme måte, dersom du sier du skal tjene 1 million det kommende året, er du nødt til å gjøre alt i din makt for å oppnå dette. Man kan ikke tenke seg til 1 million ved å sitte foran TV’en. Da må man i så fall ha ordnet seg en genial måte å tjene passive penger på.

Poenget er: Ta de handlinger som er nødvendig for å oppnå dine intensjoner. Å tenke “Yeah right, jeg kommer aldri til å tjene 1 million på et år”, er feil innstilling. Så enkelt er det.

«Jeg vet ikke hvordan», sier du? Men det skal du ikke engang bekymre deg for enda. «Hvordan» vil åpenbare seg så snart du planter det frøet og lar intensjonen vokse, spire og gro ved at du vedlikeholder den daglig. Dét er ALT du trenger å gjøre.

De rette menneskene, omstendighetene, mulighetene osv, vil åpenbare seg for deg (i følge denne teorien om en såkalt «lov» om tiltrekning), så sant du ikke lar noe komme i veien for ditt vedlikehold av frøet du har plantet.

~ Vær en god gartner, og du vil høste fruktene av din tålmodighet. Vær en uoppmerksom, lett-distrahert slask, og dine frø vil visne hen idet blomstringen skulle skje. ~ Sindre Låstad

(Jeg quotet akkurat meg selv idet jeg skrev selve quotet. Jeg konstruerte det mens jeg fulgte min egen sti. Hadde jeg ikke trodd på det jeg skriver og holdt vedlike den røde tråden gjennom innlegget, ville det quotet aldri ha funnet sted. Kjære leser; du bevitnet i praksis nettopp en manifestering av en intensjon.)

Konklusjon:

Jeg stiller meg ikke bak løgnen, eeh, påstanden til de mange guruene som bedyrer at «Law» of Attraction er en naturlov, som alle kloke ledere og vitenskapsmenn i fortiden skal ha visst om, men holdt «hemmelig».

Se på «Loven om tiltrekning» som et nyttig, teoretisk, redskap for å hjelpe deg på veien til dit du ønsker å komme frem.

Se på «Loven om tiltrekning» som en gren innen cause and effect (som det jo heter, på godt norsk), altså årsak og virkningssammenheng – kasualitet.

Det er gjerne ikke en vitenskapelig bevist lov som alltid vil virke, men et dævent så fint hjelpemiddel for hvordan du skal gå frem for å oppnå dine største drømmer.

Uansett hva. ;) 

Legg igjen en kommentar