Erfaringer etter 30 dagers Idolkonkurranse

Fjuh… Endelig over. Det hele varte i 1 måned og 1 dag. Og jeg trodde dette skulle gi meg litt fri fra blogging. Vel, det ga meg kanskje fri fra å blogge selv, men det hadde uansett vært et enklere alternativ.

I dette innlegget skal jeg oppsummere hva jeg har gjort, hvordan jeg gjorde det, hvilke konsekvenser det har fått og hva jeg har lært.

Begynnelsen av juni 2009: En idé…

begynnelsen av juni kunne jeg meddele at måten jeg ville drive Glabladet på fremover var å avholde en del forskjellige 30 dagers utfordringer. Jeg hadde kommet til et punkt hvor jeg følte at Glabladet trengte en fornyelse. Jeg hadde frem til da delt en haug med tips og stort sett nyttige blogginnlegg innenfor de mange aspektene av personlig utvikling – bloggens hovedtema. Men jeg følte at jeg sto litt fast. Et av mine egne mål er å tjene masse nok penger til å slippe å ha en vanlig jobb. Jeg er blant bloggerne i Norge som har tjent mest penger noensinne, men det er likevel svært vanskelig å overskride 10 000,- pr. mnd.

Dette har medført en rekke idéer om andre måter å tjene penger på online. Jeg bestemte meg for at hvis jeg i det hele tatt skal kunne drive en effektiv blogg, er jeg avhengig av å ha en del grunnleggende behov dekket, som alle andre. Så fremfor å fortsette å la bloggen være stort sett eneste måten jeg tjente penger på, ville jeg prøve litt andre ting. Jeg følte jeg til en viss grad hadde melket bloggekuen for hva den var verdt. Jeg kunne alltids tjent mer hvis penger var det eneste målet, men det har det aldri vært.

En utfordring med en vri…

Så etter å ha gjennomgått mange idéer (mange kom som forslag fra leserne), fant jeg ut at denne utfordringen ikke skulle handle om meg. Jeg kom på at jeg kunne bruke denne muligheten til å gjøre det jeg har tenkt på siden Glabladet ble startet: Drømmen om en nettavis. Og jeg kunne bruke 30 dager på å finne noen nye skribenter, ved å avholde en slags Idolkonkurranse.

På denne måten tenkte jeg å skaffe meg mer tid til alle mine andre idéer allerede fra starten av. Boy, tok jeg feil…

Den første utfordringen var å finne meddommere. Da disse ble funnet, måtte jeg sende haugevis med mailer for å la dem skjønne hva jeg hadde tenkt. I tillegg måtte jeg skrive om det på bloggen og nyhetsbrev for å få inn så mange deltagere som mulig. Ting så bra ut, og via en poll så det ut til at hele 28 personer var interessert i å «bli en del av Glabladet». Dog fikk jeg bare inn 8 bidrag innen deadline… :roll:

Og nå begynte überhelveteskaoset. Alle disse innleggene ble sendt inn i forskjellige filtyper og noen var bare limt inn i mailene. Formatteringene passet stort sett aldri med WordPress, så det var aldri bare å «lime rett inn» og ferdig med det. Neida, her måtte jeg gå gjennom alle setninger i alle innlegg for å manuelt fikse skrå skrift, fet skrift, punkter, underoverskrifter, linjeskift og til tider linje…utfyllelse?!

Dvs. at noen ganger stoppet
linjene lenge før de skulle,
så jeg måtte inn og trykke
backspace, mellomrom og
det som verre var. Skjønner?

Som om ikke dette var nok skulle alt sendes til to dommere og jeg skulle motta deres vurderinger før selve innlegget ble postet på bloggen, for at dommerne ikke skulle påvirke hverandre i tilbakemeldingene. Derfor måtte jeg selv også til tider utgi meg for Victoria og Lars Martin i kommentarfeltet ved å poste tilbakemeldingene de hadde sendt meg på mail. Alt dette skulle gjøres på forhånd sånn at det hele var klart til å postes automatisk på et visst klokkeslett.

Og etterhvert kom bildene… :shock:

Etter at Glabladet nylig gikk over til å ha artikkelbilder til alle artikler, sier det seg selv at det å finne passende bilder blir en viktig del av «jobben». Vel, la meg bare si det sånn at de som har fulgt med på selve konkurransen allerede har fått et visst innblikk i hva jeg har måttet stri med når det gjelder bildene…

I tillegg skulle jeg finne på nye oppgaver til de som kom videre, noe jeg stort sett utsatte til siste liten. Jeg følte at jo lenger i konkurransen vi var kommet, jo bedre måtte oppgavene være. Jeg tror jeg la i overkant mye press på meg selv her. Når jeg ser tilbake på det var ikke alle oppgavene supergeniale, men det gjorde heller ingenting. De var bra nok til å få i gang de kreative prosessene til deltagerne, så who cares? :)

Besøkstall og inntekter…

For å være ærlig har jeg ikke sjekket besøksstatistikken på en stund, men jeg kan merke en viss nedgang likevel. Dette tar jeg overhodet ikke tungt fordi det er sommer. Dette skjedde nemlig i fjor også, det skjer med alle og det skjer hver sommer. Det sier seg selv at når solen endelig titter frem og folk stikker på ferie, så vil dette merkes på besøkstallene på de mange nettsidene rundt omkring.

