Etter fredag kommer lørdag, i følge Rebecca Black

– «Anything too stupid to be said is sung.» – Voltaire (1694-1778)

Hadde Voltaire reist i en tidsmaskin frem til 2011 og innsett nøyaktig hvor rett han ville få med dette sitatet, hadde han trolig skutt seg selv. Uten å nøle.

Det har blitt bevist utallige ganger, fra puddelrock-80-tallet til Lady Gaga. Men akkurat idet ingen trodde det kunne bli verre, og at alle lavmål var nådd… entret Rebecca Black rampelyset.

Det hele begynte i februar med at denne videoen ble sluppet:

En 13 år gammel jente som ser ut som hun kommer direkte fra settet til «The Ring» får mamma til å sponse musikkvideo for seg, legger den ut på YouTube og internett går bananas. Nettsteder overgår seg selv i å rakke ned på sangen, videoen og jenta selv. Det spekuleres i å innføre torturmetoder fra middelalderen for å gi denne jenta passende straff.

Etter en stund kom heldigvis de obligatoriske parodiene (som om vi ikke lo nok av originalen allerede.)

Gang Fight

Noen har tolket sangen ved å lese på leppene:

Hitler hører «Friday» for første gang

Den måtte jo komme:

Etter å ha voldtatt høyttalerne med denne låten én gang, har den dessverre svidd seg så brutalt inn på hjernen at fredagen aldri kommer til å bli den samme igjen. Jeg får låse meg inne og balansere inntrykket med noe skikkelig musikk til jeg (mot formodning) er kvitt minnet av å noengang ha hørt dette autotunede togkrasjet.

Til tross for all hat-oppmerksomheten har dette utrolig nok solgt som varmt hvetebrød på iTunes. Så får det være opp til dere å tolke hvorvidt dette er et tegn på verdens undergang, eller om vi skal unne en fjortisjente litt suksess…

Legg igjen en kommentar