Jeg pleier å bruke Google AdSense som en god indikator på hvor mange besøkende jeg har. Og i juli har dette virkelig vært mindre enn normalt. Jeg har ikke tjent halvparten av det jeg «pleier» innen denne tiden av måneden. Dette er faktisk verre enn juli 2008 (og da var jeg på ferie i tillegg!). Kan dette skyldes Idolkonkurransen i seg selv…?

Noen syns kanskje hele opplegget har vært uinteressant. Jeg har lagt merke til at en del «faste» kommentatorer har uteblitt fra kommentarfeltet. Noen nye har kommet til. Og nettopp her er vi ved kjernen av det litt «skumle» ved å skifte fil for Glabladet. (Nei, jeg snakker ikke om å ha en homofil nettside!)

Folk forbinder Glabladet med Sindre. Sindre er Glabladet. Når folk kommer inn her, forventer de en spesiell type innlegg skrevet av en spesiell person, ettersom dette tross alt er en blogg. Nå blir Glabladet en slags nettavis og mye av særpreget vil dermed forsvinne litt. Glabladet blir mindre «personlig» og jeg forsvinner mer i bakgrunnen. Dette kan få konsekvenser i form av å miste noen gamle, trofaste lesere. Det kan også by på uante muligheter og bidra til å sette Glabladet enda mer på kartet i nett-Norge. Som jeg var inne på i gårsdagens innlegg: Det er bare én måte å finne ut.

Alt jeg kan si er at hvis det er personlig utvikling du vil ha, er du kommet til rett sted. Hvis du liker å lese om det jeg, og mange andre mener er intelligente innfallsvinkler til tankegang, holdninger, livet, tips og råd når det kommer til forskjellige ting som jobb/karriere, business, selvutvikling, blogging, produktivitet, penger og mye mer… Så er du ikke bare på rett sted, men det som skal bli Norges beste sted! Få tok meg seriøst da jeg entret internettverdenen som «stusselig butikkarbeider» i januar 2008. Deretter skapte jeg et momentum få hadde trodd var mulig i Norge. Joiner du Glabladet er du på riktig lag. Enten du er leser, skribent eller annonsør: We’re heading for success! :)

Og forskjellen nå blir at jeg får følge av 3 ypperlige skribenter med sine egne erfaringer og innfallsvinkler. I lengden vil Glabladet også kunne «ansette» enda flere, men først skal vi se hvordan dette går!

Så… hva har jeg lært?

Jeg har lært at å drive en hel Idolkonkurranse mutters alene ikke er en spøk. Jeg har hatt meddommere, lesere og skribenter, men det er likevel jeg som har styrt hele showet. Jeg fikk definitivt ikke bedre tid til å gjøre andre ting, og vi måtte ditche en barnedåp på andre siden av landet delvis grunnet denne konkurransen (og delvis fordi min mor ble dårlig).

For meg føles det som å ha prøvd å ha noenlunde kontroll på et aldri så lite sirkus, og jeg har virkelig fått satt mine «lederegenskaper» på prøve. Det er gøy å være sjef, men den ekstra betalingen de får, er dem vel unt. I mitt tilfelle har jeg fått mindre betaling enn vanlig, så jeg har definitivt ofret andre ting enn tid og energi.

Men jeg har storkost meg. Det er en sann fryd å se at jeg ikke bare ikke er alene om min tankegang, men at flere klarer å uttrykke seg og bidra med verdiskapende innhold på samme eller lignende måte som meg selv. Potensialet i å firedoble kapasiteten til Glabladet kan fort vise seg å bli vanvittig stort! Min visjon for Glabladet er at det blir et samlingssted for alle selvbevisste, smarte mennesker i hele landet. Fra Lindesnes til Kautokeino. Det vil bli mange forandringer fremover, inkl. et diskusjonsforum! :)

Om jeg ville gjort det igjen…? Noen har ytret interesse for å være med i «neste runde» allerede. Jeg har sagt at denne tidligst kommer i 2010. Det fine nå er jo at jeg allerede har en «stab». Kanskje de nye skribentene kan fungere som dommere i neste runde? Oooh… Jeg føler meg plutselig litt som Donald Trump! :twisted:

Vil avslutte dette innlegget med å avslutte hele Idol:

Takk til alle deltagerne som har bidratt til denne konkurransen. En spesiell takk til de to flinke, geniale meddommerne mine, Lars Martin og Victoria. Gratulerer til vinneren, Ole, og tusen takk også til Melissa og Camilla. Takk til alle leserne som har fulgt med og takk til Glabladets sponsorer. (Føck! Jeg skulle ha funnet noen til å sponse selve konkurransen… *notere til neste gang* :D )

Konkurransen er herved offisielt avsluttet!

Legg igjen en kommentar